Southampton - Man United (Foto: Nigel Roddis / AFP)

Southampton – Man United: Har det vänt nu?

När? Lördag 27 augusti kl. 13.30
Var? Saint Mary’s Stadium, Southampton
TV: Viaplay och V Sport Premium
Senaste mötet: Manchester United – Southampton 1-1 , Februari 2022

Manchester United reser söderut och sydkusten för att möta Southampton. Senast kommer de från en prestigeseger mot rivalen Liverpool, vilket kanske var just vad de behövde för att kickstarta säsongen efter två tunga nederlag.

Southampton inledde inte heller säsongen på bästa vis. Dock fyra poäng på tre matcher är väl vad man kan förvänta sig av ett lag som Soton. Senast kommer de från säsongens första seger. De har plockat in mycket ny talang, men de är fortfarande en het kandidat att åka ur. Ralph Hasenhüttl har satsat friskt och istället för att gå på etablerade namn så har man valt att plocka yngre för att försöka hitta talanger. Det här kan vara ett genidrag eller det som får Saints att åka ur.

Southampton – farliga för United

Southampton har rätt okej statistik mot Man United de senaste säsongerna (undantaget då man torska med 9-0). Vid flertalet gånger har man kommit undan med poäng i dessa möten, och det är möjligt att de kan göra så även här.

Southampton försöker ofta värva billigt och det tycks vara en långsiktig strategi att försöka hitta guldkorn. De har trots allt gjort stora försäljningar som Sadio Mané och Virgil Van Dijk, så något gör de rätt. Men ibland kan det slå fel, och en plats i Premier League står trots allt på spel.

Ett namn att hålla koll på är Che Adams, som nog kan ställa till en del problem i luften för Uniteds försvar. Han lär sätta press på nykomlingen Lisandro Martinez.

Om du funderar på att backa Southampton att vinna och spela Che Adams som målskytt så finns det spelet hos Expekt till 8,5 gånger pengarna.

Vänder det för United?

Det har varit en tuff start för nye tränaren Erik ten Hag. Inledande förluster mot Brighton och Brentford för att inte nämna insatserna i dessa. Nye bossen bänkade både Cristiano Ronaldo och Harry Maguire inför Liverpool-matchen, ett beslut som nog inte var fel då laget tog första segern för säsongen mot kanske det bästa laget de mött hittills. Matchen vanns med 2-0 och målen gjordes av Sancho och Rashford.

Det var mycket positivt under måndagen för United. Bortsett från segern så annonserade man även att man värvar den femfaldige Champions League-vinnaren Casemiro från Real Madrid. Han “visades upp” på Old Trafford likt sin förre och nu nuvarande lagkamrat Raphael Varane.

Vi lär få se hans debut mot Southampton. Tanken är att han ska komma in och säkra upp mittfältet och agera städtant samtidigt som han förhoppningsvis kan ge lite andrum och stabilitet genom sin kompetens och erfarenhet. Lite mindre hönsgård helt enkelt.

Ankomsten av Casemiro lär ge United en bra knuff och ge dem en förbättrad chans att ta en andra seger. En Man United-seger ger 1,80 gånger pengarna i nuläget.

Southampton vs Manchester United – speltips och odds

Än är det tidigt på säsongen, och det är svårt att dra några större slutsatser. Segern mot Liverpool gör dock att det är svårt att inte se United vinna även här. Oddset på 1,80 känns intressant. Vill man krydda det så kan man lägga til Över 2,5 mål

Manchester United att vinna samt Över 2,5 mål i matchen ger x2,40 hos Bet365.