Inför Spurs-Chelsea

Det är mycket på spel på torsdag när det är dags för Londonderby när Tottenham tar emot Chelsea. Du ser matchen på Viaplay och V Sport Premium.


TVmatchens tablå

Premier League-tablån


Tottenham avslutade januari svagt med förluster mot Brighton och Liverpool, men vad som kan bli ännu mer kostsamt är skadan på Harry Kane. Kane har varit involverad i 23 av Spurs 34 mål den här sosongen med sina 12 mål och 11 assist. Hans samspel med Son har burit Tottenham den här säsongen och skadan på Kane har gett Mourinho mycket huvudbry. Av de senaste 13 matcherna som Spurs spelat utan Kane har man bara vunnit 3 av dessa (3 vinster, 4 kryss, 6 förluster).

Spurs hade en bra period med en svit på åtta matcher utan förlust innan förlusten mot Liverpool. Utan Kane så blir det dessvärre ett mer håglöst Tottenham och i och med förlusten mot Brighton så blev man det första topplaget att förlora mot Brighton borta.

För Chelseas del så kommer man från en seger mot Burnley och ett kryss mot Wolves i Thomas Tuchels första två matcher. Som bekant fick Lampard gå efter en svag period och säsong efter dyra investeringar, och nu är det upp till tysken att få ut mer från Werner, Havertz m.fl. Får vi se ett Chelsea med vind i seglen efter coachbytet?

Båda lagen har haft lite lite problem med målskyttet på slutet och det kan mycket väl bli en liknande historia på torsdag. I bara en av de senaste fyra mötena mellan lagen har båda lagen gjort mål.

Inför matchen ligger Tottenham ovanför Chelsea tack vare målskillnad. Spurs har även en match tillgodo, men poängen är densamma – 33. En förlust här och det kan börja blåsa snålt för Mourinho. Men visst känns det som att båda lagen är nöjda med ett oavgjort resultat här?

Bakom Spurs och Chelsea på 33 pinnar hittar vi Everton, Aston Villa och Arsenal på 33, 32 respektive 31 poäng inför omgången.

Se aktuella odds hos Casumo


TVmatchens tablå

Premier League-tablån