Inför Belgien mot Kanada (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Inför Belgien mot Kanada: Förhandstitt och speltips

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Ahmed bin Ali Stadium
Tid: 20:00 23/11-2022 (Onsdag)
Kanal: SVT1 och SVT Play

Under VMs fjärde speldag spelas det fyra intressanta matcher, vi fokuserar på dagens sista match mellan Belgien och Kanada i Grupp F.

Belgien är tillsammans med Kroatien favoriter att ta sig vidare från Grupp F. Det här betyder dock inte att Kanada och Marocko kan skrivas av då det här är två spelskickliga lag som kommer att göra sitt yttersta för att ta sig vidare.

Sista chansen för Belgiens gyllene generation?

Belgien har de senaste åren varit bland de allra bästa herrlandslagen i världen och man har till och med legat först på Fifas världsranking framför Brasilien, Argentina och Frankrike.
Belgarnas framgång har berott mycket på de fantastiska spelarna man har haft till sitt förfogande de senaste sju-åtta åren.

Under Belgiens gyllene epok har man som bäst nått en tredjeplats i VM, något man gjorde i senaste VM som spelades i Ryssland 2018.
Under 2018 var det flera belgiska spelare som där och då nådde den absoluta toppen av sin karriär. Bland dessa spelare finner vi till exempel Eden Hazard som där och då var bland världens allra bästa spelare, det fanns även en Dries Mertens som var en av Serie A’s bästa spelare. Även Vincent Kompany var bland världens bästa mittbackar och Toby Alderweireld, Jan Vertonghen och Thomas Vermaelen var alla duktiga försvarare som gick att räkna med.

Mycket har dock hänt i Belgien sedan 2018. Eden Hazard är inte längre samma spelare som han var då. Kompany har lagt skorna på hyllan och Alderweireld, Vertonghen och Vermaelen börjar alla se slutet på sina karriärer.

Belgien kommer istället att behöva luta sig mot den fantastiske mittfältaren Kevin de Bruyne som just nu är en av världens bästa spelare. De Bruyne har varit alldeles utmärkt för City de senaste åren och inte minst under säsongen som pågår just nu.
Vi har tidigare sett det fina samspelet mellan Kevin de Bruyne och den stora målfarliga anfallaren Romelu Lukaku. Deras samarbete kommer att bli avgörande för hur långt Belgien kan ta sig i årets turnering.

Kan Kanada överraska?

Kanada kliver in i VM 2022 med vad som måste vara deras starkaste trupp någonsin.
Spelarna som ska göra det för Kanada i Qatar är främst Bayern Münchens Alphonso Davies samt Lilles Jonathan David.  Utöver dessa två kanadensiska stjärnor finner vi även Portos mittfältare Stephen Eustáquio, Readings ytterlöpare Junior Hoilett och Troyes anfallare Iké Ugbo.

Sett till spelarmaterialet är Kanada stora underdogs men vi har sett större skrällar både under tidigare världsmästerskap samt under årets VM.

Speltips Belgien – Kanada

Det här lär inte bli någon enkel match för något av lagen men trots detta håller vi det lag med mer kvalité som favoriter – Belgien.
En rak vinst på Belgien ger i skrivande stund x1.52 insatsen medan vinst på Kanada ger x6.25. Utöver att vi tror att Belgien tar med sig alla tre poäng tror vi även att de inleder sin VM-kampanj med att vinna med mer än ett mål. Belgien -1 ger just nu x2.29 insatsen.

Hitta alla oddsen hos ComeOn


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV