Speltips

De bästa speltipsen

På betting.se finns experternas träffprocent, alltså hur många spel de lagt varav hur många av de här spelen har gått som tipparen trott. Dessutom redovisas hur tipparnas balans ser ut överlag, om de ligger stort plus eller om de ligger minus. Eller om de skulle vara inne i en riktig formtopp eller om de är inne i en svacka.

Hur man förstår speltips

För att dra nytta av speltips är det givetvis bra om man har en grundläggande spelförståelse i den sporten man vill betta på.
I speltips finns ofta en lägesrapport. Om det gäller speltips för fotboll så finns det en del faktorer att ta hänsyn till. Är det något lag som har skador?
Eller spelade laget match bara för ett par dagar sen och därmed är slitna och kan tvingas till att vila vissa spelare?
Eller kan det vara så att en spelare drog på sig ett gult kort i den senaste matchen och därmed missar det viktiga derbyt nästa vecka?
Allt detta är det bra att hålla koll på, och finns i speltipsen på bland annat Betting.se.

Dessutom ska det presenteras en formkurva på lagens senaste spelade matcher. Är de obesegrade eller har de förlorat fyra av fem matcher? Allt detta är bra att ha koll på.

När du läser speltips ska det stå vad det är för värde i bettet. På Betting.se presenteras värdet, oddset det spelas och i vilket lägsta oddset som kan spelas för att fortfarande få värde i bettet. I övrigt är det bra om det presenteras hur många units som tipparen lägger på spelet, för att få en uppfattning om hur säkert och bra värde det finns i speltipset.

 

Så räknas odds

Om vi säger att två fotbollslag möts, låt säga Liverpool mot Manchester United på Anfield. Om oddset på en hemmavinst (Liverpool) ligger på 2,00 innebär det att spelbolaget anser att det är 50 procent chans att hemmalaget vinner. Om hemmalaget har 2,00 brukar vanligtvis bortalaget ha runt 3,30-3,80 i odds vilket rent procentuellt innebär en sannolikhet (enligt bolaget) att det är nästan en fjärdedels chans att motståndarlaget ska vinna matchen.

Så för att förklara när det är stort favoritskap; när Barcelona möter Osasuna hemma brukar oddset ligga på mindre än 1,10, det kan vara nere på så lågt som 1,03 till 1,05 vilket innebär att det är 97-95 procents sannolikhet att de ska vinna, vilket är väldigt högt. Och det säger en hel del om favoritskapet. Allt annat än en vinst är en superskräll här. Oddset på Osasuna i sin tur, ligger på nästan 30-50 i odds vilket är mycket högt. Men det är för att det är så osannolikt att de ska ha en chans borta mot Barcelona.

Och för oss européer så är odds rätt enkelt att räkna ut hur mycket pengar vi kan vinna. Är det 2,00 i odds så är det helt enkelt två gånger pengarna. Är det 50 i odds så är det 50 gånger pengarna. Så om du sätter en hundring på oddset 2,00 så får du tillbaka en hundring + en hundring i vinst, alltså 200 kr totalt. Sätter du en hundring på oddset 50 så får du 5000 kr. Du multiplicerar insatsen helt enkelt.

 

Var hittar man speltips?

På Betting.se finns de bästa speltipsen med de bästa oddsen. Där finns tips från kunniga experter med stenkoll och den bästa informationen att tillgå. Även om mycket av betting utgår från sannolikhetslära så lämnas inget åt slumpen.

Där kan man göra sin egna research inför matcher, med statistik och mönster och formkurvor på lagen samt matchscheman. Hur ofta det blir målrikt eller målsnålt eller om nåt av lagen tenderar att hålla nollan ofta eller avgöra i slutminuterna. Allt detta och mycket mer finns att hämta på Betting.se!

 

Så nu när du har koll på hur betting fungerar, ta en titt på tv-tablån här och kolla om det är några bra matcher igång, leta upp något bra speltips och rygga experterna!