Tottenham - Leeds (Foto by JACK GUEZ / AFP)

Tottenham – Leeds: Speltips & guide

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

  • Avspark och datum: 16:00, lördag 12 november 2022
  • Arena: Tottenham Hotspur Stadium, London
  • Senaste inbördes resultat: Leeds – Tottenham 0-4, Premier League, februari 2022
  • TV/stream: Viaplay eller Viasat Sport Extra

Tottenham är på jakt efter en ny seger efter förlusten senast när Leeds kommer på besök under lördagen. Klubben från Yorkshire beger sig till huvudstaden efter två dramatiska segrar mot Liverpool och Bournemouth. Segrarna har fört Jesse Marchs mannar till en mittenplacering i Premier League medan Tottenhams hopp om en ligatitel har sjunkit något efter tre förluster på deras fyra senaste ligamatcher.

Spurs vann båda mötena när klubbarna ställdes mot varandra under fjolårets Premier League-säsong, men finns det ett värde i att backa gästerna när det kommer till Tottenham – Leeds odds i den här matchen? Vi tar en närmare titt!

Skadekris bidrar till Spurs svacka

Antonio Conte kan peka på en rad av skador som anledning till Tottenhams nedåtpekande formkurva de senaste veckorna. Däremot bör det höga antalet insläppta mål oroa tränaren minst lika mycket.

Conte har sett sina mannar släppa in två mål i samtliga fyra Premier League-matcher på sistone vilket indikerar att det annars täta försvaret har sina brister. Christian Romeros frånvaro har visat sig känslig samtidigt som lagets offensiva avbräck kan bli kännbara under lördagen när både Richarlison och Heung-min Son ser ut att missa matchen på grund av skada.

Det lägger än mer press på stjärnanfallaren Harry Kane som fortsätter att göra mål trots att han under långa stunder ser ut att vara isolerad på planen. Harry Kane har hittills gjort elva mål i Premier League under hösten varav det inledande målet vid åtta tillfällen. Det gör att oddset x3.40 som ComeOn erbjuder på att Kane gör matchens första mål är lockande.

Ska Leeds hitta målet sent igen?

Leeds såg ut att gå mot en ny nedflyttningsstrid för ett par veckor sedan. Efter två raka segrar och maximala sex poäng svävar dock lagets supportrar på moln.

Crysencio Summerville har vid två tillfällen i rad avgjort matcherna sent för Leeds och har börjat göra ett stort intryck efter flytten till Premier League från Feyenoord under 2020. Summerville har tre mål på sina nio ligamatcher den här säsongen. Med yttern i målform ser det odds som ComeOn erbjuder på mål under matchen, x3.80, samt ett spel på Summerville som sista målskytt till 9 gånger pengarna spännande ut.

Leeds har släppt till nio mål på deras fyra senaste matcher vilket betyder att det fortfarande finns arbete att göra defensivt för Jesse March, även om laget har kompenserat med åtta mål framåt på tre matcher. Ett spel på att båda lagen gör mål i matchen ger x1.58 hos ComeOn vilket också är ett spännande spel.

Tottenham – Leeds: Odds och speltips

Det är onekligen Leeds som har momentum inför helgens match vilket gör detlockande att hitta ett spel på bortalaget i matchen mot Tottenham. Ett Spurs som har förlorat tre av sina fyra senaste matcher är å andra sidan desperata att avsluta snyggt inför VM.
Vi tror dock mycket på Leeds momentum och tror att de kan sno med sig minst en poäng hem från London. Ett spel på dubbelchans på oavgjort eller vinst för Leeds (X2) ger x2.29 hos ComeOn.

Båda lagen har tre raka matcher där det har blivit över 2,5 mål. Det gör att både x1,60 på att det upprepas och x1.58 på att båda lagen gör mål hos ComeOn är rätt väg att gå.

Kollar vi på målgörare är det två spelare som sticker ut. Harry Kane har gjort det inledande målet vid åtta tillfällen under Premier League-säsongen hittills och står i 3.40 hos ComeOn att göra det igen. Leeds stjärna Crysencio Summerville har avgjort två raka matcher i slutet och det är väldigt lockande att plocka honom att göra matchens sista mål här till 9.00 hos ComeOn.

Hitta alla odds hos ComeOn