Liverpool - Crystal Palace Odds (Photo by Nigel Roddis / AFP)

Liverpool – Crystal Palace – röd dominans att vänta

När: 21:00, måndag 15 augusti
Var: Anfield, Liverpool
Senaste mötet: Crystal Palace 1-3 Liverpool, Premier League, januari 2022
Visas på: Viaplay och V Sport Premium

Liverpool gör säsongens första hemmamatch på hemmaplan där de har ett bra facit. 13 av 14 matcher i ligan har resulterat i segrar på Anfield. De inledde dock ligaspelet på ett mindre smickrande sätt genom ett kryss på nykomlingen Fulham i premiären.

Crystal Palace kommer närmast från en premiärförlust borta mot Arsenal under fredagen i en match som slutade 2-0. Deras resultatrad mot Liverpool är dock ingen munter syn, med elva raka förluster mot de röda.

Liverpool måste studsa tillbaka

Darwin Nunez imponerade i sin Premier League-debut på Craven Cottage, men Jürgen Klopp var inte nöjd sitt lags prestation gällande defensiven. Fulhamstjärnan Alex Mitrovic synade Liverpools svagheter och kunde göra både ett och två mål, det sista på straff.

Vi förväntar oss en startplats åt Darwin Nunez som gjorde 1-1-kvitteringen och assisterade till Salahs 2-2. Han startade på bänken mot Fulham och kom in i andra halvlek.

Bortsett från två tappade poäng mot Fulham så blev det också en jobbig skada på den viktiga Thiago på mittfältet. Dessvärre är han väldigt skadedrabbad, den gode spanjoren. Det sägs dock inte vara en allvarlig skada utan han bör vara tillbaka inom ett par veckor. Är det James Milner som får ansvaret mot Eagles?

Som tidigare nämnt har Liverpool ett bra facit mot Crystal Palace, med segrar med flera måls marginal flera matcher i rad. Med all sannolikhet fortsätter den trenden, även om skadan på Thiago drar ner kreativiteten på mittfältet.

Ett spel som är intressant är Över 1,5 skott på mål av Mo Salah. Liverpool lär dominera spelet och äga matchen, och när det är sådan matchbild brukar det bli många chanser, varav Salah är ofta den som får möjligheter. Över 1,5 skott på mål från Salah ger 2,00 gånger pengarna på Expekt.

Salah har för övrigt ett bra facit mot Palace. Sju mål har det blivit mot det motståndet och sex assist, vilket ger oss anledning att tro att det finns en del förtroende här. Om man är sugen på att spela Salah som målskytt så finns det till 1,82 hos Expekt.

Crystal Palace har haft det svår på Anfield

Palace inledde säsongen med en förlust mot Arsenal och nu möter de en ännu tuffare motståndare, så ett liknande resultat är att vänta.

På senare år har Liverpool dominerat det här mötet, och Palace har inte gjort mål på sina tre senaste matcher på Anfield, samtidigt som de släppt in 13 mål.

Men många Palace-fans (och säkerligen Liverpoolfans), minns nog matchen från 2013-2014 som mer eller mindre avslutade Liverpools titeljakt i slutet av den säsongen efter att Crystal Palace hämtat upp ett 3-0-underläge till 3-3.

Förre Arsenalstjärnan Patrick Vieira leder alltjämt Eagles och han hyllades förra säsongen för sitt jobb med laget, som höll sig som ett stabilt mittenlag och slutade på tolfte plats med vinstraden 11-15-12.

Liverpool – Crystal Palace odds och speltips

Resultaten i det här mötet talar sitt tydliga språk. Det är klar Liverpooldominans samtidigt som Palace haft svårt att göra mål på Anfield. Det raka spelet på Liverpool är lite för lågt för att kännas intressant. Handicapet eller målskyttet är desto bättre värde.

Vi spelar Mo Salah att få 1,5 skott på mål till 2,00 gånger pengarna hos Expekt.

Crystal Palace kryssade 15 gånger (mest i ligan jämte Brighton), och är inte så lätta att slå som oddsen vill få det att tro. Liverpool har en förmåga att köra fast mot låga försvar och även om chanserna kommer så är det oftast av sämre kvalité och Salah försöker ofta få skott på mål utan att konvertera alla gånger. Samtidigt så har han gjort många mål mot Crystal Palace och kan mycket väl göra det igen på måndag.