Speltips: AIK – Djurgården 24/9

Båda lagen är i desperat behov av poäng när AIK och Djurgården drabbar samman i ett nytt Stockholmsderby. Storpublik väntar på Friends Arena och vi har hittat ett speltips som lockar inför avsparken på söndagseftermiddagen.

Speltips:Bet365 +0.0 (asian handicap)
Odds:1.87
Spelbolag:Bet365
Avspark:15:00, söndag 24 september 2023

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här. Bonuskoden TVG365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt.

Stockholmsderby på Friends Arena och förväntningarna är som vanligt uppskruvade till höga nivåer. Det är ett speciellt 08-derby som väntar just det här året, med tanke på hur tabelläget ser ut för både AIK och Djurgården. Båda lagen ser tillbaka på en säsong som måste klassas som en stor besvikelse.

Besvikelsen är särskilt stor i AIK, med tanke på att Solnalaget nu ligger fast förankrade i bottenstriden och så har gjort i stort sett hela den här säsongen. Det lossnar inte för det här laget, trots att man gjorde en stor rockad både på och utanför planen i somras. Då plockade man in ny sportchef, ny huvudtränare och en rad nya spelare. Men effekten har uteblivit.

Djurgården hade förhoppningen att slåss om SM-guldet vid det här skedet av säsongen, men så är inte fallet med sju omgångar kvar att spela. Nu siktar man på att försöka nå tredjeplatsen, men inte heller det känns fullt realistiskt med sju poäng upp till BK Häcken. Det är fjärdeplatsen som får vara den nya målsättningen. Den kan eventuellt räcka till Europakval nästa sommar.

Trendbrottet kom i våras – Djurgården kan vinna derbyn

Under många år har det hetat att Djurgården inte kan vinna Stockholmsderbyn. Man har minusstatistik mot alla sina 08-konkurrenter på senare år. Det har blivit många poängtapp mot Hammarby, AIK och Brommapojkarna de senaste tio åren.

Men i våras kom det som eventuellt kan beskrivas som ett trendbrott, när Djurgården äntligen vann mot AIK. Det kan innebära att derbyspöket inte längre är relevant att prata om. Men för att vi ska kunna vara helt säkra på att så är fallet krävs en ny seger här. Då kan vi nog gemensamt bestämma oss för att sluta prata om det där derbyspöket som gäckat Djurgården i flera år.

Djurgården är också ett klart bättre fotbollslag. Senast föll man visserligen mot IFK Värnamo, men det finns spelmässiga tendenser som ser aningen bättre ut den sista tiden. Mot AIK ska man också avkrävas minst en poäng, för att inte säga alla tre. Att matchen spelas på bortaplan behöver inte spela så stor roll just den här gången.

Det väntas visserligen storpublik, men det i sig räcker inte för att AIK ska kunna rubba Djurgården här. Vi tror snarare på Djurgården och att man minst tar ett kryss, men förmodligen vinner. Därför spelas Djurgården +0.0 (asian handicap) hos Bet365. Det är ett spel som är samma som draw no bet eller pengarna tillbaka vid oavgjort.

Letar du efter en ny bettingsida för att hitta odds på Allsvenskan? Här hittar du marknadens bästa bonusar för betting!