Newcastle mot Nottingham Forest Foto: Oli Scarff | AFP

Förhandstitt Newcastle United mot Nottingham Forest

Newcastle inleder säsongen med en hemmamatch mot nykomlingarna Nottingham Forest. Det här är första ”hela” säsongen för det nya ägarkonsortium som tog över Newcastle under säsongen 2021/22. Som de flesta förmodligen redan känner till så köptes Newcastle upp av en saudiarabisk ledd investeringsgrupp för 305 miljoner pund i oktober 2021.
De nya ägarna visade snabbt att de hade stora ambitioner genom att spendera en del pengar på nyförvärv under januarifönstret, ett spenderande som ser utt att fortsätta i sommarfönstret som pågår just nu.

Newcastles nyförvärv

Newcastle har äntligen landat den lovande mittbacken Sven Botman från Lille, en spelare man har haft ögonen på sedan de nya ägarna tog över. Holländaren Botman har kopplats ihop med de allra största klubbarna i Europa så som Liverpool, Manchester United och Milan men det var Newcastle som till slut landade 22-åringen i en affär värd 33 miljoner pund.
Botman kommer att bilda mittlås tillsammans med engelsmannen Dan Burn som anslöt till Newcastle för cirka sju månader sedan under vinterfönstret 2022.
Det kommer att bli ett mycket intressant mittbackspar som mycket väl kan klicka bra tillsammans och bilda ett riktigt gediget försvar.

Utöver att förstärka backlinjen har Newcastle även förstärkt på målvaktspositionen genom att ta in Nick Pope från Burnley. Det återstår dock att se om Pope kan ta förstatröjan från Martin Dubravka.

Newcastle har även bekräftat den permanenta övergången av Matt Targett från Aston Villa som tillbringade andra halvan av förra säsongen på lån hos ”The Magpies”.
Dessa tre värvningar gör tveklöst Newcastle till ett bättre lag på pappret om man jämför med hur det såg ut förra säsongen vid den här tiden.
Dock så sägs Eddie Howe och hans ledning inte vara klara än utan Newcastle med sina oändliga resurser ser sig om efter en ny anfallare. Efter att ha missat Darwin Nunez som gick till Liverpool har de riktat sin uppmärksamhet mot RB Salzburg Benjamin Sesko. Skulle nu Newcastle få in en anfallare av Seskos kaliber kan de verkligen bli att räkna med i säsongen som kommer.

Nottinghams hektiska sommar

Även Nottingham Forest har varit väldigt aktiva under sommarfönstret och har fått in många nya spelare till sitt förfogande, samtidigt har de även förlorat några nyckelspelare från förra säsongen i James Garner och Djed Spence. Om man ser till de spelare Forest har tappat och de spelare man har tagit in så är det helt klart en förstärkt trupp som kommer att göra sitt yttersta för att hålla kvar de röda i Premier League som nu äntligen gör sin återkomst efter tjugo års frånvaro.

Nedanför finner du de mest noterbara spelare som Forest plockat in under sommarfönstret så här långt:

Neco Williams – 18 miljoner pund från Liverpool
Moussa Nikhate – 9 miljoner pund från Mainz 05
Orel Mangala – 11 miljoner pund från Stuttgart
Taiwo Awoniyi – 18 miljoner pund från Union Berlin
Giulian Biancome – 9 miljoner pund från Troyes
Lewis O’Brien – 6.5 miljoner pund från Huddersfield
Harry Toffolo – 6.5 miljoner pund från Huddersfield
Omar Richards – 7.5 miljoner pund från Bayern München
Dean Henderson – lån från Manchester United
Wayne Hennessey – anslöt som free transfer (senast i Burnley)
Jesse Lingard – anslöt som free transfer (senast i Manchester United)

Forest har tagit in en perfekt blandning av ungdomar och erfarna spelare på flera positioner, framför allt på målvaktspositionen där man får in 24-årige både Dean Henderson samt 35-årige veteranen Wayne Hennessey. Även backlinjen förstärks med ytterbackarna Neco Williams, Giulian Biancone, Omar Richards och Harr Toffolo, även mittlåset uppgraderas i form av 26-årige mittbacken Niakhate.

Forest tveklöst största och viktigaste värvning är dock mittfältaren Jesse Lingard som man fick in på free transfer efter att hans kontrakt löpt ut hos Manchester United.
Det ryktas om att den tidigare United-spelaren kommer att tjäna upp mot 200 000 pund i veckan!
Verkligen ett vågat drag av en nykomling att erbjuda så mycket pengar till en spelare, låt oss hoppas att det lönar sig för Forest och att Lingard får en fin sejour i Nottingham.

Lingard kommer att göra sin debut mot Newcastle och alla blickar kommer riktas mot honom när matchen drar igång. Fansen kommer att räkna med att Lingard kommer att vara den avgörande faktorn som ser till att Forest spelar i Premier League även nästa säsong.

Oddsen för Newcastle mot Nottingham Forest

Om man ser till storleken och den hunger som finns hos båda dessa lag så borde vi få se en jämn kamp mellan Newcastle och Nottingham Forest. Enligt oddssättarna hos Bet365 är dock Newcastle stora favoriter att ta hem lördagens match, Newcastle att vinna ger i skrivande stund x1.61 insatsen medan vinst för Forest ger x5.50!

Oddsen hittar du hos Bet365

Var och när?

Newcastle mot Nottingham Forest spelas lördagen den sjätte augusti klockan 16:00 på St James’ Park i Newcastle.

Matchen visas på Viaplay samt kanalen V Sport Etra.