Bournemouth mot Aston Villa Foto: Ian Kington | AFP

Förhandstitt på Aston Villa mot Bournemouth

Nyuppflyttade Bournemouth reser till Midlands för att möta Aston Villa i sin första match säsongen 2022/23. Det fanns en tid då den här matchen skulle ses som något av en bottenmatch i ligan men så är inte fallet längre då Aston Villa har lagt de dagarna bakom sig då de nu är ett lag med en riktigt fin trupp som mycket väl kan vara med och slåss om den sista europaplatsen under Steven Gerrard.

Det ser dock ut som att Bournemouth mycket väl kan var ett av de lagen som slåss i tabellens botten i slutet av säsongen 2022/23. Varje poäng kommer att räknas för Bournemouth och de kommer att vara angelägna att bygga momentum med en seger i säsongens första matchvecka.

Aston Villas Galacticos

Aston Villa har varit mycket aktiva under sommarens transferfönster och har gjort några riktigt fina värvningar. Aston Villas kanske viktigaste värvning för den nya säsongen är köpet av Philippe Coutinho som var på lån hos Villa under fjolårssäsongen.
Nedanför har vi alla nyförvärv som Aston Villa gjort under sommaren:

Philippe Coutinho – 18 miljoner pund från Barcelona
Diego Carlos – 27 miljoner pund från Sevilla
Boubacar Kamara – anslöt som free transfer (senast i Marseille)
Robin Olsen – 3 miljoner pund från Roma
Ludwig Augustinsson – lån från Sevilla

Några av dessa namn har varit på radarn hos Europas allra största klubbar men Steven Gerrard och Aston Villa har lyckats att få dem till West Midlands. Vi kan komma att få se ett mycket intressant Aston Villa-lag växa fram under den kommande säsongen.

Anfallstrion med Ollie Watkins på topp i samspel med Emi Buendia, Philippe Coutinho och Jacob Ramsey kommer att sätta skräck i en del motståndarlag, särskilt de lag som försvarar högt.
Watkins är en snabb anfallare som kan dra ifrån en stor del av ligans försvarare, Watkins snabbhet kombinerat med de andra offensiva spelarnas flärd och passningsspel kommer det att skapas många målchanser för Aston Villa.

I den här matchen skulle vi vilja rekommendera ett spel på att Watkins gör mål (till ett odds av x2.87). Vi skulle även vilja tipsa om ett spel på att Aston Villa vinner matchen till ett odds av x2.00 eller att de vinner matchen med mer än ett mål till ett odds av x3.60 (Aston Villa -1).

Bournemouth tillbaka i högstaligan

Bournemouth åkte ur Premier League i 2020 och spenderade två säsonger i Championship innan de spelade ihop till en uppflyttning tillbaka till Premier League.
Bournemouth slutade tvåa i Championship förra säsongen efter en imponerande säsong under tränaren Scott Parker. Parker har sedan tidigare erfarenhet att träna i Premier League då han sedan tidigare tränat Fulham mellan 2019 och 2021, under den här tiden lyckades Parker få upp Fulham i Premier League och sedan åka ut med dem säsongen därpå.
Parker lär därför vara extremt motiverad och försöka bevisa att han kan hålla ett bottenlag kvar i Premier League.

Bournemouth har varit ganska anonyma på spelarmarknaden under sommaren och har enbart värvat in tre spelare varav två anslutit på fri transfer.
Den enda spelaren som Bournemouth har köpt det här sommarfönstret är vänsteryttern Marcus Tavernier som ansluter från Middlesbrough för 11 miljoner pund.
De två andra värvningar Bournemouth gjort på fri transfer är mittfältaren Joe Rothwell (senast Blackburn) och ytterbacken Ryand Fredericks (senast West Ham).
Det är bra att Bournemouth har förstärkt framåt med Tavernier men frågan är om det kommer att räcka i en eventuell bottenstrid. Bournemouth kommer likt tidigare säsonger att behöva förlita sig på sin list och bra spel.

Oddsen för Aston Villa mot Bournemouth

För en Bournemouth-supporter finns det absolut fina odds att hämta för den som vill spela med hjärtat. Oddsen på att Bournemouth ska vinna mot Aston Villa ligger på x3.75 insatsen och vinstresultatet 2-1 till Bournemouth ger x15.00!
Vi har sett nyuppflyttade lag i Premier League starta säsongen med ordentligt med vind i seglen och stått för några överraskande resultat. Bournemouth har absolut chansen att gå in och överraska och sno poäng av lag som är bättre på pappret i inledningen av säsongen.

Med det sagt är Aston Villa favoriter inför helgens drabbning, frågan är bara om de kan leverera direkt?

Oddsen hittar du hos Bet365

Var och när?

Bournemouth mot Aston Villa spelas lördagen den sjätte augusti klockan 16:00 på Vitality Stadium i Bournemouth.

Matchen visas på Viaplay samt kanalen V Sport Fotboll.