Nations League: Betting och odds för dig som spelar

Europas landslag möts i en längre turnering som sträcker sig över flera månader, i prispotten finns inte bara en trofé utan även playoffplatser till EM och VM står på spel.

Hur fungerar Nations League

Nations League är en relativt ny turnering som kom till 2018, sedan sin skapelse har turneringen i huvudsak ersatt internationella vänskapsmatcher i syfte att få bort ”betydelselösa matcher”.
Turneringen består av alla 55 medlemsnationer från UEFA och sträcker sig över flera månader, matcherna i turneringen växlas med det ordinära kvalspelet till fotbolls-VM och fotbolls-EM.

Hela turneringen är uppdelad i olika divisioner och grupper, nationerna placeras ut i olika divisioner (A till D) baserat på deras dåvarande ranking, inom dessa divisioner finns sedan olika grupper som lottas fram. I division A spelar de högst rankade nationerna och ligafinalen i denna högst rankade liga avgör vem som blir den slutgiltiga mästaren i Nations League.

För att ta sig till finalen i division A behöver man vinna antingen grupp 1, 2, 3 eller 4 i denna division för att sedan spela en typ av semifinal mot en av de andra fyra gruppvinnarna i division A.
Vinner man semifinalen i playoff-spelet så finner man sig sedan i finalen av turneringen.
Vinnaren av division B, C och D kvalificerar sig till ett playoffspel som kan leda till antingen EM eller VM, för att ta sig dit behöver ett land hamna först i sin grupp och sedan vinna sitt playoff precis likt exemplet ovanför. De nationer som kommer sist i sin grupp i division A, B och C kommer att ramla ner till divisionen nedanför, likaså kommer vinnarna av division B, C och D flyttas upp.

Tidigare vinnare av Nations League

Den nation som vann den första Nations League-titeln var Portugal. Portugal vann finalen mot Nederländerna säsongen 2018/19 med 1-0 efter mål av Goncalo Guedes.
Den andra upplagan av Nations League som spelades 2020/21 vanns av Frankrike. Frankrike slog Spanien i finalen, målskyttar för Frankrike i finalen var Karim Benzema och Kylian Mbappé.

Att spela på Nations League odds

För den som är intresserad av betting på Nations League finns det verkligen en mängd spelsajter som erbjuder odds på allt från och med första gruppspelsomgången till och med Nations League finalen, både pre-match odds, liveodds och långtidsspel. Bland långtidsspelen kan du till exempel spela på vem du tror vinner skytteligan, vilket lag du tror går vidare från sin grupp och liknande.

Alla sidor som erbjuder betting på sport erbjuder spel på Nations League, vi rekommenderar dock att man kollar på Bet365 för det bredaste och bästa utbudet av spel på Nations League.

På Bet365 finner du bland annat dessa odds på Nations League:

  • Handikapp, här spelar du inte bara på vilket lag du tror ska vinna en Nations League match utan här spelar du även på hur stor marginal du tror laget ska vinna med.
  • Att vinna och hålla nollan, här spelar du på vilket lag du tror du ska vinna en Nations League match samtidigt som dem inte släpper in något mål.
  • Att vinna någon av halvlekarna, här spelar du på att ditt val ska vinna en av de två halvlekarna i en Nations League-match. Det spelar ingen roll vilken av halvlekarna som vinns eller om ditt val skulle förlora den andra halvleken, så länge dem vinner en halvlek så rättas ditt spel som en vinst.
  • Halvtid/fulltid, här spelar du på vilket lag som vinner respektive halvlek och inte på slutresultatet i sig. Spelar du till exempel på 1/2 spelar du på att hemmalaget vinner första halvleken och att bortalaget vinner den andra halvleken. Spelar du på 2/X spelar du på att bortalaget vinner första halvleken och att det blir oavgjort i andra halvleken.
  • Hur vinns matchen? Här spelar du på vilket lag du tror ska vinna samt hur/när matchen vinns. Du kan till exempel spela på att ett lag ska vinna inom 90 minuter, att dem vinner under förlängning eller att dem vinner på straffar.
  • Lag att göra mål, här spelar du på vilket lag du tror ska göra mål i en Nations League match. Du kan spela på att båda lagen ska göra mål, att inget av lagen ska göra mål eller att bara ett av lagen ska göra mål.
  • Insatsen tillbaka vid oavgjort, här spelar du i princip på en vanlig 1X2-marknad bara att det oavgjorda utfallet är bortplockat. Du spelar på det lag du tror ska vinna Nations League-matchen, skulle matchen sluta oavgjort så får du din insats tillbaka.
  • Halvlek med flest mål, här spelar du på vilken halvlek du tror kommer innehålla flest mål. Du kan spela på att du antingen tror att den första eller andra halvleken innehåller flest mål samt så kan du spela på att det blir oavgjort (lika många mål i halvlekarna).
  • Tid för lagets första mål, här kan du spela på när du tror de individuella lagen ska göra sina första mål. Du kan till exempel spela ”Hemmalag att göra mål före 44.00”.
  • Totalt antal mål per lag, här spelar du på hur många mål du tror ett lag ska göra i en Nations League match.

Nations League FAQ

När spelas Nations League?

En säsong av Nations League spelas oftast från september till november. Gruppspelet av turneringen startar vanligtvis under år som har jämna årtal och avslutas året därpå.
Ett undantag kommer dock göras under säsongen 2022/23 då gruppspelet flyttas till juni-september 2022, detta är på grund utav att VM 2022 spelas i slutet av året.

Vem har bäst odds på Nations League?

Då varenda spelsajt som erbjuder sportsbetting på den svenska marknaden erbjuder odds på Nations League är det svårt att säga vilken sida som kontinuerligt har högst och bäst odds. Vi rekommenderar våra läsare att öppna konton hos flera spelsajter så att man på så vis kan jämföra odds mellan olika sidor, på så vis spelar du alltid på de bästa oddsen!