Newcastle - Chelsea (Foto: Jacob Kupferman / Getty Images via AFP)

Newcastle – Chelsea: Speltips & guide

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

  • Avspark och datum: 18:30, lördag 12 november 2022
  • Arena: St James’ Park, Newcastle
  • Senaste inbördes resultat: Chelsea – Newcastle 1-0, mars 2022
  • TV/stream: Viaplay eller Viasat Extra

Den här lördagskvällen får vi se Graham Potters Chelsea ta sig an Eddie Howes Newcastle United på St James’ Park.

Newcastle går in till matchen som favoriter vilket inte hör till vanligheterna. Visserligen väntade vi oss att klubben skulle bli bättre under det nya ägarskapet, dock inte så här snabbt. Howe har ändrat på vitala delar och Newcastle har visat upp riktigt fina resultat.

Deras fina form visar sig inte minst i att tre spelare har nominerats till månadens spelare i Premier League. Miguel Almiron, Bruno Guimaraes och Kieran Trippier har alla nominerats till utmärkelsen.

Å andra sidan har Chelsea dippat ordentligt och laget visar upp flera svagheter under Graham Potters ledning. Det har inte blivit en seger på över tre veckor i ligaspelet och två raka förluster mot Brighton och senast mot Arsenal.

Det nya Newcastle når nya höjder

Newcastle United har ställt till med ordentligt med oreda under den här säsongen. Halvvägs in på fjolårets säsong sålde dåvarande ägaren Mike Ashley sin del av Newcastle United till en grupp av investerare från Saudiarabien.

Över en natt blev Newcastle United den rikaste klubben i världen och man anade att det inte skulle dröja länge innan klubben tävlade på den högsta nivån, som under gamla goda tider.

Dock tror vi ingen hade förväntat sig att det skulle bli redan den här säsongen. Newcastle är i skrivande stund trea i tabellen, framför Chelsea, Manchester United och Liverpool. Finns det potential att bibehålla formen efter VM och utmana om en topp fyra-placering?

Oddsen mellan Newcastle och Chelsea visar på att hemmalaget är favoriter. Vi har inte den exakta statistiken men det måste vara första gången på länge som Newcastle är favoriter mot helgens motståndare Chelsea.

Newcastle står i 2.29 hos ComeOn att vinna matchen men vi skulle vilja slå ett slag för att båda lagen dessutom gör mål, ett spel som ger x3.95. Ett annat bra spel är att Callum Wilson gör mål först till x4.50 insatsen.

Chelsea behöver en boost

Det har varit en intressant säsong för Chelsea hittills. Huvudordet i katakomberna på Stamford Bridge är kontinuitet, något klubben inte visar upp. Graham Potters smekmånad är utan tvekan över vid det här laget.

Chelseas två senaste matcher har slutat med förlust. Senast mot Arsenal och innan dess mot Potters tidigare klubb, Brighton, med hela 4-1. Det är en tuff period för Chelsea som måste hitta en vändning snart. En förlust här kan innebära en tiondeplacering i värst fall.

Potters mannar måste övervinna oddsen för att vinna mot Newcastle i helgen. I matchen mellan Newcastle och Chelsea har ComeOn bortalaget att vinna till x3.15. Trots att vi tror att Newcastle vinner matchen så finns det fina odds att hämta på en Chelseavinst. Utöver rak Chelseaseger är spelet på Chelsea att vinna samtidigt som båda lagen gör mål väldigt fint sett till oddsen som just nu ligger på x5.25.

Newcastle – Chelsea: Odds och speltips

Det är en tuff match för båda lagen där en seger betyder väldigt mycket. Skillnaden vad gäller lagens nuvarande form är dock otroligt stor inför helgens match på St James’ Park.

Chelseas form innebär att man behöver plocka en seger för att inte falla långt bort från toppstriden. Potter kommer att satsa på tre poäng precis som Eddie Howe. Vi tror att lagen tar ut varandra och att det slutar oavgjort, 2-2.
Ett spel på slutresultatet 2-2 ger just nu x10.75 hos ComeOn.

Hitta alla oddsen hos ComeOn