Djokovic i mörker under Franska öppna. Kan det ljusna kring vilken nivå Djokovic egentligen är på idag? Kanske det kanske.

Halvtid i åttondelarna i Franska öppna

Till och med de totalt ospännande speldagarna i Franska öppna blir lite småspännande, det är ett gott betyg.

Eller vad säger ni, var det raka spåret för favoriterna igår? Läser man resultaten ser det ju faktiskt ut så men riktigt så var det ju inte.

Det började med Tsitsipas som jag tycker egentligen hade relativt bra kontroll på spelet, men Arnaldi servade för andra set vid ledning 1-0 i set och även om jag tror att Tsitsipas hade haft en jättechans att vända det där i alla fall, det är klart han var illa ute. Han saknar väl den där sista lilla instinkten att vinna kanske, Arnaldi. Det mesta annat har han. Jag reagerade lite på att han vid underläge 1-5 i avgörande set, när han blivit totalt överkörd av Tsitsipas i en dryg timme, fortsatte gå och peppa upp sig själv. Det där tolkar de flesta som att man är stark och aldrig ger sig. Jag tolkar det snarare som att man kanske saknar den där ultimata instinkten att vinna. Att man går och peppar sig snarare för att det ska se ut som att man inte gett sig. Vilket jag tror inte är särskilt bra, utan snarare ett tecken på att man inte kan växla fokus. Om man har ett helt jämnt fokus, jämn tändning under matchen, då växlar man inte upp när det behövs som mest och då kan det bli tufft om man möter en spelare som Tsitsipas som har exakt den där förmågan. Att kunna skruva upp sig själv extra mycket när det verkligen behövs.

Tsitsipas skrattar i Franska öppna.
Han är rätt hyfsad när det brinner, Tsitsipas.

Sinner då? Var han illa ute? Jag tycker nej, men sett till resultatet, är man under 2-6 0-1 med break i andra. Man har ju inte full kontroll över händelserna direkt. Det ska sägas att allt. Och då menar jag verkligen allt. Gick emot SInner så långt. De flesta gemen var jämna men han fick liksom inte med sig någonting överhuvudtaget. Är det så brukar det sällan kunna fortsätta utan då kommer det en vändning och vändning kom ju i väldigt god tid. När man möter just Moutet, Moutet utan serve, så är det väl lite mindre alarmerande. Men Sinner var uppe över 1,50 i odds i det där läget, 0-1 i andra set. Vilket otroligt odds det var. Ni följer väl mina dvärgar här på tvmatchen förresten? Jag är där obesegrad efter två dagar. Fem träffade och en som inte blev av.

Jannik SInner vinner i Franska öppna.
Det finns enklare saker än att besegra Sinner så att säga.

Där Dimitrov igår var det bästa spelet, eller ”Kloker” om man ska beskriva det med Snövits små vänner. Men där, hur kunde han vinna den där matchen med 3-0 i set egentligen? Jag tycker att Hurkacz var väl så bra i de första två seten. Men det finns grader i helvetet på något vis. Dimitrov är en av de svajigare tennisspelarna som finns rent mentalt men Hurkacz, det är väl ännu lite värre där kanske. Det ville sig verkligen, verkligen, verkligen inte för Hurkacz igår och man såg på honom att det tog på honom ovanligt mycket. Inte ofta man ser den alltid så balanserade Hurkacz bli så irriterad som han blev vid ett par tillfällen igår.

Dimitrov kramar Hurkacz i Franska öppna.
När Dimitrov är den starkare spelaren mentalt, då är det illa.

Så hade vi en match som väl faktiskt var väldigt enkel också. Felix hade ingenting att komma med överhuvudtaget och var väl inte helt fräsch. Det blev fri lejd för Alcaraz. Skönt för honom kanske. Även om han inte behövt slita så mycket fysiskt hittills har det väl varit lite mental press på honom i matcherna i alla fall så skönt med en lugn match tror jag.

Alcaraz jublar under Franska öppna.
Halv vilodag för Alcaraz under gårdagen.

Det där var de fyra första kvartsfinalisterna. Idag ska vi plocka fram fyra till.

12:30 Medvedev-De Minaur 1,55-2,45 Bethard

Har ni sett att det börjat komma upp Bethardannonser här på bloggen? Det gillar ni nog inte, era rackare. Men ni borde göra det. Bethard kommer vara med oss här på VamosRafa under sommaren och jag tycker det är så sjukt roligt att de vill fortsätta satsa specifikt på tennisen. De förstår vad som är viktigt här i livet helt enkelt och är det inte ett rätt bra betyg på en relation på något vis? Jag flyttade ju bloggen hit till Tvmatchen från Bethard, men vi är fortfarande så bra kompisar att vi fortsätter umgås på det här sättet. Jag uppskattar det.

Vad tror vi här då? Dagens första match.

Det är ju ingen dålig inledning på dagen direkt. Här kommer det kämpas.

6-2 för Medvedev i inbördes men det är ju inte så mycket ändå sett till att han alltid varit ganska mycket bättre än De Minaur. Gapet mindre nu än tidigare. Grus inte bra för någon av dem så oklart hur det spelar in.

Medvedevs försvar mot De Minaurs kontrande. Men det är inte så det kommer bli va? När två såna här spelare möts blir det nästan alltid mer offensivt än man kunnat förvänta sig. Så tror jag det blir här också och jag tror det är stor risk för De Minaurs del att det är han som kommer ta på sig uppgiften att driva på spelet.

Jag tror att den som kan hålla sig kallast och hålla sig till sitt normala sätt att spela vinner.

16:00 Djokovic-Cerundolo 1,11-6,60 Bethard

Var står han egentligen, Djokovic? Ingen överhuvudtaget vet. Lite sämre till än vad folk tror, tror jag. Senb om det betyder att han inte går till final, att han förlorar finalen, eller att han fortfarande är bra nog för att vinna hela kalaset, inte en aning. Men det är min känsla att han är rätt långt ifrån den nivå han nog vill hålla.

Inga inbördes möten här vilket är lite spännande för det känns lite oklart hur det här egentligen blir. Kommer Djokovic spela sitt vanliga spel, och därmed låta Cerundolo spela exakt så som han vill? Troligen, och då finns risken för Djokovic att han här får möta en spelare som spelar väldigt bra. För när Cerundolo får starta med ett ganska högt tempo, där han sen kan välja när han ska attackera, då har han vapnen för att slå igenom det mesta.

Jag är lite nyfiken på matchen, hur det kommer se ut. Det är så klart rätt långt borta rent nivåmässigt att Cerundolo skulle vinna det här men som sagt, rätt bra chans att han får den matchbild han vill ha om inte Djokovic gjort sin läxa och kommer med något annat än det vanliga.

16:00 Ruud-Fritz 1,35-3,20 Bethard

Tycker man från arrangörshåll varit väldigt duktiga på att inte lägga matcherna samtidigt utan man har lagt det så att en dammatch och en herrmatch pågår samtidigt men under den sena eftermidagen och kvällen idag får vi räkna med två pågående åttondelar samtidigt i alla fall.

Borde väl passa Ruud förhållandevis bra det här. Fritz får så klart lite mer på serven men när bollen är i spel, det ska vara rätt stor klasskillnad till Ruuds fördel. Inget enkelt motstånd att få Fritz i åttondelen så klart men Fritz på vanligt relativt tungt grus, så vansinnigt bra är han väl ändå inte. Ruud krånglar sig nog fram ett steg till.

20:15 Zverev-Rune 1,35-3,20 Bethard

Det här känns väl inte så dumt som kvällsmatch va? Möjligen inte de två mest omtyckta spelarna. Inte de trevligaste, om jag får avgöra. Och det får jag ju inte. Tyvärr brukar det bli så att två spelare av samma skrot och korn kommer överens alldeles för bra med varandra så det kanske inte blir något stök här ikväll men man kan ju hoppas.

Zverev gjorde en match nära botten av sin nivå senast. Störs han lite av att rättegången mot honom nu är igång hemma i Tyskland? Högst troligt. Vem skulle inte störas av en sån grej liksom. Rune har väl inget som stör honom. Mer då än att han har så förtvivlat svårt att hitta den där riktiga formen som han hade för, det är väl snart 1,5 år sen nu.

Zverevs malande mot Rune hyperfokus. Det kommer inte bli någon slarvig match det här i alla fall utan de kommer ge bort väldigt lite till varandra. Zverev har sin serve som kommer ticka på, Rune har sin skalle som kommer ticka på. Måste jag välja så tar jag egentligen Runes stabilitet där. Det är större chans att Zverevs serve svajar än att Runes skalle gör det. Samtidigt som man inte kan vinna några poäng bara med skallen och det kommer stundtals vara jobbigt för Rune att hantera Zverev i bollandet. Det kan finnas risk att Zverev till och med är lite bättre än Rune när bollen är i spel.

Ett enda inbördes möte. Rune krossade Zverev på grus i Munchen 2022. Betyder nog inget. Men ändå, tål att sägas.

Superintressant match i alla fall. Den här ska vi titta på.