Gael Monfils i Franska öppna på vamosrafa.se Gael Monfils tar in publikens jubel efter vinsten mot Thiago Seyboth Wild sent igår kväll.

Inför tredje dagen av Franska öppna

Tredje dagen och vet ni vad det betyder? Det betyder att efter idag har alla spelare som är med gått in i turneringen. Om inte vädret ställer till det förstås. Jag läste precis att vi har ryssvärme här i Sverige. Kunde man väl ge sig fan på att det var just ryssvärme som orsakade det här. Den mängd mygg jag har här i skogarna utanför Uppsala. Låt oss säga att den gör valet att sitta inne och titta på tennis ganska enkelt. I Paris däremot, där verkar de ha någon slags svensk kyla istället. Under förmiddagen kommer det vara 13 grader och småregn. Under sen sena eftermiddagen kämpar sig temperaturen sen upp till 18 grader, fortfarande med småregn. Medan vi här i Sverige kommer ha 27 grader och sol under eftermiddagen. Synd bara att det inte går att vara ute. Jag säger det, när myggen till sist börjar sprida sjukdomar, då kommer vi ångra oss att vi inte såg till att utrota dem när det fortfarande gick. Jag frågade skrev ju igår i välkomstinlägget här på tvmatchen att ni skulle höra av er till mig om förslag på saker vi kunde ändra eller förbättra. Vi kanske kunde ha det som en betaltjänst att ha tillgång till mina övervakningskameror då det nog skulle vara rätt sevärt igår när jag tvingades springa omkring och sätta i sladdarna i bilarna på grund av fullständigt jagad av mygg. Hade nog kunnat vara sevärt.

Nu ska vi inte prata om mygg här. Men sjukt oklart väderläge i Paris under dagen. Det ska regna hela vägen fram till kvällen. Samtidigt ska det regna väldigt lite så jag skulle säga att det är precis sådär på gränsen huruvida det går att spela på banorna utan tak eller inte. Hade det varit gräs är det här en dag då det hade varit knallstopp hela dagen. Nu grus, och det kommer säkert spelas en hel del ändå.

Innan vi pratar om dagens spel skulle jag dock vilja säga någonting om gårdagens resultat i Franska öppna.

Rafael Nadal står över Wimbledon

Nadal kan vi ju hoppa över. Den har vi redan pratat om tillräckligt. Det som kan tilläggas är väl att Wimbledon inte verkar vara något gott alternativ för honom. Det är det ju i stort sett aldrig. Så räkna med att han står över grässäsongen men att han sen ska försöka göra en sån där superhjältegrej i OS, framför allt i dubbeln kan man väl tänka där han och Alcaraz planerar att spela tillsammans. Rimligen favoriter till att vinna dubbelguldet de där två. Det är alltså grusdubbel det handlar om i OS. Sen vet jag inte hur det är med kvalificeringen om det är självklart att Nadal får spela singel i OS men det ger sig säkert när det närmar sig. Spanien har ju inte så många alternativ numera så om de får välja är det väl inte så svårt att välja Nadal i alla fall.

Sinner, Medvedev, och Tsitsipas vann alla enkelt. Sinner hade noll motstånd i form av Eubanks och fick väl liksom inte ens chansen att imponerade. Tsitsipas tycker jag gjorde det bra mot Fucsovics. Och Medvedev förlorade ett set mot Köpfer men jag trodde faktiskt han skulle vara mer pressad än han var. Skojade efter matchen Medvedev om att om han är klar innan midnatt i en slam, då är något fel.

Efter midnatt spelade också Lajovic och Safiullin och det var en sån där match som verkligen är Grand Slam-tennis för mig. Den pågick så länge att man knappt orkade titta klart. Spelet var extremt bra trots att det var två inte jättebra spelare som möttes. Och de spelade på det som väl måste vara den minsta banan där det spelas matcher. Det var charmigt och mysigt men framför allt, vilket spel det var. Sen ser det ännu bättre ut på en sån där liten bana men tempot var verkligen jättehögt.

Stark vinst av Gael Monfils

På tal om kvällsmatcher så måste vi ju nämna Monfils också som gjorde en supermatch mot Seyboth Wild. Även om det också ska sägas att Seyboth Wild verkligen hade matchen, men han är inget taktiskt geni direkt.

När man skummar resultaten från måndagen så ser man att alla bra eller lite bättre spelare vann. Det bådar gott för turneringen framåt.

Men nu ska vi titta på dagens matcher. Vi försnackar de lite mer intressanta. Håll förresten också koll på startsidan här på tvmatchen där jag även där försnackar och listar tider på de bästa matcherna. Men där försnacket kanske är mer på ett sätt så vanliga människor kan begripa det men massor av tennis även där alltså.

Dåligt med toppmatcher under tisdagen

Är det veteranklassen som startar klockan 11 tro? De som under hela sina karriärer i stort sett följts åt, Bautista och Carreno Busta, spelar båda klockan 11. Lite lustigt det där. De kom fram exakt samtidigt på futuretouren, tog sig in på atp-touren samtidigt, och de har sen haft i stort sett samma ranking under hela deras karriärer. Men jag tror inte de är några direkta kompisar med varandra. Trots att de fått dras med varandra precis hela vägen. Nu sladdar båda betänkligt. Bautista har kunnat spela mycket men har bara blivit rätt dålig. Carreno Busta har varit borta hur länge som helst. Bautista möter Munar och har en rätt vettig chans. Busta möter Navone och har knappast någon större chans. Den lite bättre spelaren som spelar klockan 11 är De Minaur men hur kul är han att se mot svagt motstånd egentligen? Michelsen möter han och ska vinna enkelt.

Inga supermatcher heller klockan 12:30 faktiskt. Eller ja, tidigast 12:30. Mpetshi Perricard som vann i Lyon och på det nu är topp-100 med marginal möter Goffin. Tror han får det tufft där men sevärt ändå. Han är stöpt i den där franska formen där han nog kan få med sig publiken en del. Samtidigt spelar också Cazaux mot Etcheverry. Haft en del problem på senare tid, Cazaux så blir nog tufft där men samma sak med honom, han kan nog verkligen få med sig publiken om han lyckas hänga med.

Tidigast klockan 13 har vi Fritz som möter Coria. Inte mycket till motstånd.

Tidigast 13:30 är det dags för Ruud som också får en riktig mjukstart. Meligeni Alves är det som han möter.

Struff måste vi alltid nämna. Tidigast 14:30 spelar han och jätteenkelt motstånd för honom också i Burruchaga.

När kommer de bättre matcherna idag då?

Det är faktiskt lite tunt.

Rune spelar tidigast 16 men han möter Evans som är totalt iskall och tyvärr blir det nog inte mycket till match.

Novak Djokovic spelar kvällsmatch

Kvällsmatch sen, Djokovic mot Herbert 20:15. Men ja, nog för att Djokovic inte är så pålitlig som han brukar, Herbert, där går liksom gränsen.

Min rekommendation inför dagen blir nog att hitta de där undanskymda matcherna på sidobanorna där spelarna verkligen brinner för toppmatcherna saknas faktiskt denna tisdag.