Inför premiären av Serie A – säsongen 2020/2021

Efter drygt en månads ”sommarlov” börjar Serie A-säsongen igen och det är en del intressanta värvningar som har genomförts. Transferfönstret stänger den 5 oktober, så än kan mycket hända.


Se också: TV-tablå för Serie A


Juventus är regerande mästare och tagit in den oprövade tränaren Andrea Pirlo som gjorde ett par säsonger med Bianconeri för ett par år sen. Det blir mycket intressant att se om han är blir en lika bra tränare som han var spelare. Fotbollsintellektet finns ju där, så nog finns det stora möjligheter alltid. Blir han mannen som ger Juve de europeiska framgångar som de så suktar efter?

Sen får vi se om Juventus hittar någon efterträdare att täcka upp centralt efter att Gonzalo Higuain har lämnat för MLS. Det har ryktats om att Suarez kommer att lämna Barcelona för Turin, även om det kanske är mer troligt att Edin Dzeko kommer.

Contes Inter Milan har öppnat plånböckerna för både Hakimi och Kolarov, och kan stärka ytterligare om Arturo Vidal lämnar Barcelona. Han verkar inte vara en del av planen för Ronald Koeman, som nyligen tog över tränarrollen i Barca. Lukaku-Lautaro-duon gjorde mycket förra säsongen medan Alexis Sanchez har köpts loss från United.

För Milans del så lyckades de behålla Zlatan Ibrahimovic en säsong till, vilket lär lyfta hela Milan. Dessutom har Sandro Tonali har kommit in på lån från Brescia.

För Roma, Napoli, Lazio och Atalanta, inväntar vi fler förvärv, även om vi redan har sett några viktiga inköp med Pedro och Kumbulla för Roma och Oshimhen för Napoli.

Premiäromgången i Serie A

Serie A-säsongen startar nu i helgen den19 september, men endast 14 av de 20 lagen kommer att delta. Matcherna mellan Lazio – Atalanta, Benevento – Inter och Udinese – Spezia skjuts upp för att tillåta en extra vila i veckan. Dessa lag avslutade sina säsonger sent efter cupen och slutspelet.

Fiorentina – Torino
Först ut är två lag som inte lyckades uppnå några större underverk under den säsong som var. Det har skett vissa förstärkningar i båda lagen, även om större namn som Milenkovic och Chiesa ryktats till bort till AC Milan.

Verona – Roma
Roma möter Verona, och enligt källor kommer Roma att lita på Edin Dzeko på (beroende på om inköpet av Milik går igenom för att befria bosniern). Dzeko får troligen hjälp från Mkhitaryan och Pellegrini, med en Pedro på bänken.

Parma – Napoli
Gattusos Napoli inleder säsongen borta mot Parma. Nye tränaren Liverani lär förlita sig på duon bestående av Inglese och Gervinho. Napolitanerna verkar vänta med att sälja Milik till Roma och kan gå in i en klassisk 4-3-3 med plats för nyförvärvet Osimhen.

Milan – Bologna
På måndag kl 20:45 inleds den nya säsongen för AC Milan hemma mot Bologna. Innan dess kommer Milan att ha spelat mot Shamrock Rovers i Europa League-kvalet på torsdag (Milan vann med 2-0 efter bl.a. ett Zlatan-mål). Oklart om Pioli vilar Zlatan då han hade lite skadekänning, och det återstår att se vem som spelar med Ante Rebic på topp. Bologna kommer sannolikt att spela 4-2-3-1 med Orsolini, Sansone och Soriano bakom Barrow på topp.