ligue 1 messi psg Nu är det klart - Expressen köper rättigheterna till franska ligan | Foto: Thomas Serer/Unsplash

Ligue 1 är tillbaka i Sverige!

Goda nyheter denna fredagsmorgon – Ligue 1 är tillbaka i Sverige då ligans sändningsrättigheter för säsongen 2021/22 har förvärvats av SportExpressen.
Detta betyder att Ligue 1 från och med söndagen den 19 september kan streamas via deras tjänst SportExpressen Play.

SÅ SER DU LIGUE 1

Sändningarna har premiär söndag 19 september.
Från då sänds alla matcher resten av säsongen.
Alla matcher sänds på två plattformar hos Expressen:

Expressen Premium. På expressen.se, du behöver vara eller bli Premiumkund för att se matcherna. Det kostar 79 kronor i månaden, då ingår allt Premiuminnehåll på expressen.se. Utan bindningstid.

SportExpressen Play. På sportexpressenplay.se behöver du vara eller bli kund för att se matcherna. Det kostar 99 kronor första månaden, därefter 299 kronor i månaden. Utan bindningstid. Då ingår all livesport som sänds där.

Källa: Expressen

Messi sluter upp med Mbappé och Neymar inför en spännande säsong

I årets spännande säsong av Ligue 1 får vi se ett PSG som har stärkt upp sin trupp ordentligt på alla fronter efter att ha sett Lille sno titeln framför ögonen på dem förra säsongen.

I början av sommaren gjorde PSG klart med Nederländernas kapten Georginio Wijnaldum, kort därefter gjorde man klart med Real Madrids tidigare kapten Sergio Ramos, kort efter att EM avgjordes i somras gjorde man även klart med turneringens spelare – Italiens Gianluigi Donnarumma. Som om inte dessa övergångar var nog så tog de även in en av de bästa spelarna i världshistorien i form av Lionel Messi. Värt att notera också är att alla ovan nämnda spelare anslutit till PSG som bosman, det vill säga att de alla satt på utgående kontrakt i sina respektive klubbar.

PSG hade sen tidigare en mer än duglig trupp till sitt förfogande, men med ovan nämnda transfers samt köpet av Achraf Hakimi från Inter besitter nu PSG en av de bästa trupperna i hela sportens historia. Nu återstår det bara att se om PSG kan hantera pressen och ta hem Ligue 1, något som vi alla förväntar oss av dem.

Andra noterbara övergångar i Ligue 1

Det är inte bara PSG som har rustat upp för årets säsong, nedanför finner du några av ligans mest noterbara övergångar från sommarens övergångsfönster i Ligue 1.

Xherdan Shaqiri till Lyon från Liverpool
Jerome Boateng till Lyon som free agent
Arkadiusz Milik till Marseille från Napoli
Gerson till Marseille från Flamengo
William Saliba till Marseille från Arsenal (lån
Mattéo Guendouzi till Marseille från Arsenal (lån)
Jean-Clair Todibo till Nice från Barcelona

Streama alla matcher från Ligue 1 säsongen 2021/22 på SportExpressen Play, finn alla matcher här.