Speltips: Djurgården – Halmstad 30/9

Det är dags för omgång 25 av Allsvenskan. Vissa lag har mer att spela för än andra. Djurgården har efter två raka förluster tappat kontakten med topptrion. Nu ligger allt fokus på att behålla fjärdeplatsen. Gästerna från Halmstad vill i sin tur undvika bottenstriden.

Speltips:Halmstad +1,5
Odds:1.68
Spelbolag:Betsson
Avspark:15:00, lördag 30 september 2023

18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Sex matcher återstår av Allsvenskan innan vi har svaret på vilket lag som vinner SM-guldet samt vilka två klubbar som degraderas direkt. Det pågår även en strid kring fjärdeplatsen och kvalstrecket, varav vi kan räkna med stor dramatik hela vägen in.

Djurgården har flera lag bakom i tabellen som jagar. Fjärdeplatsen kan som bekant innebära spel i Europa till nästa säsong, om laget själva eller något av lagen som slutar ovanför i tabellen vinner Svenska Cupen 2024.

Efter förlust med 2-1 hemma mot IFK Värnamo stod Djurgården för ytterligare en blek insats i derbyt mot AIK. Djurgården hade inte en tillstymmelse till anfallsspel och fick se sig besegrade av rivalen med 2-0.

Det stormar kring laget och man är långt ifrån samma övertygande lagmaskin som vi har blivit vana vid att se på senare år. Djurgården har visserligen ett fint facit på hemmaplan, dock med tre förluster på sina fem senaste tävlingsmatcher på Tele2 Arena.

Halmstads BK förtjänar fler poäng än man är uppe i. Både mot BK Häcken och Elfsborg var man minst lika bra som motståndarna. Innan dess hade man fyra poäng på två matcher samt ett avancemang i Svenska Cupen.

Halmstads BK har vinstmöjlighet

Vi ser ett Halmstads BK som har chans att lämna Stockholm med tre poäng i bagaget, även om det kommer att krävas en helgjuten insats. Det är ett lag som har förmågan att göra det besvärligt för motståndarna, något som Djurgården inte har särskilt många vapen mot just nu.

Att Halmstads BK kommer att hålla det jämnt ser vi nästan som en självklarhet. Deras spel på senare tid visar att man är ett lag för Allsvenskan. Det pressade läget i tabellen, med tre poäng ner till Sirius på kvalplats, gör att man kommer att sälja sig dyrt. Vi tror att HBK har goda chanser att klara ett handikapp på +1,5 mål. För det får man 1.68 hos Betsson.

Letar du efter speltips på de största matcherna? Här finner du marknadens bästa bettingsidor!