Transfers – Klara övergångar och rykten – Premier League

Ingen Premier League säsong utan att Silly Season-rykten går varma. Pengarna är idag så stora i Premier League att ett mittenlag i ligan ofta budar ut ett topplag i Italien och Spanien med vissa undantag. Silly-sommaren 2019 har inte varit något undantag även om storklubbarna varit mer restriktiva än många gånger tidigare. Det lär återigen bli en högintressant säsong när 20 lag gör upp om årets pokal!

Lugnt hos storklubbarna

Storklubbarna har inte värvat allt för mycket i sommar. Ingen av topp 6-lagen har spenderat mer än €90 miljoner. City är de som värvat dyrast när Rodri från Atletico Madrid plockades in för €70,000,000. I övrigt har föreningen ”bara” värvat in Angelino och Zack Steffen för i sammanhanget kaffepengar. 


Liverpool har enbart värvat en holländsk 17-åring och den 16-årige Harvey Elliott för framtiden medan Chelseas transfer ban gör att endast Mateo Kovacic kunnat joina eftersom han befann sig på lån hos klubben förra säsongen. Tottenhams värvning av Tanguy Ndombélé för €65 miljoner från Lyon sticker ut. Manchester United har i sin tur värvat Aaron Wan-Bissaka och Daniel James för totalt €72,000,000.

Klara transfers hos topp 10

Manchester City
In
Rodri – Atletico Madrid
Angelino – PSV Eindoven 
Zack Steffen – Columbus Crew

Ut
Fabian Delph
Pablo Mari
Anthony Cáceres
Luke Brattan
Vincent Kompany

Liverpool
In

Sepp van den Berg – Zwolle
Harvey Elliott – Wolverhampton

Ut
Danny Ings
Alberto Moreno
Connor Randall
Daniel Sturridge
Adam Bogdan

Chelsea
In

Mateo Kovacic – Real Madrid

Ut
Eden Hazard
Ola Aina
Tomas KalasEduardo
Todd Kane
Gary Cahill
Rob Green

Manchester United
In

Daniel James – Swansea
Aaron Wan-Bissaka – Crystal Palace 

Ut
Ander Herrera
James Wilson
Antonio Valencia

Arsenal
In

Gabriel Martinelli – Gremio
Dani Ceballos – Real Madrin (lån)

Ut
David Ospina
Aaron Ramsey
Petr Cech
Stephan Lichsteiner
Danny Welbeck
Cohen Bramall

Wolverhampton Wanderes
In
Raul Jimenez – BenficaRSC Anderlecht

Ut
Kortney Hause
Ethan Ebanks – Landell
Jack Ruddy
Michal Zyro

Everton
In
André Gomes – FC Barcelona
Fabian Delph – Manchester City
Jonas Lössl – Huddersfield

Ut
Ademola Lookman
Nikola VlasicPhil Jagielka

Leicester City
In

Youri Tielemans – Monaco
Ayoze Pérez – Newcastle
James Justin – Luton Town

Ut
Shinji Okazaki
Davide Loreno
Danny Simpson

West Ham United
In

Sebastian Haller – Frankfurt
Pablo Formals – Villarreal
David Martin – Millwall
Roberto – Espanyol


Ut
Marko Arnautovic
Pedro Obiang
Edimilson Ferndandes
Lucas Perez
Sam Byram
Samir Nasri
Andy Carroll
Adrián
Moses Makasi

Watford FC 
In
Craig Dawson – West Brom
Tom Dele-Bashiru – Man City
Sam Dalby – Leeds

Ut
Obbi Oulare
Tommie Hoban
Miguel Britos

Rykten

Det har handlat mycket om Manchester United under sommarens transferfönster. Mittbacken och landslagsmannen Harry Maguire från Leicester har kopplats ihop med klubben mer än en gång och det sägs att United också lagt bud som de fått förkastade. 26-åringen har sagt att han mer än gärna går till Man Utd men det återstår att se om klubbarna kan komma överrens om en summa. United har också kopplats ihop med portugisiska Bruno Fernandes i Sporting Lissabon. De senaste ryktena säger dock att interesset svalnat. 

Lämna United kan mycket väl Romelu Lukaku göra. Belgaren verkar inte vara en del av Solskjaers planer och Inter har lagt bud på anfallaren. United accepterade dock inte det första budet utan vill ha minst lika mycket som de värvade honom för vilket innebär att Inter måste upp med mer än 850 miljoner kronor för en signatur. Även Paul Pogba har ryktats på väg bort men då United ryktas kräva 1,7 miljarder kronor för sin stjärna kan det bli tufft för Real Madrid och Juventus – klubbarna som förknippats med Pogba.

Återvänder Gareth Bale och får vi se Dybala i PL?


En som kan göra comeback i Premier League är Gareth Bale. Han är inte önskad kvar i Real Madrid av nygamle tränaren Zidane men frågan är vilken klubb i England som vill ha honom och hans enorma lönekrav? United har det ryktats om men Solskjaer verkar inte sugen på Walesaren. En comeback i Spurs vore frestande eller väljer Bale Kina eller någon annan ligan där pengarna kommer i första hand?!

Andra rykten den senaste tiden är Dybala till Tottenham. Enligt Sky Sports kan det röra sig om £80 miljoner. Tottenham måste också försöka förlänga Eriksens kontrakt som löper ut nästa år. United har ryktats intresserade av dansken.

Samtidigt försöker Everton ersätta Lookman som lämnat för Leipzig. Det har pratats om att försöka sno Wilfried Zaha från Crystal Palace rakt framförallt Arsenals ögon som också försöker värva engelsmannen. Det kan också vara därför Arsenal ser ut att närma sig Nicolas Pepe från Lille.
De sista veckorna av transferfönstret lär bjuda på ännu mer rykten och övergångar.