Speltips: Hammarby – Malmö FF 17/9

Allsvenskan är tillbaka efter landslagsuppehållet och för guldkandidaterna Malmö FF väntar en tuff utmaning borta mot Hammarby. Skåningarna brukar ha det svårt på Tele2 Arena. Poängtapp här kan visa sig ödestigert inför slutspurten.

Speltips:1X (Dubbelchans)
Odds:1.65
Spelbolag:Betsson
Avspark:15:00, söndag 17 september 2023

18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Malmö FF hade i den sista omgången innan landslagsuppehållet chansen att gå upp på samma poäng som Elfsborg. Det blev dock bara kryss hemma mot ett nyligen uppvaknat IFK Göteborg. Länge såg det till och med ut som att man skulle behöva lämna matchen utan några poäng alls, men räddades på stopptid av Martin Olsson som fick till en riktig pangträff från distans.

Söndagens bortamatch mot Hammarby kan visa sig bli avgörande i striden om guldet i Allsvenskan. Malmö möter de andra guldkandidaterna, Elfsborg och Häcken, i de sista två omgångarna och behöver hänga med hela vägen dit för att ha ödet i egna händer. Poängtapp mot Bajen kan sätta dem i en jobbig sits.

Fortsätter arenan att spöka?

Om det är någon arena i Sverige som MFF har extra svårt att få med sig bra resultat ifrån så är det Tele2 Arena. Oavsett om det är Hammarby eller Djurgården man möter brukar bollarna sällan studsa lagets väg. Faktum är att man inte har slagit Hammarby på bortaplan i ligaspelet sedan våren 2016. Visserligen avgick man med segern i cupen förra året, men då krävdes det straffar för att utse en vinnare.

Vad denna svaga resultatrad kan bero på är ett vida omdiskuterat ämne i MFF-kretsar. Att det rör sig om spel på konstgräs kan mycket troligt vara en bidragande faktor till att man så sällan får med sig segrar från den här delen av Stockholm. Nu möter man dessutom ett Hammarby som ser ut att ha fått upp farten.

Med tanke på Malmös historik på Tele2 Arena faller därför valet på en 1X-dubbelchans till ett odds på 1.65 gånger insatsen. Börjar MFF:s slutspurt i motvind? Svaret får vi under söndagseftermiddagen.