Inför Nederländerna mot Senegal (Photo by Ina FASSBENDER / AFP)

Inför Nederländerna mot USA

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Khalifa International Stadium
Tid: 20:00 3/12-2022 (Lördag)
Kanal: SVT1 och SVT Play

Med gruppspelet bakom oss har vi nu ett riktigt intressant slutspel att se fram emot!
Under lördagen får vi se en väldigt intressant åttondelsfinal mellan Nederländerna och USA.

Nederländerna tog sig till åttondelsfinalerna genom att vinna Grupp A framför Senegal, Ecuador och Qatar. USA tog sig till åttondelsfinal genom att knipa andraplatsen i Grupp B bakom England och framför Iran och Wales.

Fortsätter Gapkos fina form?

Nederländerna har fått en fin start på VM 2022 då man har lyckats med att gå obesegrade genom sina tre gruppspelsmatcher, samtidigt har man bara släppt in ett mål.

Under gruppspelet har vi fått se VMs kanske mest bärande spelare i PSVs Cody Gapko som har gjort mål i alla Nederländernas matcher.
Cody har inte bara gjort mål i matcherna utan alla hans mål har varit avgörande då han gjort det första målet i samtliga tre matcher.
Gapko var hett eftertraktad av några av Europas största klubbar under sommaren och intresset verkar inte har lättat efter hans fina prestationer i VM. Vi kan räkna med att vi kommer få se mer av Gapko i någon av de större europeiska ligorna framöver då hans saga bara har tagit sin början.

Utöver Gapko kommer hans lagkamrat Frenkie de Jong spela en viktig del i matchen mot USA.
De Jong är ovärderlig för Nederländerna då han är spindeln i nätet på mittfältet och gör så att Nederländernas fina posessionsfotboll rullar på som den ska.

Pulisic gör jobbet för USA

Om Gapko varit Nederländernas tydligaste nyckelspelare har Christian Pulisic varit hans motsvarighet för USA under turneringen så här långt.
Chelseayttern har varit USAs själ och hjärta i samtliga matcher och han jobbar oavbrutet för sitt lag.

Pulisic hann under gruppspelet med att assistera det avgörande målet mot Wales som gav dem en otroligt viktig poäng. I andra matchen mot England vann han pris som matchens spelare i en match som slutade 0-0. I USAs sista match mot Iran var han sedan den som satte det avgörande 1-0 målet mot Iran vilket säkrade avancemang för amerikanarna.

Pulisic kommer nu hoppas att kunna ta med sig sin fina form in i matchen mot Nederländerna för att göra skillnaden ännu en gång.
Vi räknar med att Nederländerna kommer att vara bollförande i matchen och då är det bra för USA att dem har en spelare som Christian Pulisic som kan pressa högt och göra farliga löpningar bakom Nederländernas backlinje.

Utöver Pulisic så räknar vi med att Weston McKennie och Tyler Adams kommer att vara enormt viktiga för USA. Dem kommer att få ett tufft jobb med att handskas med Frenkie de Jong, men med det sagt är det ingen omöjlig uppgift.

Speltips Nederländerna mot USA

Nederländerna går in som favoriter i matchen mot USA, dock så är det en ganska svår match att tippa på förhand.
Rak vinst på Nederländerna ger just nu x1.95 insatsen medan vinst för USA ger x4.50, det finns med andra ord fina värde i att spela på båda lagen i den här matchen.

För den som vill backa Nederländerna skulle vi vilja tipsa om spelet på att Nederländerna vinner samtidigt som att de håller nollan, ett spel som just nu ger x2.70.
Vill man istället backa USA vill vi rekommendera spelet på att USA vinner samtidigt som att båda lagen gör mål, ett spel som just nu ger x8.75.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV