Inför Nederländerna mot Senegal (Photo by Ina FASSBENDER / AFP)

Inför Nederländerna mot Senegal: Förhandstitt och speltips

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Al-Thumama Stadium
Tid: 17:00 21/11-2022 (Måndag)
Kanal: SVT1 och SVT Play

Senegal drabbades av ett hårt slag under helgen som gick då deras stjärnanfallare Sadio Mané skadade sig under en ligamatch när han spelade för sitt klubblag Bayern München.
Det återstår dock att se om det här är en skada som håller Mané borta från spel i VMs öppningsmatch mot Nederländerna.

Det bästa Senegal vi har sett?

Senegal har varit med i VM två gånger tidigare, första gången 2002 och andra gången 2018. Under Senegals första turnering lyckades man ta sig hela vägen till kvartsfinalerna, under gruppspelet kom man före både Uruguay och Frankrike och i sextondelsfinalen slog man sedan ut Sverige.
Under Senegals andra turnering hamnade man på en tredjeplats på ett otroligt dråpligt sätt då man hamnade trea på grund av deras fairplay-facit, detta efter att man hamnat på samma poäng, målskillnad, samma antal gjorda mål och antal insläppta mål som grupptvåan Japan.
Inför årets turnering ser dock Senegal ut att ha goda chanser att nå utslagsrundorna igen, även om mycket hänger på Sadio Manés vara eller inte vara.

Senegal reser till Qatar som regerande AFCON-mästare efter att ha vunnit turneringen i februari 2021. Startelvan består utöver Mané av några riktigt fina spelare i form av Chelseas målvakt Edouard Mendy samt försvararen Kalidou Koulibaly, Watfords Ismaila Sarr och Tottenhams Pape Matar Sarr.
Det är dock en trupp som är bräcklig på vissa ställen, något som Nederländerna hoppas utnyttja.

Kan Nederländerna överraska i VM?

Nederländerna misslyckades med att kvalificera sig till VM i Ryssland 2018 men i VM fyra år tidigare nådde man semifinalen i Brasilien. Fyra år innan semifinaluttåget i Brasilien nådde man hela vägen fram till finalen i Sydafrika, den tredje finalen som Nederländerna har förlorat i sin VM-historia.

Nu är Louis van Gaal tillbaka som Nederländernas tränare och hoppas kunna återupprepa samma otroliga bedrift, att nå hela vägen fram till finalen.
Nederländerna är i fin form just nu och är obesegrade i sina femton senaste matcher från årets Nations League och VM-kval.

Många håller Nederländerna som ett av överraskningslagen inför årets VM-turnering och man tror att de kan ta sig långt.
För att laget ska ha de bästa förutsättningarna för att ta sig långt i turneringen behöver man knipa förstaplatsen i gruppen för att undvika England (som lär vinna sin grupp) i sextondelsfinalen.

Det råder inga tvivel om att det här förmodligen lär bli den viktigaste matchen för bägge dessa lag under gruppspelsfasen då de båda är favoriter att ta sig vidare, frågan är bara vilket lag som kopplar taget om gruppens förstaplats?

Speltips Nederländerna – Senegal

Nederländerna är stora favoriter att vinna matchen mot Senegal om man ser till oddsen.
En enkel vinst till Nederländerna ger x1.58 medan en vinst till Senegal ger x6.00.
Här skulle vi rekommendera ett spel på Nederländerna men det hänger mycket på att Sadio Mané inte kommer till spel. Skulle Mané kunna starta matchen är dubbelchans X2 (oavgjort eller Senegal) ett intressant spel.

Barcelonas Memphis Depay har trots sin begränsade speltid i klubblaget visat på en otroligt fin form i landslagströjan under året som har varit. Under sina tjugosex senaste matcher för de orangea har han stått för tjugotre mål och tio assist. Sett till Depays otroliga facit i landslaget tycker vi att spelet på att han ska göra mål när som helst i matchen till x2.29 ser riktigt intressant ut.

Hitta alla oddsen hos ComeOn


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV