Speltips: Sverige – Österrike 12/9

På Friends Arena ska Sverige spela årets hittills viktigaste match när Österrike kommer på besök. Blågult har halkat efter i EM-kvalet. Vinner man inte tisdagens match är mästerskapet högst troligt utom räckhåll.

Speltips:Sverige (Fulltid)
Odds:2.45
Spelbolag:Nya Expekt
Avspark:20:45, tisdag 12 september 2023

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här.

Det har sett svajigt ut under en längre tid för Janne Andersson och hans svenska landslag. Man missade chansen att delta i förra årets världsmästerskap och har dessutom ramlat ner en division i Nations League. Även EM-kvalet började i moll, med endast tre poäng insamlade från de tre första omgångarna.

Blågult gick därför in i det pågående uppehållet med kniven mot strupen och två ödesmatcher på menyn. I lördags besegrade man Estland på bortaplan med 5-0. Den första halvleken var en av de bästa svenska prestationerna på länge. Nu behöver man bygga vidare på insatsen.

Seger är det enda som räknas

Inför matchen mot Österrike skiljer det fyra poäng mellan lagen. Sverige kan alltså minska avståndet till endast en pinne vid eventuell seger. Poängtapp vore däremot förödande för slutspurten. Räkna därför med ett svenskt landslag som kommer att göra allt i sin makt för att vinna.

Att slå Österrike är dock lättare sagt än gjort, vilket tydligt reflekteras i oddset för en svensk seger ligger på 2.45. Ett varningens finger bör höjas för det faktum att man inte har slagit Österrike sedan VM-kvalet 2013. Man ska alltid vara försiktig när man spelar med hjärtat, men det höga oddset för en blågul trepoängare gör ändå spelet intressant.

Det återstår att se ifall Janne Andersson vågar ställa upp med ett lika offensivt lag som han gjorde mot Estland. Alexander Isak bröt i lördags äntligen sin måltorka i den blågula tröjan. Blir Newcastle-anfallaren tungan på vågen?