Stryktipset 1/5

Lördagens Stryktips är ett klurig sådant. Bra läge för större summor att återvända efter en tids torka på 13 rätt. Kupongen består av tre fighter från Premier League, nio från The Championship och sist men inte minst – ångestmöte från Allsvenskan. Jakten på full pott inleds här! 

Spelstopp: 15:59

För att ha möjligheten att slåss om miljonerna på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Brighton – Leeds 2

Med alla tecken uppe i stjärnorna som strålade mot Brighton i mötet mot avsågade Sheffield United fanns givetvis bara ett utfall. Eller? Nej, det ville sig inte för Potters fiskmåsar den här gången heller, ett-noll i baken och nedflyttningshotet vill inte ge med sig. Nu väntar topp 7-jagande Leeds hemma på sydkusten. Gästerna befinner sig i gott stim med sex matcher i följd utan nederlag. Bielsas manskap har tagit poäng av både Liverpool och Ole Gunnars “Röda Djävlar” efter triumfen borta mot City och kliver in här med enormt självförtroende. Tvåan får stå på egna ben mot impotenta värdar. 

2. Chelsea – Fulham 1

Chelsea for iväg till den spanska huvudstaden under veckan och kryssade broderligt med Real. En imponerande insats av Tuchels blåklädda manskap som nu ställs inför ett derby i huvudstaden. Scott Parkers svartvita armé knep en oerhört viktig pinne mot Arsenal senast, men har fortsatt sju pinnar upp till säker mark. Ypperligt tillfälle för värdarna att utnyttja desperata besökare som helst av allt måste gå för tre pinnar. Det utnyttjar grabbar som Werner och Pulisic. Etta.  

3. Everton – Aston Villa 1

När Jack Grealish lämnade gräsmattan mot Brighton i februari dog även Aston Villas säsong. Utan sin storstjärna har blott två segrar införskaffats på tio försök och det om något är talande för gänget som nosade på Europaplatser. När resan går till Goodison Park är det återigen utan sin nyckelspelare och då lär uppgiften bli en tuff sådan. Everton kan vid full pott kliva upp på de åtråvärda CL-platserna och med strålande form bakom sig talar mycket för just det. Mot Arsenal (1-0-seger) var Calvert-Lewin tillbaka efter en kort skadeperiod, något som givetvis är oerhört viktigt för The Toffees. Spik-ettan är ingen dum lösning! 

4. Brentford – Watford X

Watford har som bekant säkrat avancemang till det engelska finrummet. Ken Sema med lagkamrater har stått för en strålande säsong och kan i mötet mot Brentford spela helt utan press. Annat läge råder för Pontus Janssons gäng som även i år får spela ett rafflande playoff-spel i kampen mot Premier League. Med tio förlustfria matcher i ryggen går det inte att klaga på förutsättningarna och räkna med fullt fokus här. Värdarna förlorar sällan på eget gräs så här är 1X en solid lösning på mindre system. 

5. Luton – Middlesbrough 1

Att Luton skulle tillhöra den övre delen av tabellen när säsongen går mot sin linda trodde nog få på. The Hatters säsong har varit en imponerande resa och är för stunden ett av Championships formstarkaste lag. Den irländske landslagsmannen James Collins har varit en stabil pjäs med sina tio baljor framåt och är med det lagets bäste målskytt. På Kenilworth Road står “Hattmakarna” nu redo att ta sig an Middlesbrough. Gästerna hade med lite flyt under slutet av mars och början av april kunnat vara med i playoff-racet nu men nådde inte hela vägen. Neil Warnock får ändock bocka i godkänt på säsongen överlag. Två gäng som sällan kryssar, då åker gaffeln (1-2) fram! 

6. Preston – Barnsley 2

Gaffel-lösningen kommer väl tillhands även i Lancashire, närmare bestämt på Deepdale. Hit kommer ett slutspelsklart Barnsley för att trimma formen inför stundande allvar. Gästerna är utan tvekan säsongens utropstecken och frågan är om succétränaren Valérien Ismael rattar “The Tykes” nästkommande period. Preston har varit en besvikelse under året där hemmaspelet varit under all kritik. De blåvita har dock ryckt upp sig mot slutet med segrar mot Coventry, Derby och Swansea i närtid, så att säsongen ska avslutas snyggt råder det inga tvivel om. 1-2 gör sig gott här. 

7. Stoke – QPR X

Några som tycks klivit på tidig semester är Stoke. De rödvita har torskat mot både Millwall och Coventry hemma på Bet365-stadium. Med en plats i ingenmansland och en skadelista som heter duga är det inte så konstigt. Queens Park Rangers fick ge vika mot de serieledande Kanariefåglarna senast, men visade dessförinnan upp klassinsatser mot både Swansea och “Boro”. Svårsiat möte där Stokes kryssbenägenhet gör att mittentecknet agerar utgång. X2 räcker långt! 

8. Huddersfield – Coventry 1

Huddersfield kan inte ropa hej ännu i bottenfighten då jagande Rotherham har en match mindre spelad. Poäng är av yttersta vikt för “Hudds” hemma på John Smith’s i västra Yorkshire. Trenden har varit oroande på eget gräs då tre pinnar inte setts till sedan februari månad. Passande läge att hitta nycklarna till seger då Coventry inte har något särskilt att spela för. Besökarna har säkrat ännu en säsong i Championship och firade det med att torska hemma mot Preston. Någon trea blir det troligen inte här heller. Börja från vänster, men då en pinne inte är fy skam för något av lagen kan krysset slinka med. 

9. Swansea – Derby 2

Svanarna från Wales fick med sig en pinne från Reading (2-2) och är därmed klara för slutspel. På lördagens kupong målas Swansea ut som gigantiska favoriter mot ett vilt kämpande Derby. Wayne Rooneys gubbar befinner sig i en minst sagt prekär situation. Fyra pinnar ned (en match mer spelad än Rotherham) från degradering och här äro goda råd dyra. Kvalité vet vi finns i truppen med spelare som Kazim-Richards, Lawrence och Shinnie. Bortavinsten värderas inte högt ute i stugorna, men Derby ska inte räknas bort. Motivations-tvåa inleder och fylls på med krysset.

10. Millwall – Bristol City X

Varken Millwall eller Bristol City har mer än heder och ära att spela för under lördagen. Det har inte minst synts på gästande “The Robins” som tycks ha glömt bort hur segrar ska tas. Inte en triumf på åtta omgångar och visst önskar Nigel Pearson och hans adepter att säsongen bara tar slut. Värdarna för dagen briljerar inte de heller och fick se Bournemouth trycka in fyra kassar på stackars Bialkowski i målet sist det vankades hemmafight. Här är det bara måla på så brett det bara går mellan två likbleka lag. 

11. Rotherham – Blackburn 1

Något att spela för har sannerligen Rotherham. Klubbens existens i The Championship står mer eller mindre på sin spets med tre omgångar kvar att spela. Nervositeten flödar hos The Millers som går på nit efter nit. Dock har insatserna mot Brentford (0-1) och Barnsley (0-1) förtjänat mycket mer och det är en tidsfråga innan en grön bock kan skönjas. Mot Blackburn får de rödvita en utmärkt chans. Gästerna har ingenting av värde att spela för och säsongen har varit en enda lång besvikelse bortsett Adam Armstrongs imponerande målfacit. Här lyser ettan upp som en häftig spikvariant över New York Stadium. 

12. Birmingham – Cardiff X

Birmingham har varit strålande under april. Under ledning av Lee Bowyer, som trädde in i mars, har “Blånäsorna” segrat i fyra av de sex senaste och förlustkolumnen står på noll. På eget gräs har de blåvita dock varit en besvikelse, bara Rotherham har sämre poängskörd i hemmaborgen och det lär Bowyer få jobba med nästa säsong. Mot Mick McCarthys Cardiff väntar en fight mellan två klubbar som sällan förlorar för tillfället, det kan mycket väl landa i ett vänskapligt kryss till slut. Bra spikkryss på mindre system! 

13. Hammarby – Häcken 2

Getingarna från Hisingen har fått en katastrofstart på årets allsvenska. Än så länge har det inte stämt för Andreas Alms gäng och frågan är hur länge den AIK-förknippade tränaren får fortsatt förtroende vid en ny torsk på lördag. I bortamötet mot “Bajen” kliver Jeremejeff och övriga lagkamrater in med vetskapen att förra säsongen var snubblande nära att ge tre pinnar i motsvarande möte, men ett sent mål av Aimar Sher förstörde festen då. Hammarby har stött på tufft motstånd men även här börjar det lukta illa om tre pinnar inte åker ned i gottepåsen. Värdetvåan går först men här rekommenderas samtliga tecken om plånkan tillåter.

Spiken! – Chelsea

Chelsea går som tåget för stunden och befinner sig i gott momentum. Mot formsvaga Fulham ska det bara bankas in en ny trepoängare och vi lägger alla äggen i påsen. Heja Tuchel!

Skrällen! – Derby

Motivationen bör vara på topp hos Derby som gästar redan slutspelsklara Swansea på Liberty Stadium. Här ska alla chanser i världen finnas att få med sig något av värde. Kazim-Richards nätade sist och kan säkerligen göra det igen. 

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Stryktipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Brighton – Leeds 2
  • 2. Chelsea – Fulham 1
  • 3. Everton – Aston Villa 1
  • 4. Brentford – Watford 1x
  • 5. Luton – Mboro 12
  • 6. Preston – Barnsley 12
  • 7. Stoke – QPR x
  • 8. Huddersf. – Coventry 1x
  • 9. Swansea – Derby x2
  • 10. Millwall – Bristol City 1×2
  • 11. Rotherham – Blackburn 1
  • 12. Birmingham – Cardiff x 
  • 13. Hammarby – Häcken 2

864 rader

  • 1. Brighton – Leeds 2
  • 2. Chelsea – Fulham 1
  • 3. Everton – Aston Villa 1
  • 4. Brentford – Watford 1×2
  • 5. Luton – Mboro 12
  • 6. Preston – Barnsley 12
  • 7. Stoke – QPR x2 
  • 8. Huddersf. – Coventry 1x
  • 9. Swansea – Derby x2
  • 10. Millwall – Bristol City 1×2
  • 11. Rotherham – Blackburn 1
  • 12. Birmingham – Cardiff x
  • 13. Hammarby – Häcken 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100