Alcaraz skriker i Franska öppna. Ska väl inte behöva bli så skrikigt för Alcaraz idag åt något håll utan mer lugnt och skönt, tror jag.

Inför söndagens åttondelar i Franska öppna

Åttondelsfinaler! Fyra idag. Fyra imorgon. Vilka fyra ska vi försnacka idag då egentligen? Hm…

12:30 Tstsipas-Arnaldi

Skulle varit Tsitsipas-Rublev här men Rublev, han är väl den av toppspelarna som främst klappat ihop hittills. Det var ingen bra dag han hade där. Men Arnaldi är riktigt bra. Han blir topp-30 nu och jag tycker det är välförtjänt. Lite difus spelare på något sätt, Arnaldi. Det är svårt att peka riktigt vad han är bra på. Ännu svårare att peka på vilket underlag som är hans bästa. Men han är en sån där maskin som bara kommer mata in poäng på kontot under många år. Man ska veta dock, han är inte sådär väldans ung utan han har redan hunnit bli 23 år gammal. Det är väl ganska sent att slå igenom på allvar i den åldern numera.

Vad tror vi här då?

Jag har svårt att se att Tsitsipas inte ska plocka den här chansen. Borde passa honom ypperligt att möta Arnaldi som väl ärligt talat är lite sådär lagom mellanmjölk. Jag tror inte han har riktigt det som krävs för att störa Tsitsipas.

14:00 Alcaraz-Felix

Det som talar för Felix här är att han är tråkig. När det blev som tråkigast för Alcaraz mot Korda, då var han inget bra och Korda hängde med hur bra som helst. När Alcaraz däremot spetsade till spelet lite grann, det var ju inte direkt jämnt då kan man väl säga.

Väldigt lik match nu jämfört med den mot Korda för Alcaraz med skillnaden att jag skulle säga att Korda är lite bättre än Felix. Så om Alcaraz bara kan hålla sig borta från de värsta och längsta dipparna, då kan det nog bli ganska enkla raka set här.

18:00 Hurkacz-Dimitrov

Dagens finaste match skulle jag säga och definitivt den jämnaste. Men är det så jämnt? Det som talar emot Dimitrov här är väl att han pressades in på centercourten igår innan Djokovic match. Det var därför Djokovic fick börja så sent. Dåligt med vila inför den här för Dimitrov alltså men det var ingen kraftmätning precis mot Bergs och jag tycker han såg fräsch ut, Dimitrov.

5-0 i inbördes möten för Dimitrov. Betyder inte alltid så mycket men när man kan backa upp det med något i verkligheten, då betyder det något. Om han bara får till lite variation. Ibland får han ju till mycket variation, då blir det här en mardröm för Hurkacz. Men lite variation kan räcka. Passar också Dimitrov rätt bra att möta någon som servar stenhårt, men kanske inte alltid så svårläst. Han borde kunna blocka tillbaka ganska mycket av Hurkacz servar.

Jag tror att Dimitrov bara vinner. Och hoppas.

20:15 Sinner-Moutet

Han hade kul senast, Moutet. Nu blir det inte kul. Och han blir också väldigt liten, ännu mindre än han är, när han möter någon av toppspelarna. Det kommer nog bli mer trams och showande än det där superfokuset som han hade senast. Det här kommer gå hur enkelt som helst för Sinner.