Inför Tottenham-Liverpool

På torsdagkväll är det tungviktsmöte mellan Spurs och Liverpool i Premier League. Matchen börjar 21:00 och du ser den på Viaplay och V Sport Premium.


Till Premier League

Till Fotboll

All sport på TV

Till Viaplay


Senast de här två lagen möttes var den 16 december. det en tillknäppt match med en 1-1-ställning efter mål av Salah i den 26:e minuten och kvittering av Son i den 33:e. Det kändes som att det skulle bli kryss då båda lagen såg ut att vara nöjda med delad pott, men Firminos panna ville annat då han satte 2-1-målet i slutminuterna.

Kris i Liverpool?

Annat är det inför den här matchen. Krisstämpeln hänger över Liverpool som har börjat tappa i tabellen. Laget klarade sig länge utan sina ordinarie mittbackar Van Dijk och Gomez, men när även backupen Matip gick sönder blev det lite mer kämpigt. Defensiva mittfältaren Fabinho har fått tagit på sig ansvaret i mittlåset och jämte honom har Klopp laborerat med både Henderson och unge Rhys Williams som har haft det kämpigt.

Liverpool är inne i en tung period nu och matchen på torsdag blir oerhört viktig. Men formen är usel och trion på topp är uddlös, på de fem senaste ligamatcherna har man bara gjort ett mål, och det var mot West Brom. Sen dess har det varit fyra matcher utan mål framåt, vilket inte är likt Reds.

För Spurs del har man tappat något i tabellen, men man är alltjämt med i toppen och kan utmana om titeln. Både Kane och Son bombar in mål och de ligger tvåa respektive trea i skytteligan (efter Salah). Tottenham är obesegrade i sina fyra senaste matcher, dock ett kryss mot bottengänget Fulham.

Trots de vitt skilda formkurvorna på lagen så är de faktiskt sida vid sida i tabellen, Liverpool med 34 poäng och Spurs på 33. För övrigt ligger både Everton och West Ham och hugger där bakom på 32 poäng var.

Händelserik första halvlek att vänta?

Statistiken säger att det inte har varit en mållös första halvlek mellan de här två lagen i de tio senaste matcherna. En annan intressant statistik är att Spurs är vassa i den första halvleken, då inget lag har gjort fler mål (21) eller släppt in färre (4) än Spurs i den första halvleken. Faktum är att Spurs ännu inte har släppt in ett mål före matchminut 30. Däremot är man sämre i slutskeden av matcherna, då drygt 47% av deras insläppta mål har kommit efter matchminut 75.