20/12 – Tottenham Hotspur – Leicester City

Spurs tar emot Leicester på Tottenham Hotspur Stadium på söndag i helgens på förhand största match. Spurs ligger på en andraplats efter förlusten mot Liverpool, medan Leicester i sin tur ligger en poäng bakom Tottenham.

Matchen spelas på söndag 15:15 och du ser den på Viaplay samt V Sport Premium.


Till tablån

Till Premier League


Spurs var så gott som klara att plocka en poäng i onsdagens match mot Liverpool om det inte vore för Roberto Firminos panna i slutminuterna. Även Foxes förlorade sin senaste match då Everton vann med 2-0, vilket var Leicesters fjärde förlust på hemmaplan den här säsongen.

De senaste gångerna Leicester har mött Spurs på bortaplan har det blivit förluster. Senast blev det 3-0 och innan dess blev slutsiffrorna 5-4 och 3-1 när Pochettino fortfarande tränade Londonklubben.

Innan förlusten mot Liverpool var Spurs obesegrade i elva matcher, och behöver poäng här för att hålla jämna steg mot ligaledaren som drog iväg med tre poäng i onsdagskväll. Spurs har endast släppt in 12 mål på 13 matcher – lägst i ligan jämte Manchester City.

Jamie Vardy har hittils gjort tio mål, ett mål ifrån den delade skytteligaledningen med Salah, Calvert-Lewin och Son som alla har elva fullträffar. Spurs Harry Kane i sin tur har gjort nio mål och hela tio assist.

Spurs är favoriter här och lär ligga på kontring med Son i spetsen. Men det beror på vilket humör Jamie Vardy och James Maddison vaknar upp på på söndag.

Matchen spelas på söndag 15:15 och du ser den på Viaplay samt V Sport Premium.


Till tablån

Till Premier League