Speltips: Belgien – Sverige 16/10

Sverige ställs under måndagen för den svåraste utmaningen i hela EM-kvalet. Det har nämligen blivit dags att möta Belgien på bortaplan – en match som kan betyda allt eller inget beroende på hur det går för Österrike tidigare under kvällen. Alldeles oavsett är belgarna favoriter till samtliga tre poäng.

Speltips:1
Odds:1.72
Spelbolag:Betsson
Avspark:20:45, måndag 16 oktober 2023
Rygga spelet hos Betsson – 100% upp till 500kr!

18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Det svenska herrlandslaget i fotboll är inne i en svacka vars likhet inte har skådats på väldigt länge. Inför det nu pågående landslagsuppehållet gavs Blågult minimala möjligheter att lyckas kvalificera sig till EM i Tyskland nästa sommar. Nu är risken överhängande att de sista strimmorna av hopp slocknar redan innan man sparkar av mot Belgien på King Baudouin Stadium i Bryssel.

Österrike spelar nämligen borta mot Azerbajdzjan tidigare under måndagen i en match som kommer att vara över när Sverige och Belgien går ut på planen. Får österrikarna med sig tre poäng därifrån är de matematiska möjligheterna borta för svensk del. Att slå Belgien är tufft alldeles oavsett och med EM-drömmen eventuellt krossad kommer det att bli ännu svårare.

Belgien kan spela utan press

Genom att besegra Österrike i fredags är Belgien redan klara för EM 2024. Detta gör att man kan gå in i matchen mot Sverige helt utan press. Janne Andersson lär hoppas på att det leder till en nonchalant och frånkopplad insats från hemmalaget. Romelu Lukaku och resten av det belgiska laget bör dock vilja bjuda hemmasupportrarna på underhållning och man vill dessutom vinna gruppen.

Räkna därför med ett Belgien som ställer in siktet på att ta tre poäng här. Lägger man dessutom till risken att Sverige kommer att vara utslagna redan innan matchen – och därmed inte lika motiverade att själva gå för segern – väljer vi att spela på hemmavinst i denna drabbning. Beslutet grundar sig även i det faktum att Belgien totalt körde över Blågult när lagen möttes i Stockholm tidigare under kvalet. Den svenska EM-drömmen slocknar helt under måndagskvällen.

Letar du efter speltips till de största matcherna? Spela på några av marknadens bästa bettingsidor!

100% upp till 500 kr + 100 bonusspins

  • Bra välkomsterbjudande
  • Stort spelutbud: högre såväl lägre divisioner
  • Enkelt att hitta allt på sidan