Speltips: Newcastle – Manchester City 13/1

Lördagens hetaste match i Premier League spelas i Newcastle. Manchester City kommer på besök, men frågan är om inte Newcastle United är i störst behov av poäng? Känslan på förhand är att båda lagen måste gå för att vinna och vi har hittat en lämplig OddsBoost inför matchen!

Speltips:Över 11,5 hörnor
Odds:3,45
Spelbolag:NordicBet
Avspark:18.30, lördag 13 januari 2024
Tror du också på många hörnor? Rygga spelet hos NordicBet!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.

Inför den här säsongen i Premier League var det många som tittade på spelschemat och tänkte att januarimötet mellan Newcastle United och Manchester City skulle kunna bli någonting alldeles extra. Med den satsning som Newcastle har gjort var förväntningarna uppskruvade på det här laget.

Men man måste vara ärlig och säga att ligasäsongen är lite av en besvikelse när det kommer till Eddie Howes lag. Det beror på en rad olika saker, bland annat skadeproblemen som laget har haft under nästan hela säsongen, men det ursäktar inte det faktum att ligasäsongen ändå är en besvikelse. Det vågar vi hävda.

Med det sagt är Newcastle ett väldigt bra fotbollslag, om än inte lika ofta som man hade hoppats på. I sina bästa stunder kan man slå vilket lag som helst och hemma på St James’ Park är man fortfarande svåra att slå. Nu ser det också lite bättre ut på skadefronten.

Då ska man ändå ha med sig att ungefär tio spelare står över den här matchen med skador. Fördelen är att Alexander Isak är tillbaka och i till synes gott slag. Att han är central för det här laget är helt givet. Med tanke på matchbilden som väntar mot Manchester City är han extra viktig.

Båda lagen måste gå för en seger

Om vi ser till tabellen är det skarpt läge för Newcastle, som måste öka sin poängskörd illa kvickt. Om man ska kunna nå en Champions League-plats måste man göra en galet stark avslutning på säsongen.

För Manchester City handlar slutdelen av säsongen om att försöka gå om både Arsenal och Liverpool, som båda gör en stark säsong och utmanar på allvar om ligatiteln.

Med tanke på rekordsäsongen 2022/2023 är det många som har stora förväntnignar på Manchester City, men farhågan att motivationen skulle kunna bli ett problem finns där hela tiden och känns möjligen ännu mer aktuell efter den första halvan av säsongen. Det känns inte som att Manchester City hittat sin högsta nivå än.

Två lag som kan bjuda upp till offensiv dans

Så vad tänker vi om matchen då? Jo, det är två lag som behöver ta tre poäng. Dessutom är det två lag som mår allra bäst när de får spela en mer offensiv fotboll. I perioder har Newcastle tvingats till att spela mer defensivt, mycket till följd av skador, men i grunden är man ett offensivt lag.

Erling Haaland kan stå över för Manchester City, eller åtminstone börja på bänken, och det gör laget lite mindre spetsigt. Å andra sidan kan det vara bra för vårt spel, eftersom det troligen tvingar ut Manchester City på kanterna i högre utsträckning. Man måste hitta andra vägar fram till målchanser helt enkelt.

NordicBet är schyssta nog att oddsboosta ett par marknader inför matchen och hörnmarknaden är en sådan. Över 11,5 hörnor ger hela 3,45 gånger insatsen i skrivande stund. Det är verkligen värt att fundera lite närmare på med tanke på att vi tror att en stor del av spelet kommer att hållas nära straffområdet, ofta i utkanten av detsamma. Det brukar innebära många hörnor.

Vill du spela på matchen med en oddsbonus? Här hittar du speltips till de största matcherna!

100% upp till 500 kr

  • Välkomstbonus för alla typer av spelare
  • Upp till 500 kr extra att spela för
  • Stort spelutbud – spela på lägre ligor