Exklusiv intervju – Nicolas Dalby inför Cage Warriors 103

Köpenhamns egna Nicolas Dalby är tillbaka i Cage Warriors sedan en tid tillbaka efter några år i UFC, nu är han ute efter att ta tillbaka sitt gamla bälte i Weltervikt. På lördag har han chansen och vi har fått äran att göra en intervju med Nicolas inför matchen. Läs vad Nico sa här.

På lördag är det dags för match, en stor sådan där du kan ta titeln i Cage Warriors, har du haft ett bra camp? Hur är känslan i kroppen? Har du förberett dig på något speciellt sätt inför denna matchen?

-Jag har haft ett riktigt bra träningsläger! Jag har jobbat med några väldigt viktiga saker i mitt game, lärt nya saker och förbättrat redskapen jag redan besitter. Speciellt för det här träningslägret var helt klart de 14 dagarna jag tillbringade på Island med Gunnar Nelson, John Kavanaugh och 20 fighters från SBG Ireland!

Vad kan du berätta om din motståndare Alex Lohore och vad krävs för att vinna mot honom?

-Alex är mycket mångsidig fighter och tenderar att vinna i slutet på matcher där ligger under. Så förutom att det självklart kräver att kroppen är 110% så kommer det att vara den mentala kampen som kan göra skillnad!

Matchen avgörs på hemmaplan i Köpenhamn, blir det extra press på dig att slåss inför hemmapublik eller blir det bara extra motivation?

-Jag känner inte någon extra press eftersom jag vet att jag kommer prestera och ge allt jag har på lördag, det hade jag gjort var matchen än hade ägt rum. Faktum är att jag bara känner att det ger extra motivation. Jag ser fram emot det!

Dalby vann titeln i Cage Warriors 2014 efter att ha knockat Sergei Churilov

Du är ju ganska nyligen tillbaka i Cage Warriors efter 4 matcher i UFC, nu efter två raka vinster och förhoppningsvis en titel nästa lördag,  är planen i det långa loppet att ta dig tillbaka till UFC?

-Från och med dagen jag signade kontraktet med Cage Warriors gjorde jag dem medvetna att mitt absoluta mål var att komma tillbaka till UFC så snart som möjligt eftersom jag har några ”unfinished business” där! Så ja, det är definitivt målet, och har varit det från dag ett!

Nicolas mötte 3:e-rankade Darren Till i UFC med ett oavgjort resultat.

Finns det några tydliga skillnader mellan UFC och Cage Warriors?

-Nivån på fighters är inte lika hög i Cage Warriors som i UFC, men det säger nästan sig själv eftersom UFC är MMA-sportens svar på Formel 1 eller Champions League. Men bortom fightersnivån tycker jag faktiskt att Cage Warriors gör ett otroligt jobb på alla punkter. Det är ungefär som att slåss i en mini-version av UFC!

Vilken är din drömfight?

-Den som har titeln i min viktklass i UFC! 😊

Dansk MMA är på väldig framfart, vem ser du som nästa stora stjärna att komma fram?

-Damir Hadzovic har helt klart tagit stafettpinnen och kör med den, eftersom han nu står för två segrar i rad i UFC. Jag förväntar mig att göra honom sällskap snart, men det är ingen tvekan om att det finns mycket hype runt Mark O. Madsen och Mads Burnell. Deras insatser på lördag kommer att vara ett tydligt riktmärke för huruvida de kommer att kunna följa i Damirs och mina fotspår!

Du har även några landsmän som går stora matcher på samma gala, bland annat dina lagkamrater Mark O Madsen och Mads Burnell, vad tror du om deras chanser?

-Uppriktigt sagt måste jag erkänna att jag inte har kollat upp deras motståndare alls, för jag har varit så inriktad på min egen match och mitt eget liv. Jag hoppas verkligen att de vinner sina matcher övertygande så att vi tillsammans kan lyfta dansk MMA till nya höjder!

5 snabba:

Kött eller vegetariskt alternativ?
-Kött, jag är i fullgång med att övergå mer till plantbaserad kost och äta mindre kött så vi kan hjälpa planeten. Tyvärr har jag inte kunnat få in det i min rutin att släppa kött till 100% för att ha energi nog till all min träning.
Tuborg, Carlsberg eller alkoholfritt?
-Tuborg Guld!
Hemmakväll eller utekväll?
-Hemmakväll
Ser du på stream eller TV?
-Stream, jag kan inte minnas när jag kollade på flow-tv sist.
Känner du till Tvsporten.dk (TVmatchens motsvarighet i Danmark)
-Nej, jag har inte hört om er förut men jag kommer helt klart att testa nu.

Följer du några andra sporter och har du något favoritlag/idrottare?

-Om jag äntligen har tid över till att sitta och titta på någon sport är Formel 1 helt klart vad jag brukar titta på. Jag har var en inbitet fan av motorsport sen jag var liten. Och jag håller såklart på Kevin Magnussen! Är också ett stort fan av Ricciardo. Men jag kan också se olika saker som motorcykel och tennis!

Förutom din egna match, vilken ser du mest fram emot?

-Jag ser särskilt fram emot att se Mark O Madsens kamp. Han sätter höga krav på sig själv och han har stora förväntningar på sig från omvärlden, det ska bli spännande att se vad han har lärt sig från sin senaste match.

Mark O Madsen är obesegrad med 6 raka vinster
(Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)


Jag har hört att ditt nickname i början av karriären  var ’Pimp Daddy’ – kan du förklara var det kommer från

-Haha ja det är sant. Det kommer från användarnamnet jag valde för min profil på martialarts.dk när jag skapade det som 16-åring, och uppenbarligen tyckte jag att det var någon form av en ”pimp daddy”, hahaha. När jag började slåss som amatör blev mitt smeknamn eftersom många av åskådarna och arrangörerna också var mycket aktiva på det forumet.

Rykten säger att du gillar hiphopmusik – är det det du lyssnar på före en match?

-Ja, jag älskar rapmusik (men även andra genrer). Jag undviker att lyssna på någon musik precis före en match eftersom jag inte kan låta mitt humör och fokus bli påverkat av musik. Men efter en seger är det helt klart Suspekt som spelas direkt!

Vem/vilken är din favoritartist/grupp just nu?

-Just nu lyssnar jag mest på Benal, Suspekt, Minds of 99 and Justice!

Och så en sista fråga – har du några bra speltips för alla som vill betta på Cage Warriors 103?

-Jag har inte kollat på några odds men jag vet att de danska kämparna kommer att vinna så mitt tips är att sätta hela pensionen på ett kombinationsspel på dom, haha! 😊

Namn: Nicolas Dalby
Ålder: 34
Bor: Köpenhamn
Yrke: MMA-fighter
Aktuell med: Går titelmatch i Cage Warriors på lördag