Inför Tottenham Southampton Foto: Omri Yamin | Unsplash

Förhandstitt på Tottenham mot Southampton

Tottenham tar emot Southampton i säsongens första omgång i Premier League.
Det ser ut att kunna bli en säsong med framgång för Tottenham som har tränaren Antonio Conte vid rodret. Med alla värvningar som plockats in under sommaren har Tottenham kanske sin starkaste trupp på flera år samt sin bästa chans på att få slut på sin trofétorka.
Tottenham är det enda lag från ”The Big 6” som ännu inte har vunnit Premier League så vi kan räkna med att Tottenham kommer att vara hungriga efter att lyfta en titel den här säsongen.

Tottenhams första uppgift den här säsongen är att ta tre poäng mot Southampton.
”The Saints” var relativt anonyma i ligaspelet under förra säsongen och undvek nedflyttning med fem poäng. Southampton kommer att försöka bygga upp något nytt den här säsongen och hoppas på att kunna ta sig bland topp tio klubbarna, det kommer dock inte att bli en uppgift med den tuffa konkurrens vi finner i ligans mittenskikt.

Tottenhams titelambitioner

Tottenham har gjort sex värvningar hittills under sommaren, alla spelare som kommer in till säsongen 2022/23 kommer att tillföra en bredd samt ännu mer kvalité till Tottenhams trupp.
Här är alla sommartransfers för Tottenham så här långt:

Fraser Forster – anslöt som free transfer
Ivan Perisic – anslöt som free transfer
Djed Spence – 13 miljoner pund från Middlesbrough
Yves Bissouma – 25 miljoner pund från Brighton
Richarlison – 60 miljoner pund från Everton
Clement Lenglet – lån från Barcelona

Tottenham har tagit in en bra blandning av ungdomliga spelare som har något att bevisa och färdiga stjärnor som vunnit titlar i andra klubbar.
Richarlison som kommer in från Everton i Tottenhams näst dyraste värvning i historien (efter Tanguy Ndombele) har verkligen allt att bevisa i sin nya klubb. Med Tottenhams redan starka offensiv kommer han att få slåss om sin plats i laget och det ska verkligen bli intressant att se vart hans karriär ska ta vägen när han nu får chansen i ett bättre lag.

Djed Spence och Clement Lenglet är två defensiva pjäser som absolut kommer att hjälpa till med att stärka upp defensiven. Yves Bissouma kommer att ge Spurs en trygghet på mittfältet, speciellt om han får starta tillsammans med Pierre-Emile Højbjerg.

Det är otroligt viktigt för Spurs att nu har ett ytterligare djup i sin trupp då de under 2022/23 kommer att delta i Champions League efter att hamnat fyra säsongen 2021/22.
Att spela ute i Europa samtidigt som man slåss i toppen av sin inhemska liga är absolut ingen lätt uppgift, för att lyckas med detta behöver man en bred trupp med flera spelare som kan göra skillnad, vilket Tottenham ser ut att ha inför kommande säsong.

Pressen av att spela Champions League-fotboll kan absolut tära på Spurs men det kan samtidigt också göra dem ännu bättre då vinster över andra Europeiska storklubbar kan stärka självförtroendet något enormt.

Southampton lutar sig mot ungdomarna

Southamptons transferstrategi har i högsta grad varit inriktad på att plocka in ungdomar. De har under sommaren plockat in fyra spelare som alla är under tjugo år.
Southampton har bland annat plockat in målvakten Gavin Bazunu och mittfältaren Romeo Lavia från Manchester Citys U23 lag. De har även plockat in anfallaren Sekou Mara från Bordeaux och mittbacken Armel Bella-Kotchap från Bochum. Utöver dessa fyra ungdomar har Southampton även plockat in mittfältaren Joe Aribo från Rangers. Sammanlagt har de spenderat cirka 50 miljoner pund på dessa fem nyförvärv.

”The Saints” har anammat en ungdomsinriktad transferstrategi sedan några säsonger tillbaka. Inför fjolårets säsong tog man till exempel in både Armando Broja (lån) och Tino Livramento från Chelsea, två värvningar som skulle visa sig vara fantastiska för Southampton under säsongen som var.
Southamptons scouter har bevisat att de kan hitta några diamanter ute på marknaden, frågan är bara om årets värvningar ger dem resultaten man hoppas på och kan rädda dem kvar i Premier League.

Inför Tottenham mot Southampton

Oddsen för Tottenham mot Southampton är som man kan föreställa sig, Tottenham går in i matchen som stora favoriter (x1.36 att vinna). Vi rekommenderar därför att man inkluderar en Spurs-seger som en del av ett kombinationsspel eller att man spelar på resultat. Att spela på resultatet 3-0 till Tottenham ger oddset x10.00.

Oddsen hittar du hos Bet365

Var och när?

Tottenham mot Southampton spelas lördagen den sjätte augusti klockan 16:00.
Matchen spelas på Tottenham Hotspur Stadium i London, räkna med att det kommer att bli fulsatta läktare med taggade fans som vill ge sitt lag den bästa möjliga stämningen för att hjälpa laget få en så bra start som möjligt i ligan.

Matchen visas på Viaplay samt kanalen V Sport Premium.