Inför Mexiko mot Polen: Förhandstitt och speltips Foto: Mario Tama / Getty Images via AFP

INFÖR MEXIKO MOT POLEN: FÖRHANDSTITT OCH SPELTIPS

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Stadium 974
Tid: 17:00 22/11-2022 (Tisdag)
Kanal: TV4 och C More

Fotbolls-VM går in på sin tredje dag och nu är det dags för lagen i Grupp C att slåss om sina första poäng. Tidigare under dagen spelar gruppfavoriten Argentina mot Saudiarabien, gruppens andra match är sedan mellan Mexiko och Polen.

Mexiko mot Polen – Kampen om andraplatsen?

Det råder inga tvivel om att Argentina är stora favoriter till att ro hem förstaplatsen i Grupp C.
Vad som kanske blir mest intressant i den här gruppen är vilket lag som tar sig vidare till slutspelet som grupptvåa, en kamp som ser ut att bli mellan Mexiko och Polen.
Sett till att Mexiko och Polen ser ut att bli de lag som slåss om andraplatsen blir öppningsmatchen lagen emellan otroligt viktig för bägge lag.

Mexiko har kvalificerat sig för slutspel och sedan åkt ut i sextondelsfinalerna i sju raka världsmästerskap. Trots att statistiken talar för Mexiko så talar deras bortaform mot dem då de under VM-kvalet stått för dåliga prestationer när man har förlorat borta i både grannlandet USA och i Kanada.
Faktumet att Mexiko dras med konditionsbekymmer på sin stjärnanfallare Raul Jimenez och yttern Jesus Corona gör det hela ytterligare lite svårare för laget när de går in i gruppspelets viktigaste match.

De senaste tre gångerna Polen har varit med i ett världsmästerskap har man åkt ut redan i gruppspelsfasen både 2002 och 2006 samt senast i VM 2018.
Senast Polen gick vidare ur gruppen i ett världsmästerskap var i VM 1986 men man har i VM 2022 sin kanske bästa chans på länge att göra det igen med anfallsstjärnan Robert Lewandowski i spetsen.

Speltips Mexiko – Polen

Sett till att Mexikos fem senaste VM-kvalmatcher bara har producerat fyra mål samtidigt som Polen tenderar att få kämpa för att skapa chanser för Lewandowski lär det här bli en jämn match, något som även speglar oddsen.
Oddsen på Mexiko och Polen är så pass jämna att man just nu får x2.90 på båda lagen att vinna samtidigt som kryss ger x2.95.

Sett till att det kommer att bli en jämn match där mycket står på spel känns spelet på under 2.5 mål troligt, under 2.5 mål i matchen ger just nu x1.57 insatsen. För den ännu mer våghalsiga spelaren ger spelet på under 1.5 mål x2.75.

Polen har aldrig vunnit en öppningsmatch i VM medan Mexiko brukar öppna starkt. Mexiko har vunnit fem av sina sex senaste öppningsmatcher i ett VM så trots tvivel om konditionen hos några spelare håller vi Mexiko som knappa favoriter sett till den historiska statistiken.

Hitta alla oddsen hos ComeOn


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV