Kan Norrie hitta på något mot Zverev idag? Låt oss hoppas. Foto: Glyn Kirk/AFP.

Inför lördagens Wimbledon

Det var jag som beställde regnet här på förmiddagen så ni vet. Så att vi ändå kan få till något slags införinlägg här idag.

De första matcherna är precis igång på banorna med tak.

Kan Norrie hitta på något mot Zverev?

Zverev mot Norrie på centercourten och jag vet inte om det är ett rent önsketänkande eller om det är något realistiskt men jag tycker ju att Norrie har en rätt vettig chans där. Iskall formmässigt, ja. Och mycket sämre än Zverev. Men det är något med gräs och Zverev. Han får liksom inte riktigt till det och det kan bli jobbigt för honom att möta Norries extrema noggrannhet. Jag är i alla fall nyfiken på den matchen.

Och så är Shapovalov och Shelton igång. De fick bryta efter bara några gem igår. Nu 1-0 i set för Shapovalov men break för Shelton i andra. Det måste väl i princip bli en femsetare det där.

Mer då? Vad har vi framför oss idag?

De avbrutna matcherna från igår så klart, men de sammanfattar vi när de är slut. Precis som att vi kan sammanfatta hela den tredje rundan imorgon när den kanske är klar, om det inte regnar för mycket idag. Så fokuserar vi på de nya matcherna idag i det här inlägget.

Fils-Safiullin börjar när det slutar regna. Jag tycker Fils var väldigt bra mot Hurkacz. Jag tror han är bra nog för att slå Safiullin idag också.

GMP borde bli för tuff för Ruusuvuori

Mpetshi Perricard, jag fick ett tips i morse här om att vi ska köra på GMP som benämning på honom och det blir bra. Att skriva ut hela namnet hela tiden, det håller liksom inte. Han möter idag Ruusuvuori som ju slog Tsitsipas i andra rundan. Men här, klarar han att stå emot GMP:s bombande? Rätt jämna odds. Jag tycker att GMP är klar favorit. Otroligt ändå. Det var bara några månader sen det kändes som att han var rätt fast på challengertouren som en inte alltför bra spelare. Nu är han snart en bra bit inne på topp-50. Det kan vara bra att ha en serve. Det blir lite enklare då.

Musetti möter Comesana. Vilken smörlottning. Att Comesana är framme i tredje rundan här, det ska liksom vara omöjligt.

Rune kan få det tufft

Rune möter Halys idag. Rejäl skrällchans skulle jag säga. Halys är bra när han är bra, och nu verkar han ha hittat något. Och jag litar ungefär noll på Rune. Närmare 4 gånger pengarna på Halys hos Bethard. Mycket intressant.

Fritz möter Tabilo och Tabilo, honom underksattar man ju ibland men nja, Fritz, han är bra. Han är svårslagen på gräs. Det där ska han ha.

Bättre idag från Djokovic?

Och så spelar Djokovic som ensam riktig toppspelare idag. Han möter Popyrin och det intressanta där är väl om insatsen mot Fearnley var ett snedsteg eller om det är såhär svajigt för Djokovic just nu. Popyrin har en skarp serve, men det borde passa Djokovic rätt bra att möta honom tycker jag. Men som sagt, man vill ju se om Djokovic är bättre idag.

Så säger vi. Vi får helt enkelt se hur det blir med regnet men ja, de kommer få skynda sig framåt kvällen om de ska få igenom alla matcher idag skulle jag säga.