Speltips: Bayer Leverkusen – BK Häcken 21/9

BK Häcken inleder äventyret i Europa League med gruppspelets på förhand tuffaste match. I premiären reser man nämligen till Tyskland för att ta sig an Xabi Alonso och hans Bayer Leverkusen. En minst sagt svår uppgift.

Speltips:Över 3,5 mål
Odds:1.75
Spelbolag:Betinia
Avspark:18:45, torsdag 21 september 2023

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.

Den forne storspelaren Xabi Alonso – som under sin karriär representerade bland annat Liverpool, Real Madrid och Bayern München – har växt fram till att bli en av den europeiska fotbollens mest intressanta tränare. Spanjoren och hans Bayer Leverkusen har börjat hösten alldeles strålande.

Laget inledde säsongen med att besegra RB Leipzig hemma för att sedan enkelt städa av Borussia Mönchengladbach på bortaplan. Innan landslagsuppehållet hann man även med att köra över Darmstadt. Mest imponerande hittills är dock helgens kryss borta mot Bayern München. Om man ens spelar hälften så bra mot BK Häcken som man gjorde mot Bayern kommer göteborgarna att få det riktigt jobbigt.

Gästerna vet att det här inte är matchen de behöver vinna för att knipa en av biljetterna till slutspelet. Med slutspurten i Allsvenskan att tänka på finns det viktigare bataljer än den här att plocka poäng från i Europa Leauge-gruppspelet.

Bäddat för målfest

BK Häcken i all ära, men det kommer att bli väldigt svårt att stå emot Bayer Leverkusens inspirerade anfallsspel. Det blir nästan alltid många mål när Xabi Alonsos lag spelar. Förutom 3-0-vinsten mot Borussia Mönchengladbach har samtliga matcher under hösten slutat med minst fyra mål på resultattavlan.

Valet den här gången faller därför på ett spel på över 3,5 mål i matchen. Det behöver nödvändigtvis betyda att Leverkusen står för samtliga kassar. Laget är inte främmande för att tappa in några onödiga bollar och om BK Häcken har en bra dag på jobbet måste inte siffrorna bli allt för pinsamma för de svenska gästerna.

Risken är dock överhängande att Leverkusen springer iväg här. Xabi Alonso kommer att vilja koppla ett stadigt grepp om Grupp H och lär inte pausa offensiven bara för att man går upp i ledning. Det är bäddat för målfest på BayArena.