Casper Ruud gör tummen upp i Franska öppna. Ruud, en pålitlig Blyger idag? Jag tycker det.

Ruud med vänner i dagens spelhörna

Vi är faktiskt obesegrade på Snövits så vänner hittills. Av sex dvärgar har vi smällt in fem. Den sista blev inställd då Kokkinakis och/eller Shapovalov inte var på spelhumör igår och lämnade walkover. Lite synd kanske för deras amerikanska motståndare var inte bättre än att de förlorade mot reserverna, ett challengerpar från Frankrike.

Blyger

Ruud – 1,35 Bethard

Jag tycker att Ruud är den av dagens potentiella blygers som känns bäst. Kan verka lite oroande kanske att de ju är rätt nära varandra i ranking, han och Fritz plus att Fritz ju överraskat och gjort bra resultat på grus under sommaren. Men nu är det vanligt lite tyngre grus och med de här förutsättningarna är Fritz knappast en toppspelare. Medan Ruud är otroligt svårslagen över fem set på grus. Tycker den känns mer än okej till 1,35 hos Bethard den här.

Kloker

Andreozzi/HIjikata – 1,60 Bethard

Var tvungen att googla så det verkligen finns en som heter Kloker men det gör det ju definitivt. Det är han med glasögon. Ser beläst ut. Dagens Kloker hämtar vi från dubbeln i Franska öppna där Andreozzi/Hijikata, två högkapabla spelare i dubbel, möter Guinard/Jacq, två fransmän som faktiskt inte ens är särskilt framstående på challengertouren. Skrällde ordentligt i första omgången, fransmännen och man ska så klart hålla koll på hemmaspelare men det är klasskillnad här och jag tror fokuset kommer finnas på våra spelare.

Toker

Purcell/Thompson – 2,55 Bethard

En Toker finns det ju definitivt. Han ser väldigt busig ut. Dagens Toker hämtas från dubbeln i Franska öppna där Purcell/THompson möter Bolelli/Vavassori. Ett av årets absolut bästa par hittills, italienarna och de är absolut ingen dagslända. Var för sig har de inte varit toppspelare, Bolelli/Vavassori men det är uppenbart att de hittat fullständigt rätt tillsammans. Kan visa sig vara en riktig skitlottning för dem det här dock. De är i grunden singelspelare, italienarna och det de lever högt på är att lura baslinjesvaga dubbelspelare. Här får de möta två rackare som gärna spelar från baslinjen och dessutom, både Purcell och Thompson är supermeriterade i dubbel. Högst tveksamt att italienarna är så stor favorit som de är på oddsen så en given Toker till bra odds det här helt enkelt.