VM-kvalet fortsätter för Sverige

TV3 tar över rättigheten till landslagets EM- och VM-kval (mellan 2022-2028)

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna för svenska fotbollslandslagets kvalmatcher till EM och VM samt Nations League från 2022 till 2028. 
Det innebär att NENT Groups streamingtjänst Viaplay samt mediehusets tv-kanaler blir hemvist för åtminstone 60 matcher med Sverige, och totalt över 1200 matcher från hela Europa de kommande åren. 


– Jag är väldigt glad och stolt över att presentera denna nyhet. Vi vet hur mycket landslaget betyder för supportrarna hela vägen från Ystad till Haparanda, och vi kommer att ta god hand om det här speciella arvet, säger Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group.

Landslaget har kvalificerat sig till samtliga EM-turneringar sedan 2000, samt till fem av de åtta senaste VM-slutspelen. Och nu är en ny generation på framfart, där spelare som Dejan Kulusevski och Alexander Isak är redo att leda fotbolls-Sverige in i en ny framgångsrik era.  
– Det är en fantastisk tid att ta över dessa rättigheter när en spännande generation av unga spelare kommer att nå nya höjder under de kommande åren. Viaplay är redan hemvisten för Sveriges enormt populära hockey- och handbollslandslag, och snart även för FIS-vintersporten. Internationell fotboll med Blågult blir ett perfekt tillskott till vår portfölj. Dessa rättigheter är extremt starka och kommer ha stort värde för oss under många år framöver, säger Anders Jensen


NENT Groups nya rättigheter inkluderar kvalmatcherna till UEFA:s EM-turneringar 2024 och 2028, kvalen till FIFA:s VM-turnering 2026, gruppspelen i UEFA Nations League 2022, 2024 och 2026 samt Nations League-slutspelet 2023, 2025 och 2027.
Samtliga Sveriges matcher kommer att sändas på Viaplay och TV3.