Inför omgång nio Premier League Foto: SAM GREENWOOD / GETTY IMAGES VIA AFP

Premier League: Inför omgång nio

*Notera att det här är ett betalt samarbete med ComeOn samt att oddsen kan komma att ändras

Premier League går in i sin nionde omgång och den här rundan bjuds vi på några riktigt fina matcher.
Det blir bland annat dubbla Londonderbyn samt säsongens första Manchesterderby när City tar emot United på Etihad.
Utöver dessa toppmöten blir det ytterligare några intressanta kamper som till exempel West Ham mot Wolves, Southampton mot Everton och Liverpool mot Brighton.

Kan någon dra ifrån i toppen av tabellen?

Inför helgens omgång leds Premier League av Arsenal på arton poäng. Arsenal har haft en riktigt fin inledning av säsongen och har än så länge enbart förlorat en av sju matcher, resterande sex matcher har man vunnit. Arsenal ställs nu för säsongens hittills kanske största prov när de ställs mot ett obesegrat Tottenham på Emirates Stadium.

Även Tottenham har fått en flygande start på sin säsong och har ännu inte förlorat en match i Premier League. Tottenham ligger just nu på en tredjeplats och har vunnit fem av sina sju inledande matcher. De två matcherna där Tottenham tappade poäng var mot Chelsea och West Ham där man spelade oavgjort.

Det finns ytterligare ett lag i tabellen som är obesegrade efter sju spelade matcher och det är Manchester City som ligger på en andraplats med lika många poäng som Tottenham.
Manchester City har spelat riktigt fin fotboll de första sju omgångarna och har öst in tjugotre mål framåt (3,2 mål per match) varav Håland har stått för elva fullträffar!

Lagen som jagar bakom de tre frontlöparna är just nu Brighton på tretton poäng, Manchester United på tolv och sedan har vi Fulham, Chelsea och Liverpool med elva, tio och nio poäng vardera.
Det gäller för dessa lag att vinna deras matcher i helgen när lag inom topptrion tar poäng av varandra.

Helgens Premier League-omgång i sin helhet

Lördag 1/10
13:30: Arsenal – Tottenham
16:00 Liverpool – Brighton
16:00 Fulham – Newcastle
16:00 Southampton – Everton
16:00 Crystal Palace – Chelsea
16:00 Bournemouth – Brentford
18:30 West Ham – Wolverhampton

Söndag 2/10
15:00 Manchester City – Manchester United
17:30 Leeds – Aston Villa

Måndag 3/10
21:00 Leicester – Nottingham

Helgens utvalda matcher

Arsenal mot Tottenham

Tid: 13:30 lördagen den första oktober
Kanal: V Sport Premium och Viaplay

Helgens Premier League-fotboll rivstartar med ”The North London derby” som spelas på Tottenham Hotspur Stadium i norra London.
Det här ser ut att bli en av de mest intressanta och spännande matcherna de här lagen emellan på ett bra tag då det står en eventuell serieledning på spel.
Båda lagen har inlett säsongen riktigt bra, Arteta ser ut att ha få bra pli på sitt lagbygge och har nu äntligen fått in en striker som levererar match efter match.
På samma sätt som Arsenal har växt under Arteta de senaste säsongerna har även Tottenham blommat ut till ett lag som är att räkna med sedan vinnarmaskinen Antonio Conte tog över tränarposten under förra säsongen.

Arsenals anfallsuppsättning har sparkat igång säsongen på bästa tänkbara sätt och det trillar in mål från alla håll och kanter. Efter sju spelade matcher har vi Gabriel Jesus på fyra mål, Gabriel Martinelli på tre samt Martin Ödegaard på tre.

Även Tottenhams anfallare har kommit igång bra i inledningen av säsongen, Harry Kane fortsätter traditionsenligt att sätta bollen i nät och har än så länge stått för sex fullträffar i årets säsong. Kanes anfallspartner Heung-Min Son startade säsongen segt sett till målskytte och hade fram till den senaste omgången inte gjort ett enda mål. Son skulle dock bevisa sina tvivlare genom att göra tre mål på tretton minuter efter att ha blivit inbytt i minut 59’ i 6-2 segern mot Leicester.

Vårt speltips

Det här kommer utan tvekan att bli en tuff match där båda lagen går in taggade till tänderna, frågan är bara om det blir en tillknäppt tillställning eller om det kommer att spottas in mål höger och vänster? Vill man spela på att det blir en tillknäppt tillställning rekommenderar vi att man spelar på resultatet 1-1 som i skrivande stund ger x5,75 hos ComeOn*.


Liverpool mot Brighton

Tid: 16:00 lördagen den första oktober
Kanal: V Sport Premium och Viaplay

Liverpool tar emot Brighton på Anfield i en riktigt spännande match. Vi har Liverpool som har haft en relativt knackig inledning på säsongen som ställs mot ett Brighton som gått från klarhet till klarhet.
Liverpool har enbart vunnit två av sina inledande matcher och har tappat poäng mot bland annat Fulham, Crystal Palace och Everton samt förlorat mot Manchester United. Det här är matcher som vi är vana vid att se Klopps Liverpool dominera och vinna, men så har inte varit fallet i år.

Utöver poängtapp i ligan så har Liverpool även åkt på stryk i Champions League då man åkte på en 4-1 förlust mot Napoli i Champions Leagues första omgång.
Trots att det sett riktigt knackigt ut för Liverpool i vissa matcher så har vi sett prov på att det Liverpool vi har komma att känna igen fortfarande finns där och de kan få spelet att stämma. Liverpool slog till exempel Bournemouth med hela 9-0 för bara någon vecka sedan. Utöver det så har vi även sett Liverpool slå Newcastle i Premier League, Ajax i Champions League och Manchester City i säsongens första tävlingsmatch när lagen möttes i Community Shield.

Om Liverpool har varit undermåliga så har Brighton varit raka motsatsen då de under säsongens sex första matcher har vunnit fyra, spelat en oavgjord och förlorat en. Bland dessa fyra vinster finner vi fina skalper mot bland annat Manchester United och West Ham borta.
Sedan det korta uppehåll som uppstod efter drottning Elizabeth den andras död så har det dock hänt en del hos Brighton. Tränaren Graham Potter som varit väsentlig för Brightons framgång har lämnat klubben och efter honom tillträdde italienaren Roberto De Zerbi som tidigare tränat klubbar som Shakhtar Donetsk, Sassuolo och Benevento.

Att De Zerbi är en spännande anställning råder det inga tvivel om men att tro att han ska uträtta stordåd mot Liverpool i sin första match är kanske att hoppas på för mycket, särskilt om Liverpool får spelet att klaffa.

Vårt speltips

Liverpool är stora favoriter inför matchen och ett spel på Liverpoolvinst ger endast x1,35.
Vill man spela på att Brightons framfart i Premier League fortsätter finns det fint spelvärde i vinst på Brighton som ger x8,75 samt dubbelchans X2 som ger x3,55.

Vill man spela på Liverpool rekommenderar vi antingen att man spelar halvtid/fulltid på Liverpool som ger x1,83 eller -1 Liverpool (3-vägs handikapp/spread) till ett odds av x4,25.


Crystal Palace mot Chelsea

Tid: 16:00 lördagen den första oktober
Kanal: V Sport Extra och Viaplay

Även Chelsea är ett lag som har stått och vägt sedan årets Premier League-säsong sparkade igång.
Man har stått för några bitvis tråkiga prestationer och har haft det riktigt svårt med att få ihop något riktigt spel i sina matcher.
Den älskade tränaren Thomas Tuchel har under uppehållet fått lämna klubben och in kom istället Graham Potter som redan har hunnit göra sin första match för Chelsea i Champions League mot RB Salzburg, en match som slutade 1-1 i London.

Graham Potter ska nu göra sin första Premier League-match som Chelseas tränare och det är ingen lätt uppgift han och hans lag ställs för när man ställs mot Patrick Vieiras Crystal Palace.
Palace har kanske inte inlett säsongen strålande men man har sedan Vieira tog över tränarposten en tendens att ställa till det för de större lagen i tabellen, på samma sätt har Chelsea en tendens att spela bort poäng mot mindre lag som man på förhand borde besegra.

Det här lär bli en tuff och tillknäppt match mellan två lag som verkligen behöver tre poäng, Chelsea behöver knappa in i toppen av tabellen och få en bra start under nya tränaren Potter och Palace behöver vinna för att distansera sig själva från bottenträsket.

Vårt speltips

Chelsea har inte fått det att stämma defensivt den här säsongen och har redan släppt in nio mål på sex spelade matcher, samtidigt har man gjort åtta mål själva.
Crystal Palace har snarlika siffror och har gjort sju mål själva och släppt in nio.

Vi räknar med att båda lag gör mål i den här matchen, ett odds som ger x1.80 hos ComeOn*.
Ett annat intressant spel är Chelsea att vinna matchen samtidigt som båda lagen gör mål, det här spelet ger just nu x3.50 hos ComeOn*.


Manchester City mot Manchester United

Tid: 15:00 söndagen den andra oktober
Kanal: V Sport Premium och Viaplay

Varje sommar när spelschemat för Premier League-säsongen släpps så är det här en av matcherna man letar efter för att se när den ska spelas.
Även om Manchester City går in som stora favoriter i hemmamötet mot sina stadsrivaler Manchester United så vet vi åskådare att allt kan hända i derbyn, i synnerhet när dessa lag ställs mot varandra.

Inför helgens match så ligger obesegrade Manchester City på en andraplats medans Manchester United ligger på en femteplats.
Manchester City har gått som tåget hela säsongen och det ser inte ut som att det finns något försvar som kan få stopp på den norske målsprutan Erling Håland som redan har nätat elva gånger på sju matcher. Utöver en målspruta i Håland som just nu tänder på alla cylindrar så spelar hela Manchester City ligans, om inte världens bästa fotboll just nu så det är med andra ord tuffast tänkbara uppgift för Erik ten Hags United på söndag.

Erik ten Hag har dock lyckats få igång sitt United någorlunda under säsongsinledningen och man har tagit fina segrar mot både Liverpool och mot Arsenal. Men trots dessa fina vinster mot toppkonkurrenterna finns det alltid ett orosmoln över Manchester United. Man har under säsongen åkt på tuffa förluster mot både Brighton och Brentford i Premier League samt mot Real Sociedad i Europa League.

Det är nu upp till bevis för båda dessa lag när de ställs mot varandra på Etihad under söndagen.
Får vi se ytterligare mål av Håland eller kan Erik ten Hag dra fram ytterligare ett ess ur rockärmen och slå ytterligare en guldkandidat?

Vårt speltips

Att City är stora favoriter går inte att komma ifrån, det går inte heller att bortse från Erling Hålands fantastiska målfacit så här långt i Premier League.
Att Håland ska göra mål när som helst i matchen samtidigt som Manchester City vinner med -1,5 (asian handicap) ger x2,52 hos ComeOn*. Du kan bygga det här spelet i ComeOns* bet-builder-funktion. Ett annat spel som inte innehåller spel på målgörare är Manchester City -1 (3-vägs handikapp/spread) som ger x1,83 hos ComeOn*.


Tabellen