-->

Champions League – utgångsläget inför returerna

I förra veckan spelades de första mötena i kvartsfinalomgången och vi fick både se väntade resultat och mer oväntade. Här kommer en sammanställning över utgångsläget i de olika returmötena.

Tisdag
Real Madrid – Wolfsburg 20.45 Viasat Sport och Viaplay
Den här matchen har verkligen ett annorlunda utgångslägen än förväntat. Många blev nog förvånade när Wolfsburg inte bara vann utan gjorde det utan att släppa in något mål. Matchen slutade 2-0 och även om spanjorerna får fortsatt ses som favoriter så har det jämnats ut rejält. Att vända det här läget kommer att kräva ett Real Madrid på topp. Ett baklänges mål och man måste göra hela fyra. Wolfsburg måste själva stå för en lika bra insats för annars blir man snabbt straffade. Ett antal av laget spelare imponerade stort och inte minst supertalangen Julian Draxler som satte myror i huvudet på motståndarna.

Manchester City – PSG 20.45 Viasat Fotboll och Viaplay
Ett lite mer väntat resultat här även om PSG från början var favoriter. Nu efter 2-2 i Paris har pendeln kanske gungat över i Citys favör. Att få med sig två bortamål brukar vara en väldigt bra början och i ett möte som var jämnt från start kan det betyda mycket. PSG måste gå framåt och helst få det första målet. Något som talar för att PSG ska kunna ta sig vidare är att det ändå är två målglada lag vilket gör matchen mer öppen.

Onsdag
Benfica – Bayern München 20.45 Viasat Fotboll, Viasat Hockey och Viaplay
Mötet lever där Bayern München är jätte favoriter. Man ”bara” med 1-0 hemma på Allianz Arena men det ger dem i och för sig ett mycket bra läge. Att vinna utan att släppa in något mål på hemmaplan ska man vara nöjda med. Dock är inte Benfica borta på något sätt, det skiljer ju bara ett ynka mål. Mot Bayern München får man räkna med att släppa in åtminstone ett mål vilket skulle göra det mycket svårare för Benfica då man blir tvingade att göra tre. Intressant blir det ifall portugiserna lyckas göra matchens första mål.

Atletico Madrid – Barcelona 20.45 TV3 och Viaplay
Barcelona lyckades vända underläget till seger genom Luis Suarez. Atletico fick med sig det viktiga borta målet samtidigt som man kan ifrågasätta Barcelonas form. Innan första kvartsfinalmötet förlorade man El Clasico och i helgen förlorade man sin andra raka ligamatch, den här gången mot Real Sociedad. Om man har en formsvacka eller om det är att fokuset ligger på Champions League är svårt att veta men helt smärtfritt går det inte just nu. Atletico är inne i en bra period och kan faktiskt börja pressa katalanerna även i ligaracet. Mötet lever i högsta grad och vilka som tar sig till semifinal av dem beror helt på dagsformen.