Det lär hända något alldeles tokigt för att Fritz inte ska vinna i Eastbourne. Foto av Glyn Kirk/AFP.

Kvartsfinaldags i Eastbourne och Mallorca

Idag händer det mycket i tennisvärlden. Om man är väldigt positiv vill säga. Egentligen går vi så klart mest bara och väntar på Wimbledon men det är ju tråkigare att säga så.

Ymer spelar kvalfinal i Wimbledon

På tal om Wimbledon. Där är det kvalifinaler idag och Elias Ymer spelar klockan 12 mot Shimabukuro. Ingen stor spelare överhuvudtaget, japanen utan något år yngre än Ymer och han har precis som Ymer liksom harvat på men inte mycket mer än så. Japanen klar favorit när man tittar på oddsen inför matchen. Runt 1,50 hos Bethard på att han tar hem plats i huvudturneringen. Lite märkligt kan jag tycka. Jag tycker att det borde vara en riktigt bra chans för Ymer det här. Återstår att se. Alla kvalfinaler spelas klockan 12. Jag tror tyvärr inte man kan räkna med någon större möjlighet att se Ymer på tv. Vinst är vad som gäller i alla fall. Han lär inte ha ranking för att komma in som lucky loser, Ymer så det är vinna eller försvinna rakt av.

Imorgon fredag är det som gäller för Wimbledonlottningen förresten. Så där får vi vänta ett dygn till med att gå igenom den men imorgon så.

Idag då?

Ja, kvartsfinaler i Eastbourne och Mallorca, två turneringar som ärligt talat hållit rätt låg nivå hittills.

Fritz ensam kvar i Eastbourne

I Eastbourne har det varit en del avhopp och några lite bättre spelare har floppat vilket gjort att det egentligen bara är Fritz som är kvar i kvartsfinalerna. Fritz och ett gäng spelare som kanske normalt inte vinner atp-turneringar så att säga.

  • Fritz-Shang
  • Nishioka-Vukic
  • Kecmanovic-Purcell
  • Cobolli-Harris

Ja, ni ser ju. Han borde klara det där, Fritz.

På Mallorca då? Är det bättre där?

Ja men lite tycker jag.

Ras väntar för Mannarino

En hel del seedade och/eller bra spelare har åkt ut men en del bra och/eller intressanta spelare är också kvar. Bland de som åkt ut kan Mannarino noteras och när hans grässäsong nu kan summeras som misslyckad kan vi slå fast att det kommer bli tuffare för honom framöver. Han är visserligen så bra som 74 på årsrankingen men hans tid i toppen är över. Och utan seedningar, vilket kommer vara verkligheten snart, kommer han få det tufft att hänga sig kvar på topp-100 skulle jag säga.

Shelton som haft det lite tufft på gräs hittills, minst sagt, är förstaseedad och lyckades också vinna sin första match i turneringen mot Hijikata. Idag möter han Jubb i kvarten. Jubb…vem? En britt som har synts lite på gräs även tidigare år men nu kvartsfinal här, hans överlägset bästa resultat hittills. Och med tanke på hur svajig Shelton varit på gräs hittills, vem vet.

Den andra kvarten på övre halvan spelas mellan Michelsen och Ofner. Michelsen känns väl lite intressant på gräs tycker jag och som lottningen ser ut, jättebra chans för honom precis som de andra på övre halvan i och för sig.

Bautista intressant på Mallorca

På nedre halvan lite mer intressant. Bautista som är superkapabel på gräs. Skulle säga gräs är underlaget där han har som högst kapacitet. Slog Humbert i andra rundan, andraseedad, Humbert, och nu möter han Monfils. Monfils som slog Thiem i första rundan. Undrar om det var något slags självskadebeteende som gjorde att Thiem valde att komma tillbaka hit till Mallorca där hans karriär i praktiken tog slut när han skadade handen här för några år sen.

Tabilo mot Mensik i den andra kvarten på den nedre halvan. Mensik som slog ut Eubanks i första rundan. Eubanks som ju vann här förra året och nu därmed kommer rasa fullständigt på rankingen.

Så ser det ut. Vill ni ha starttider för matcherna, ja då har ni det faktiskt här på startsidan på tvmatchen. Pålitliga starttider i och med att det är jag som noterat dem så klicka på respektive turnering där så får ni upp när matcherna spelas.

Det var det. Nu väntar vi in Wimbledonlottningen tycker jag.