newcastle - man city odds (Photo by Nigel Roddis / AFP)

Newcastle – Man City – tredje raka segern för Pep?

När: Söndag 21 augusti kl. 17.30
Var: St James’ Park, Newcastle
Senaste mötet: City 5-0 Newcastle, Premier League, May 2022
TV: Viaplay och V Sport Premium

Regerande mästarna Manchester City har inlett säsongen bra genom att tagit full pott både mot West Ham och Brighton.

De gick återigen in i säsongen som favoriter, och de har redan skapat sig ett övertag mot största konkurrenterna Liverpool som inlett knackigt med endast två poäng av sex möjliga.

Citys motståndare på söndag har inlett med två hållna nollor genom 2-0 mot Nottingham samt 0-0 mot Brighton.

Även om Newcastle har ett intressant “projekt” på gång och Eddie Howe är en kompetent tränare så är det City som är stora favoriter i det här mötet. Matcherna förra säsongen slutade 5-0 och 4-0 i Cityfavör.

Newcastle har det svårt mot City

Även om Newcastle har inlett bra så är deras statistik mot Man City ingen munter syn. Sex raka förluster sett till alla tävlingar sen 2019.

Det är ännu tidigt på säsongen och det går inte att dra några större slutsatser, men Newcastle har sett bra ut hittills. Men det är nog ingen som kan räkna med en tredje hållen nolla när mästarna kommer på besök på söndag.

Brasseduon Joelinton och Bruno Guimaraes har hittat varandra bra på Newcastles mittfält och deras försvar stärktes genom nyförvärvet Sven Botman

Brazilian duo Joelinton and January arrival Bruno Guimaraes have formed a superb partnership in the heart of Newcastle’s midfield and their defence was bolstered by the summer signing of Sven Botman som kom från Lille.

Den engelske målvakten Nick Pope har som sagt ännu inte släppt in något mål. Men den statistiken kommer nog få sig en törn på söndag, sett till att Newcastle släppte in nio mål över två matcher förra säsongen.

Även om Newcastle är ett bättre lag i år (väl?) så känns Över 2,5 mål åter aktuell.

Över 2,5 mål – 1,58 i odds hos Expekt

Haaland – en av många stjärnor i City

Trots en 4-0-seger hemma mot Bournemouth förra veckan så var det några som ställde sig frågande kring Haaland inverkan på matchen. Enligt statistiken rörde han bara bollen åtta gånger i matchen. Han assisterade visserligen till det första målet som gjordes av Gundogan, men det var något förvånande att han inte hamnade i målprotokollet även här.

Guardiola är nog inte särskilt oroad. Hans lag är i toppen av tabellen och är ett av två lag som tagit full pott hittills. Det andra laget är Arsenal.

I fem av deras sex senaste matcher mot Newcastle har City hållit nollan och mycket talar väl för att det blir så även här. Det skulle i så fall bli tredje raka matchen med en hållen nolla. Kan något stoppa City i år?

Båda lagen att göra mål – NEJ till 2,00 och den hittas hos Expekt

Förutsättningar

Det skulle inte vara någon större överraskning om City tar sin tredje raka seger här. Man kan visserligen argumentera för att det här blir den svåraste matchen hittills. Bortaplan på St James och ett Newcastle som är på gång.

Statistiken för Newcastle är inte smickrande och även om laget är bättre än exempelvis förra säsongen, så är det nog ännu en City-seger som kan förväntas.

Manchester City att göra mål i båda halvlekarna – 2,00 i odds hos Expekt