Kan Monfils rå på Dimitrov idag och ta sig till åttondelen i Wimbledon? Fullt möjligt. Foto av Henry Nicholls/AFP.

Försnack till fredagens samtliga Wimbledonmatcher

Fredag och dags för den tredje omgången att börja. Vi ska idag alltså ta fram åtta åttondelsfinalister. Det börjar bli lite varmare i Wimbledon nu.

Nu, med åtta matcher per dag idag och imorgon, tycker jag att vi kan börja prata om varje match. För nu är det en hanterbar mängd, och det är bara stora matcher.

12:00 Humbert-Nakashima 1,78-2,01 Bethard

Ingen dålig match att inleda dagen med. Som sagt, nu börjar det bli riktigt bra matcher och det kan vara idé att välja de här matcherna istället för toppspelarnas matcher. För toppspelarna ska nog surfa fram ganska enkelt i någon omgång till. Här, med de andra spelarna, börjar det dock bli riktigt bra.

Humbert mot Nakashima, Humbert som har en ranking som motsvarar hans spelstyrka, lite drygt till och med. Nakashima som aldrig riktigt får till sin ranking så den motsvarar spelstyrka.

Men jämna är de skulle jag säga. De har faktiskt en sak gemensamt. De har i nutid varit utanför topp-100, utan att det överhuvudtaget gått att förklara.

Båda två älskar högt tempo. Humbert på ett sätt där han vill avgöra poängen så fort som möjligt. Nakashima vill mer spela malande och på så sätt få motståndaren att missa.

Lite upp till Humbert här. Jag tycker han är lite bättre, och han är den som kommer få bestämma matchbilden. Samtidigt är han kanske den lite mindre stabila av dem och tveksam form också. Jag håller med oddsen, helt vidöppet.

12:00 Paul-Bublik 1,49-2,60 Bethard

Jobbigt för Bublik att möta någon som är så extremt tråkig som Paul. Paul kommer inte skratta åt Bubliks tramsförsök eller andra galna upptåg och sånt brukar få humöret att sjunka på Bublik, när motståndaren liksom inte spelar med i hans charader. Visst kittlar Bethard-oddset på Bublik, särskilt som Paul inte var så bra senast men nja, jag tror att Paul tråkar med sig den här matchen.

12:00 Bautista-Fognini 1,42-2,80 Bethard

Eller är det här man ska inleda dagen kanske? Gubbarna Bautista och Fognini ska akta lårbenshalsarna och samtidigt försöka ta sig vidare till åttondelsfinal. Lite intressant det här faktiskt, för jag tror det här kommer vara en trend framåt. Att lite äldre spelare som kanske börjar tyna bort på andra underlag kan ha gräset som det underlag där de fortfarande kan hävda sig. Fysiken spelar inte riktigt lika stor roll. Rörelsemönstret är lite mindre fysiskt krävande. Och erfarenheten väger lite tyngre.

Fognini har alltid haft relativt lätt för Bautista men jag håller trots det med oddsen här också. Det var jättebra gjort av Fognini att slå Ruud men det krävdes kanske inte så mycket och jag tycker Bautista sett bra ut i de senaste matcherna.

13:30 Shelton-Shapovalov 1,77-2,03 Bethard

Otroligt att Shelton tagit sig hit för han har liksom varit så dålig, som han varit i alla sina matcher på gräs hittills, i år och förra året. Men det är klart, även om hans serve av någon anledning inte alls funkar lika bra på gräs som på andra underlag, den finns där, och det gör att han ändå kan klara sig bra. Shapovalov, där är det som ett lotteri. Man vet aldrig vilken nivå han kommer med. Men i grunden, jag tror att Shapovalov är en klart bättre grässpelare än Shelton än så länge så kommer Shapovalov med en vettig nivå idag, då tror jag att han bara vinner.

Mycket spel lär det inte bli här i alla fall så gillar man obefintliga dueller, då ska man kolla här.

14:00 Medvedev-Struff 1,53-2,46 Bethard

Kan han hitta på något här, Struff? Det tror jag definitivt. Jag tycker han imponerar på mig bara mer och mer egentligen för varje gång jag ser honom och hans kapacitet på det här underlaget känns enormt hög. Samtidigt som Medvedev svajat något otroligt hittills, främst i förra matchen mot Muller. Struffs serve är ett problem för vem som helst och han har kraften i grundslagen för att slå igenom Medvedev med ett enda slag på det här underlaget.

De verkar duktiga på att sätta oddsen, Bethard. Jag håller med här också. Medvedev är en otroligt mycket bättre spelare, men jätteskrällchans för Struff här. Spelar han bra, då är jag inte säker på att Medvedev kan göra så mycket. Inte på det här underlaget.

14:30 Alcaraz-Tiafoe 1,05-9,40 Bethard

Som jag skrev nyss. Jag tycker man kan hålla sig borta från de största spelarna idag. Det är inte de här matcherna som kommer bli bäst. Alcaraz har ju en böjelse för att göra det enklare än nödvändigt men att han skulle bli hotad av Tiafoe idag, jag kan inte tänka mig det.

15:30 Dimitrov-Monfils 1,31-3,40 Bethard

Det här kan ju bli hur kul som helst. Spelstilarna bjuder in till väldigt sevärd tennis och dessutom två figurer som väldigt många tycker om. Eller karaktärer, som en av mina söner säger. Man har kanske sett lite väl mycket tecknad film, och lite för lite sport, när man tror att det är karaktärer och inte spelare som deltar i olika idrottsevenemang.

Hur blir det här då?

Monfils har ju ingenting alls emot att det blir lite variation. Och han skulle verkligen inte ha något emot om Dimitrov blev lite stressad och började attackera här. Samtidigt som Monfils själv kan fokusera på att variera och vara allmänt konstigt.

Dimitrovs bästa chans tror jag är att försöka hålla sig borta från trollandet och istället fokusera på att vara väldigt noggrann i bollandet. Då tror jag han vinner medan Monfils tappar tålamodet. Men hamnar Dimitrov i det han vanligtvis gör, att han gärna flyr ifrån duellerna med massor av variation, då tror jag faktiskt att Monfils vinner det här.

18:00 Sinner–Kecmanovic 1,02-13,00 Bethard

Samma som med Alcaraz. Jag tycker att man kan prioritera de andra matcherna som är väldigt fina idag. Och sen titta på de största längre in i turneringen. Kecmanovic kommer få otroliga problem med tempot här. Enkelt för Sinner tror jag.

Vill du ha mer av Wimbledon och tennis i allmänhet? Gå med i vår facebookgrupp som heter Tennisen där 2000 av landets största tennisfans håller igång hela dagarna, särskilt under de största turneringarna, som Wimbledon.