VM-kvalet fortsätter för Sverige

Ligafotbollen är tillbaka! Här är helgens bästa matcher


→  All sport på TV


Tottenham – Manchester City

När? Lördag 18:30

Tottenham är obesegrade i sina senaste sju Premier League-matcher och får anses vara det laget med bäst form just nu. På lördag möter de Manchester City som inte har lyckats leva upp till de förväntningar vi hade inför säsongen, och det kan bli en riktigt spännande lördagsmatch.

Harry Kane och Heung-Min Son har kommit igång på riktigt och har sju respektive åtta mål i de första åtta matcherna i Premier League. Son är bara tre mål från att tangera sin statistik från 2019/2020. Kane, å andra sidan, har utöver målen stått för för 8 assist.

Om de vinner på lördag kommer det innebära fyra raka segrar, och det skulle innebära att Spurs blanda sig in i titeldiskussionen på riktigt.


Atletico Madrid – Barcelona

När? Lördag 21:00

Alexander Isaks Real Sociedad leder i skrivande stund La Liga och Barcelona ligger långt nere på 8: e plats efter tre segrar, två kryss och två förluster. Atletico har fortfarande inte torskat den här säsongen och har två matcher färre spelade. Om de vinner matchen kan de ha lika många poäng som Real, vilket i sin tur innebär goda chanser att vara med i titeljakten.

Ansu Fati har drabbats av en skada som sätter honom ur spel i några månader, och det kan vara Ousmane Dembeles chans att visa att han är en del av Barcelonas framtid. Han har också upplevt en mardröm med skador sedan han anlände till Barcelona från Dortmund 2017.


Leeds – Arsenal

När? Söndag 17:30

Det är bara två poäng som skiljer Leeds och Arsenal inför matchen på söndag.

Leeds har gjort mål i sju av de första åtta omgångarna, och det är Patrick Bamford som har varit deras pålitligaste målskytt, då han ligger bakom hälften av målen den här säsongen. När det gäller försvarsspelet så lämnar det mer att önska då de, tillsammans med West Bromwich, släppt in flest mål i ligan.

Det är en svårtippad match med ett Arsenal som tycks kunna förlora mot alla och vinna mot alla. De förlorade mot Liverpool och Manchester City, men vann mot Manchester United och förlorade med 3-0 mot Aston Villa senaste omgången.

Alexandre Lacazette är bäste målskytt med tre mål, även om det var Pierre-Emerick Aubameyang som förutspåddes som en potentiell skytteligavinnare. Vi räknar med att det blir målrikt, åtminstone om man ser till lagens tidigare resultat och insatser.


Liverpool – Leicester

När? Söndag 20:15

Hur klarar sig ett skadat Liverpool-försvar mot Jamie Vardy och Leicester på söndag? De tre spelarna med mest speltid under säsongen 19/20 i ligan för Liverpool var Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson. De två förstnämnda är borta pga skador, medan Robertson är på väg tillbaka. Joe Gomez och Fabinho är också borta, även om den senare kan snart vara tillbaka igen. Mohamed Salah kommer inte heller att medverka, så det här kan bli en tung söndag för Liverpool.

Liverpool har ändå gjort det bättre än förväntat sedan Van Dijk gick sönder. Men nu börjar skadorna komma mer och mer, och ett tajt spelschema inklusive medverkan i diverse turneringar gör det inte lättare med en redan tunn trupp.

Leicester toppar ligan på 18 poäng efter starka segrar mot City, Arsenal och Wolves. Men deras två förluster har kommit från Aston Villa samt West Ham. Inför matchen har de fyra raka segrar på bortaplan.

Spricker Liverpools Anfield-svit här? Om de är obesegrade efter söndagens match sätter de ett nytt klubbrekord på 64 matcher obesegrade på hemmaplan.


Napoli – Milan

När? Söndag 20:45

Det är tre poäng som skiljer lagen åt, som ligger på på tredje respektive första plats efter att sju omgångar har spelats i Serie A.

Zlatan går från klarhet till klarhet och mycket av Milans succé det här året får tillskrivas honom, då de är ett av få lag som inte har förlorat den här säsongen. Endast Sassuolo och Juventus har lyckats med samma bedrift.

Ibra leder inför omgången skytteligan med 8 mål på 7 matcher.

En trepoängare här och Milan är närmare en titelstrid än man har varit på väldigt, väldigt länge, speciellt då Juventus har startat trögt. Men det är många matcher kvar.