-->
vicarage road watford Det spelas både fotboll och rugby på Vicarage Road, Watford (Foto: OLLY GREENWOOD / AFP)

De åker ur Premier League (enligt oddsen)

Premier League är äntligen igång! Men vilka kommer att få kämpa i botten? Här är favoriterna att åka ut ur Premier League enligt oddsen.

3. Brentford – 2,1 gånger pengarna

Uppflyttningen innebär den första erfarenheten av Premier League för Brentford. De missade uppflyttning sånär under 2019/2020 med ett Fulham som slog dem med 3-1 på Wembley. Nu är rollerna omvända och Fulham får finna sig i Championship medan ett ungt Brentford får uppleva finrummet.

Även fast Brentford är en av favoriterna till att åka ur, så har anfallaren Ivan Toney målet klart. Han har tidigare sagt att målet är att vinna ligan och att man måste ha galna och höga mål, annars gör man något ”fel”. Naivt eller rätt attityd, det återstår att se.

Spelarna i Brentfords lag har i stort sett ingen erfarenhet av Premier League. Det behöver nödvändigtvis inte vara en nackdel. När Sheffield United tog steget upp så var de i en liknande sits, med få spelare från spel på den högsta nivån. De tog sig till topp 10. Givet att Brentford är nykomlingar så måste de in på den här listan, men det ska bli intressant att se hur långt de kan gå.

Spela på att Brentford åker ur här

2. Watford – 2 gånger pengarna

Watford, precis som de övriga lagen på den här listan, har precis kommt tillbaka till Premier League efter att ha varit borta ett år. Därmed får de också äran att bli favoriter till att bli nedflyttade efter den här säsongen. Senast de var uppe i ligan så var det lite stökigt, med tre tränarbyten. Den sista (Nigel Pearson), fick sparken med två matcher kvar. Vid den här tidpunkten hade laget faktiskt en möjlighet att hänga kvar, men han fick gå likväl, och in kom istället interimtränaren Hayden Mullins. Olyckligtvis för Watfordfansen så lyckades Mullins inte med en ”The Great Escape” och nedflyttningen var ett faktum.

Vi får återse kapten Troy Deeney likväl Ismalia Sarr – mannen som avslutade Liverpools obesegrade sejour under 2019/2020. Sarr har för övrigt varit en ryktenas man med intresse från både Liverpool och Manchester United. Om det är någon som kan få Watford att hänga kvar så är det Sarr.

Spela på att Watford åker ur här

1. Norwich – 1.82 gånger pengarna

Norwich har blivit en sånt där lag som åker upp och ner som en jojo mellan ligorna. De har åkt ur Premier League tre gånger sedan 2014. Två av dessa gånger skedde det efter att ha blivit uppflyttade. Senast laget var uppe (2019/2020) så spelade de fin fotboll och imponerade, åtminstone i inledningen av säsongen, så det var ”synd” att ett lag som faktiskt försöker spela offensiv fotboll åkte ner.

Finske Teemu Pukki har vi med oss i laget. Senast Norwich var uppe vann han månadens spelare i augusti, bara en sån sak. Förra året gjorde han 26 mål på 41 matcher i Championship men vi får se om målformen håller i sig in i den här säsongen och ligan.

Spela på att Norwich åker ur här