Kan Elias Ymer göra något mot Jack Draper idag? Troligen inte, men vem vet. Foto: Jonas Ekströmer/AFP

Elias Ymer och Novak Djokovic i elden under tisdagen i Wimbledon

Det är bara att ge upp lite grann. Det får inte att följa de första två dagarna av Wimbledon på ett vettigt sätt. Nu kanske inte Wimbledon är rätt turnering att gå före. Man gillar ju inte att ändra saker riktigt. Men då atp-touren i princip havererat av att man förlängt mastersturneringarna med en vecka. Grand Slam-turneringarna, att man inte förlänger dem med en helg och spelar den första omgången över fyra dagar istället så det är möjligt att följa spelet på ett vettigt sätt. Jag kan inte förstå det. 32 matcher på en dag, det är omöjligt och tråkigt att man inte får möjligheten att se det man vill se.

Men, man skriver ju upp resultaten i alla fall. Så att man i efterhand kan läsa vad man missat, typ.

Nejdå, när jag läser resultaten ser jag faktiskt att jag såg lite av det mesta, men man hade ju velat se mer av allt så klart. Allt av allt helst.

Sinner och Alcaraz enkelt vidare

Sinner förlorade ett set mot Hanfmann som jag tycker stretade emot väldigt bra. Sen såg Sinner samtidigt rätt bra ut. Svårbedömd match egentligen men ingen fara på taket för Sinners del i alla fall.

Alcaraz vann i raka set men som oftast när han spelar mot sämre spelare, det var inte resultatmässigt övertygande direkt. Jättefin insats av Lajal i alla fall som verkligen inte vek ner sig utan han spelade lite utanför det han borde ha kapacitet för. Bra gjort får man säga i den första riktigt stora match han spelat.

Medvedev mötte Kovacevic som kanske inte såg helt hemtam ut på gräset. Väldigt enkelt för Medvedev.

Ruud lyckades vinna en match på gräs

Ruud såg i vanlig ordning ut att vara i tidsnöd i princip innan bollen var i spel men lite som jag trodde på förhand. Den totala klasskillnaden fällde ändå avgörande och han vann i raka set mot Bolt. Bolt var lite bättre i första setet ska sägas och om han fått med sig det, vem vet hur det hade slutat. Men han hade behövt göra en lite bättre match för att vinna. Nu gjorde han någon slags normalmatch, Bolt och då räckte det inte.

Dimitrov slog Lajovic enkelt. Lajovic är väl inte perfekt anpassad för gräs kanske. Han försökte, men det går liksom inte när spelstilen är för långt ifrån att funka på underlaget.

Paul tappade set, och det hade kunnat bli mer, mot en i vanlig ordning fullständigt vilt kämpande Martinez. Lite flyt egentligen att han fick med sig breaket i mitten av fjärde set där, Paul. Det hade kunnat gå illa.

Humbert var alldeles för illa ute mot Shevchenko. Fem set där och han känns inte riktigt i form, Humbert.

Monfils slog Mannarino ganska så enkelt och nu är det väl sista chansen för Mannarino i Newport. Annars får hans grässäsong sammanfattas som ruggigt misslyckad. Han kommer vara förstaseedad där, Mannarino. Sista chansen, som sagt.

Bublik och Tiafoe vände sina matcher

Bublik och Tiafoe var riktigt illa ute men vände 0-2 i set båda två. Tiafoe fyrade av några riktiga idiotcitat efter matchen där han hånade allt och alla, kallade kollegor för clownwer och så vidare. En klassisk, hederlig snedtändning kanske men jag har väl väntat lite på det där. Folk tror att han är en rackarns hyvens kille. Jag tror inte att han är det.

Berrettini imponerade mycket på mig när han visserligen tappade ett set mot Fucsovics men vann väldigt enkelt. Sjuk oflyt för honom att han nu möter Sinner. Han hade kunnat gå långt annars tror jag. Eller är det för Sinner det är oflyt? Vem vet.

Några skrällar? Faktiskt totalt skrällfritt under dag ett.

Nu måste vi titta på dagens spel, för nu börjar de faktiskt snart i London. Även om de större matcherna idag spelas senare i eftermiddag, ungefär som vanligt.

Vi gör som igår tycker jag. Vi tar de större banorna och eventuella andra intressanta matcher.

Ingen Murray i singel

På centercourten spelar Djokovic som andra match efter en damsingel. Han möter Kopriva som kvalade in och det känns väl som ett ruskigt harmlöst motstånd skulle jag säga. Men kanske kan man ändå se någonting om Djokovic fysiska status. Borde börja runt klockan 16 eller lite senare den matchen. Efter Djokovic skulle det varit Murrays farväl på centercourten men alldeles nyss lämnade han walkover i sin match mot Machac. Det blir nu bara dubbel för Murrays del i hans sista Wimbledon. Kanske var det lika bra det.

På Bana ett är det först damsingel och sen Zverev. Den banan kommer jag inte följa idag. Zverev möter Carballes Baena. Kanske inte definitionen av en grässpelare, Carballes Baena.

Elias Ymer spelar ungefär klockan 16

På Bana 2 är det först damsingel med start klockan 12, sen är det Rublev mot Comesana, det borde gå snabbt. Och sen efter det, då är det svenskt. Draper mot Ymer. Jag har skojat lite i vår kära facebookgrupp Tennisen om att Draper ska sträcka sig efter tre gem där och att Ymer ska gå segrande. Lite skoj, men också lite allvar. Draper är extremt skadebenägen och det är gräs, ett underlag där det faktiskt går att skada sig under matchers gång. Lägg därtill Ymers genom åren episka flyt, vem vet, det kanske händer något här som öppnar en möjlighet för honom. För om allt går som det ska, det är bara att säga som det är. Ymer är väl någorlunda vettig på gräs i och för sig, men han är en spelare som är runt 200 i världen, inte ens bra challengernivå alltså. Samtidigt som Draper närmar sig världstoppen i realtid. Om inget konstigt händer, då är den här matchen ärligt talat en överkörning. Min bästa gissning gällande matchstarten är klockan 16.

Övriga banor då? Vad ska man hålla koll på?

Har Nishikori något kvar i tanken?

Nishikori-Rinderknech sista match på Bana 6 är väl en sån där man skulle kunna titta lite på. Nu är det nog kört för Nishikori kanske, men avdankade gamla spelare brukar alltid ha bättre chans på gräs än på andra underlag så vem vet. Rinderknech har spelstil för att vara riktigt bra på gräs, så ingen enkel motståndare där.

Som tredje match på Bana 14 har vi en match som man lite grann kan undra hur den hamnade på en så liten bana. Khachanov mot Karatsev. De kanske vill gömma ryssarna, vem vet, men kvalitetsmässigt är det en riktigt stark match för att vara i första rundan.

Servekanon på Bana 16

Bana 16, första match. Klockan 12 alltså. Korda mot Mpetschi Perricard. Där kommer jag inleda dagen. Mpetschi var den högst rankade spelaren i kvalet men förlorade ändå i kvalfinalen och väldigt rättvist att han kom in som lucky loser. Superintressant att se vad han med sitt servande kan göra mot Korda skulle jag säga. Den ska vi som sagt titta på. På samma bana spelar Rune direkt efter den första matchen. Inte den hetaste potatisen just nu kanske, Rune. Han möter Kwon som var rätt bra för några år sen men som numera inte håller atp-nivå. Förresten Wozniacki på den banan också. Enkelt och bra för danskarna.

En match till ska vi nämna. Felix mot Kokkinakis som fjärde match på Bana 17. Det är dne enda matchen idag som har en ”inte före” tid. Intge före 16:30. Oklart varför.

Så säger vi. Mycket nöje mina vänner!