Anfield. (Photo by PAUL ELLIS / AFP)

Så slutar Premier League (TVmatchen tippar fritt)

Förhandstips eller kamikazetips kan man aldrig få nog av, så vi hoppar på det tåget vi med.
Som de flesta vet vid det här laget så är Manchester City regerande mästare i Premier League. De vann ligan med stil och tolv poäng före lokalrivalen United. Liverpool kom trea medan Chelsea knep fjärdeplatsen. Men hur slutar säsongen i år? Häng på!

Förra säsongen vinkade vi adjö till Fulhan, West Brom samt Sheffield United. Istället välkomnade vi Norwich, Brentford och Watford för kommande säsong. Bland de svenska spelarna hittar vi Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United), Anthony Elanga (Manchester United) samt Pontus Jansson (Brentford). Vi har även Emil Krafth (Newcastle) och Ken Sema (Watford) i ligan.


Köp Viaplay

TVmatchen

Premier League

De vinner Premier League (enligt oddsen)

Han vinner skytteligan i PL (enligt oddsen)

Spela på Premier League hos Betsson


TVmatchen tippar Premier League 2021/2022

1) Manchester City (1)

City har inte värvat så friskt som man kanske hade trott. Det ryktas om att en striker ska in för att ersätta Aguero. Mittfältet stärktes med den fenomenale Jack Grealish. De vinner inte med tolv poäng i år, men nog vinner de alltid.

2) Chelsea (4)

Chelsea ser ut att bli de största utmanarna till City den här säsongen. Tuchel har redan inlett med en titel då han vann Supercupen på onsdagen mot Villarreal. Chelsea har inte stärkt allt för mycket, bortsett från så klart superstjärnan Lukaku som väntas bli klar vilken dag som helst. Men å andra sidan värvade Chelsea rätt friskt förra sommaren och de kanske börjar få ordning på grejerna nu. Med Lukaku i laget så ökar deras chanser mycket.

3) Manchester United (2)

Förra årets runner-up har gjort några mycket starka värvningar i och med Varane och Sancho. United har smygit lite i bakgrunden de senaste åren och man har inte haft allt för stora förväntningar, ändå har de knipit en andraplats här och där. Känns spännande på förhand.

4) Liverpool (3)

Förra säsongen var en besvikelse för Klopp och c:o. Men nu återvänder den efterlängtade Van Dijk till spel efter att ha varit borta nästan ett år. Dock kan tappet av hans landsman Wijnaldum bli tyngre än man tror. Bör klara topp 4.


Spela på Premier League hos Betsson


5) Tottenham (7)

Nytt ledarskap för Spurs i och med Nuno Espirito Santo. Spurs harvade en del förra säsongen trots starka säsonger från Son och Kane. Bör bli en bättre säsong om Kane stannar.

6) Leicester (5)

Nu borde väl Leicester börja tappa fart.. eller? Brendan Rodgers gör ett fantastiskt jobb med laget och klubben lyckas hitta nya oputsade diamanter gång på gång.

7) Arsenal (8)

Arsenal har ännu inte fått saker och ting på plats och man får nog finna sig i att kämpa på här bakom den främre täten.

8) West Ham (6)

West Ham imponerade och fick många att tappa hakan förra säsongen. Moyes har gjort ett fantastiskt jobb med Londonklubben men i år går det nog lite tyngre.

9) Aston Villa (11)

Förlusten av Grealish innebär poängtapp, den saken är säker. Däremot bör förvärven av Emiliano Buendia, Leon Bailey och Danny Ings hyllas. Kanske blir poängtappet efter Grealish inte så stort ändå?

10) Southampton (15)

Apropå Ings, här är klubben som tappade honom till Villa (ovan). Sydkustlaget imponerade i början av förra säsongen men sen gick luften ur. Bättre säsong i år?

11) Leeds (9)

Bielsa må vara en demontränare, men han kan inte göra underverk. Leeds får finna sig i en mittenposition. Det kunde vart värre.

12) Everton (10)

Det finns mycket ovisshet i världen, men är det något man vet är det att Everton hamnar någonstans runt tiondeplatsen. Vi säger så.

13) Brighton (16)

Graham Potter och hans Brighton fick många lovord och hyllningar, trots det blev det bara en 16:e plats. Nu har viktige försvararen Ben White lämnat för Arsenal vilket kan bli kännbart.

14) Watford (ny!)

Watford har varit aktiva under sommaren och det blir en del nya lagkamrater för Ken Sema. Målet är enkelt: överlevnad.

15) Wolverhampton (13)

Det ska bli intressant att se vilket Wolverhampton vi får utan Nuno Espirito Santo vid spakarna. Portugisen ersattes med landsmannen Bruno Lage och Wolves nöjer sig nog med överlevnad i år.

16) Newcastle United (12)

Newcastle är som vanligt nederlagstippade så de får hamna härnere. Det blir en tuff säsong för skatorna med sitt ojämna spel. Vi får se om de klarar sig.

17) Norwich (ny!)

Norwich är tillbaka i finrummet. Förra gången de var uppe inledde de fint men sen gick det allt tyngre. Vi får se om de kan hålla uppe tempot och hålla sig kvar längre den här gången.


Spela på Premier League hos Betsson


18) Crystal Palace (14)

Palace tog en stor risk i och med rekryteringen av nye tränaren Patrick Vieira för att ersätta institutionen Roy Hodgson. Vieira kan få det kämpigt framåt våren, om han är kvar då.

19) Brentford (ny)

Londonlaget Brentford imponerade i Championship förra säsongen och tog klivet upp. Pontus Jansson och hans vänner har målet klart: hänga kvar i PL. Kan dock bli tufft då det är en helt annan nivå på de här höjderna.

20) Burnley (17)

Burnley har gjort det bra under de åren som de har varit i Premier League. De har aldrig gett något gratis och alltid varit jobbiga att möta för de flesta lagen. Men nu tar resan slut här.


Köp Viaplay

TVmatchen

Premier League

De vinner Premier League (enligt oddsen)

Han vinner skytteligan i PL (enligt oddsen)

Spela på Premier League hos Betsson