Odds & Betting på Semifinal i fotbolls-VM

Var fjärde år får vi njuta av en av idrottsvärldens absolut största händelse, VM i fotboll för herrar. VM 2022 är inget undantag och förutom det faktum att turneringen är flyttad till vintertid istället för att spelas under sommaren kan vi räkna med en månad av spänning, dramatik och underhållning även i år.

Genom gruppspelet och fram till slutspelet kommer totalt 32 nationer att sakta men säkert minska. 16 lag får respass redan efter gruppspelet. Därefter väntar åttondelsfinaler och kvartsfinaler innan semifinalerna tar vid. Då återstår endast fyra nationer varav tre kommer att lämna VM i Qatar med en medalj av något slag.

När det kommer semifinal VM odds för turneringen återstår det att se vilka nationer som räknas med i ekvationen. På vägen fram kommer form, skador och annat som är relevant att spela in i hur oddsen på semifinalerna ligger. Klart är att det kommer finnas mängder av olika odds att sätta tänderna i för fotbolls-vm odds. Det finns en del utmaningar i betting på odds under Fotbolls VM semifinal som vi ska titta närmare på. Allt för att du ska vara redo när det här högst avgörande steget av turneringen drar igång och fyra nationer ska bli till två som slutligen gör upp om det största man kan vinna i landslagssammanhang.

Hitta spel på vilka lag som når semifinal och mycket mer hos våra utvalda spelsidor

Odds på en semifinal i VM går att hitta i alla dess former. Det går givetvis inte att sätta sig in i samtliga marknader som erbjuds eftersom det är allting från matchvinnare och antalet mål till spel på antalet hörnor och gula/röda kort. Rekommendationen är istället att göra en förhandsanalys på respektive semifinal och att därifrån hitta ett spel som passar.

För att en nation ska kunna ta sig till en semifinal i VM gäller det i regel att överträffa förväntningarna. Det är många nationer som gör upp om ett litet antal platser och oddsen på att vara bland mästerskapets fyra bästa lag är allt som oftast höga, eller lukrativa om man vill vända på det.

Odds för en semifinal i VM kan svänga rejält både innan och under match. Även här spelar skador och andra avbräck in. Under turneringens gång har spelarna i respektive lag avverkat flera matcher under kort tid vilket gör att det sällan är någon av startspelarna som är helt pigga och fräscha i det här steget. Istället spelas det mycket på rutin och vilja.

Under matchens gång kan ett tidigt ledningsmål förändra matchbilden helt. Utökar det ledande laget ledningen kommer det att öppnas ytor när motståndarna måste gå framåt. Även gula och röda kort resulterar i en något mer försiktig inställning där ett lag medvetet eller omedvetet lägger sig lågt.

VM 2022 semifinaler

13/12-2022 20:00 – Argentina mot Kroatien
14/12-2022 20:00 – Frankrike mot Marocko

Hitta oddsen på årets smefinaler hos ComeOn nedanför!

Utmaningar för VM semifinal odds

Det gäller att läsa av lagens taktik under turneringens gång samt att ta reda på vilka styrkor och svagheter nationerna har på fotbollsplanen. På så sätt kan du dra nytta av din kunskap när du väl ska placera ett spel på deras matcher. Även mindre spelskickliga lag kan med rätt spelplan fälla större nationer.

Därför är det inte alltid det mest namnkunniga laget man placerar sina insatser på. Speciellt inte i en VM semifinal när det står otroligt mycket på spel och man får addera aspekter som nerver och annat som kanske inte finns på samma sätt i till exempel gruppspelet.

Ett VM är av tradition fullt av överraskningar vilket är värt att ha i åtanke när det kommer till spel på odds. Mindre nationer kan ibland gå ihop kollektivt och prestera långt över förväntningarna. Det innebär att det inte alltid är spel på större favoriter som lönar sig i slutändan. Ta Costa Rica i VM 2014 som exempel då nationen sånär tog sig till semifinal men åkte ut efter straffläggning mot Nederländerna.

Vinnare av finalen i VM odds

I vanlig ordning finns det ett par favoriter till vilken nation som vinner guld i VM. Brasilien skickar i vanlig ordning ett starkt lag och har kvalité av högsta världsklass från målvakt till anfall. Frankrike är regerande fotbolls-VM vinnare och kommer satsa på att försvara den titeln här i Qatar. Även Spanien och Tyskland är som brukligt med bland favoriterna inför turneringen.


Därtill finns det en handfull nationer som, om man får allting att stämma, kan vara med när det ska avgöras. Varje nation har olika styrkor vad gäller stjärnspelare, kollektivet och i allting från rutin till form. Det finns mängder av detaljer som kan väga över när tungviktarna drabbar samman och avgöra matcherna till en nations fördel.

För svenska spelare blir det extra spännande att följa det danska landslaget. Vårt kära grannland imponerade under VM-kvalet och kan bli en joker när det kommer till att slåss om medaljerna. Det finns absolut potential i truppen som gör att man blir att räkna med i ett eventuellt slutspel.

Hitta odds på turneringsvinnare och mycket annat hos Bet365

Så placerar du ditt första spel under VM

  • Sätt upp en spelbudget

Inför mästerskapet rekommenderar vi att du sätter upp en spelbudget som ska gälla från start till mål. Fördela dina insatser så att dessa räcker länge och väl under turneringen även om du skulle stöta på ett par förluster i rad. Håll dig kring samma nivå på insatserna hela vägen.

  • Spela ansvarsfullt

Att spela ansvarsfullt när det kommer till betting, även under stora mästerskap. Spela inte för större summor eller för den delen större insatser än vad du först har tänkt dig. Hos respektive spelbolag finns det gränser du kan sätta för insättningar, förluster och även tiden du spenderar på att spela.

  • Ta del av en insättningsbonus

För att kickstarta ditt VM-äventyr kan du ta del av en välkomstbonus av något slag. Merparten av bettingsajter erbjuder en bonus vid din första insättning under VM. Då kan du få en skjuts i spelkassan från start och fördela dina insatser över fler spel.

  • Jämför odds

Att jämföra odds är din möjlighet att i det långa loppet vinna än mer på dina spel. Samma utfall i en match kan ha olika odds beroende på vilket spelbolag du placerar ditt spel på. Även om marginalerna är små blir det i det långa loppet en betydande ökning av vinsten.

  • Ta del av statistik

Att göra en analys inför en match är viktigt när du ska placera ett spel. Har du inte koll på trupperna, formen, skador och andra förutsättningar blir det svårt att bli en vinnande spelare under VM 2022. Spelbolagen själva erbjuder i regel sektioner där du hittar all nödvändig statistik inför en match.

  • Utnyttja obalans mellan spelbolag

Spelbolag på marknaden sätter olika odds på samma utgång vilket gör att det vid vissa tillfällen finns möjligheten att spela säkert. Spel på olika utfall på två olika spelbolag kan innebära att du får ett odds på över 2.00 på båda objekten, vilket innebär en vinst av något slag oavsett resultat.

FAQ: Semifinaler i Fotbolls-VM

Var hittar jag odds på en semifinal i VM 2022?

Under ett mästerskap likt VM i Qatar 2022 fylls spelutbudet till bredden hos samtliga spelbolag. Det innebär att du kan välja och vraka bland aktörer på den svenska marknaden som erbjuder odds på semifinaler i VM.

Kan jag spela på semifinal odds live i VM?

Spel på odds i VM gör sig bra både inför en match men även under tiden som en tillställning pågår. Inte minst i en semifinal där händelser i matchen i form av mål, kort och taktiska förändringar påverkar oddssättningen och gör att du kan hitta spelvärda objekt.

Var finns bästa odds semifinal VM 2022?

I och med att samtliga spelbolag har ett stort utbud av odds under VM 2022 rekommenderar vi att du jämför odds för att hitta bäst odds på just det du avser att spela på. Även om det bara gäller marginaler är det så pass enkelt att placera ett spel att det är värt besväret.

Vilka semifinal VM-odds marknader finns det?

Du kan hitta spel på allt mellan himmel och jord när det är dags för slutspel i VM 2022. Utöver mer sedvanliga marknader som matchvinnare, över/under antal mål och målskyttar är spel på hörnor, kort och spelarspecialer av olika slag populära.

Kan jag använda en oddsbonus på VM?

Under VM kommer spelbolagen att storsatsa hela vägen från gruppspelet till att finalmatchen spelas. Om du vill testa på en ny spelupplevelser kommer du att kunna hitta bettingsajter som erbjuder en välkomstbonus att ta del av.

Spel på VM-odds i mobilen – hur fungerar det?

Allt fler spelare söker sig till betting i mobilen. Under VM 2022 kommer du kanske se många matcher i goda vänner slag. Då passar det alldeles utmärkt att placera dina spel i mobilen, vilket du kan göra snabbt och enkelt via appar och mobilanpassade webbsajter som varje spelbolag tillhandahåller.