Speltips: Sverige – Moldavien 12/10

Det har återigen blivit dags att dra igång en ny vända landslagsmatcher. Under torsdagskvällen tar Sverige emot Moldavien i en träningsmatch på Friends Arena. Blågult skulle må bra av en övertygande seger efter det senaste årets deppiga tongångar.

Speltips:Över 2,5 mål
Odds:1.60
Spelbolag:Bet365
Avspark:19:00, torsdag 12 oktober 2023
Rygga spelet – 1250kr i spelkrediter hos Bet365!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här.

I teorin kan Janne Andersson och hans svenska landslag fortfarande norpa en biljett till EM i Tyskland nästa sommar. För att det ska ske måste dock antingen Österrike eller Belgien ta som mest en poäng från de tre avslutande omgångarna. Att någon av dessa båda skulle svaja så pass mycket vågar knappt de största av optimister hoppas på.

För Sverige kommer i stället de avslutande matcherna i kvalet att handla om att rädda äran i den mån det går. Belgien väntar på måndag, men först ska man spela träningsmatch mot Moldavien hemma på Friends Arena. Ett möte som inte lär locka särskilt många åskådare till läktarplatserna. Här behöver Blågult visa för en skeptisk publik att man har högre höjder i sig.

Letar du efter en oddsbonus att använda när du spelar på matchen? Här finner du marknadens bästa bettingsidor!

Får bänkspelarna chansen?

Sverige är på pappret ett väldigt mycket bättre lag än vad Moldavien är. Seger är det absoluta minimikravet. För att ge lite ljus i mörkret skulle man må bra av en riktigt övertygande insats med stabilt försvarsspel och en målglad offensiv. Janne Andersson har sagt att han inte tänker ge upp förrän EM-chansen är helt uträknad.

Om detta påstående stämmer och inte är en charad för medierna lär flera nyckelspelare vilas i mötet med Moldavien för att vara så pigga som möjligt mot Belgien på måndag. Detta öppnar upp dörren för lirare som annars brukar förpassas till bänken. Dessa vill visa upp sig i hopp om att en dag ta en ordinarie plats i startelvan.

När det inte finns särskilt mycket annat att hurra över kommer den här typen av spelares motivation att prestera bli mötets behållning. Det är med detta i åtanke som vi väljer att spela på att det blir över 2,5 mål i matchen. Sverige är det bättre laget även när truppen luftas och en vinst med många bollar är långt ifrån omöjlig med hungriga spelare på banan.

1 250 kr i spelkrediter

  • Bet365 Bonuskod: TVG365
  • Mer än 600 000 live streams varje år
  • Bäst på live betting