20/12 Manchester United – Leeds United

Manchester United tar emot West Yorkshires representanter i Premier League – Leeds United. Nykomlingarna möter de gamla rivalerna på Old Trafford på söndag. En rivalitet som tänds på nytt efter att Leeds varit borta från Premier League i drygt 16 år.


Till tablån

Till Premier League


De två lagen är gamla fiender, även om deras resor som klubbar skiljt sig åt väldigt mycket i modern tid. Sir Alex har en gång sagt att den här rivaliteten är större än den som klubben har med Liverpool, vilket inte säger lite.

Efter att ha kämpat in tre poäng efter 3-2 mot jumbon Sheffiled United på torsdag kväll, ligger nu United på en sjätteplats med 23 poäng, och en seger här skulle skicka upp laget på en topp fyra-position, vilket skulle vara första gången den här säsongen.

Leeds vann med imponerande 5-2 mot Newcastle under sin veckomatch och Bielsas gubbar är nog sugna på poäng här inför det hektiska julschemat.

Manchester United är laget som enligt många beskrivs som en besvikelse även denna säsong. De blandar och ger och kan leverera riktiga världsklubbsprestationer ena veckan, och nästa vecka vara ett Championship-lag. En seger här för laget och de kanske kan bli av med den stämpeln, då de skulle kunna närma sig toppen.

Leeds har varit ett uppfriskande tillskott sen de kom upp i högstaligan, och det var väl få som trodde att de skulle inleda säsongen som de gjorde. Dock så verkar det kommit in lite grus i maskineriet då de har fallit lite i tabellen. Var matchen mot Newcastle trendbrottet som behövdes?

De gamla rivalerna möts på söndag, och vi får se hur laddad matchen blir. Avsaknaden av publik kommer givetvis påverka stämningen. Men likväl, kul med ett nygammalt rivalmöte i högstaligan!


Till tablån

Till Premier League