Wembley. (Photo by GLYN KIRK / AFP)

5 utropstecken (!) efter första EM-omgången

Det har snart gått en vecka sen EM-premiären mellan Turkiet-Italien och alla lag har spelat minst en match.
Här är 5 utropstecken från den första matchomgången.


Följ fotbolls-EM med TVmatchen

Spela TVmatchens EM-spelet – 5000 kr på spel varje dag

Se alla matcher från EM med Cmore


Vilket lag imponerande mest under första spelomgången?

5. England

Matchen mellan England och Kroatien blev något av ett antiklimax, och engelsmännen vann men briljerade inte på något vis. Men det kan ju också tolkas som ett viktigt tecken på att laget vinner utan att spela bra. Värt att nämna är ju att Kroatien trots allt utmanade om VM-guldet för 3 år sen, så det är ingen blåbärsnation. Med 3 poäng klara så bör gruppavancemanget i princip vara klart, och vinner de mot Skottland så kan de till och med vila lite spelare mot Tjeckien i sista omgången.

Kommande matcher för England:
Skottland – 18 juni
Tjeckien – 22 juni


4. Nederländerna

Vi fick se två sidor från Nederländerna under deras första match. Å ena sidan förtrollade de fansen med sina fina offensiva rullningar, och tre mål mot Ukraina är definitivt ett tecken på vad ”Oranje” kan skapa framåt.

Dock så kan man inte understryka att de fimpade en 2-0-ledning inom ett par minuter. Ukraina ska dock inte underskattas då de har strulat till det för lag som Frankrike, Spanien och Tyskland på senare tid.
Att återta iniativet i den 85:e minuten med 3-2 tyder på mental styrka för ett lag som nog får anses vara lite av en ”Dark Horse”.

Kommande matcher för Nederländerna:
Österrike – 17 juni
Nordmakedonien – 21 juni


3. Italien

Apropå Dark Horse så har vi Italien, nationen som blivit förbisedda på senare år efter att ha missat VM 2018. Men visst är fotbollsnationen tillbaka nu? Efter att ha vunnit tydligt och komfortabelt mot Turkiet och Schweiz har de nu 25 raka segrar.

Mancini’s gäng imponerade med ett anfallsspel som inte var signifikativt för en öppningsmatch i EM, som vanligtvis brukar vara rätt dämpat. Djupliggande Turkiet kunde inte täppa till när italienarna enkelt rann igenom försvaret.
Överlag så är vi mycket imponerade av Italien och vi höjer ett varningens finger för Gli Azzuri!

Kommande matcher för Italien:
Wales – 20 juni


2. Belgien

Belgien äntrade turneringen med delat favoritskap tillsammans med Frankrike. 3-0 mot Ryssland i deras första match mot Ryssland cementerade detta. Visserligen så var det väl inte helt lätt att definiera Rysslands kvalitet på förhand.

Romelu Lukaku bombade in två mål och har fått en smakstart för att bli bäste målskytt i turneringen, även om det är långt kvar. Kevin de Bruyne missade matchen pga huvudskadan han ådrog sig i Champions League-finalen. Han börjar närma sig spel och kommer mest troligt att ansluta till startelvan så småningom.
Avancemang för Belgien ska inte vara något problem, men det blir mycket att intressant vad vi har för lag i Belgien när det börjar bli lite tuffare motstånd.

Kommande matcher för Belgien:
Danmark – 17 juni
Finland – 21 juni


1. Frankrike

Var ska man börja? Världsmästarna anslöt till turneringen som de absoluta favoriterna att ta hem det hela. Och visst levde de upp till förväntningarna i och med vinsten mot Tyskland. Det var aldrig särskilt svettigt och kunde ha vunnit med mer.
Fransosernas spelstil påminnde om VM-insatsen – inte bländande, men defintivt säkert och framförallt framgångsrikt.

Kommande matcher för Frankrike:
Ungern – 19 juni
Portugal – 23 juni


Följ fotbolls-EM med TVmatchen

Spela TVmatchens EM-spelet – 5000 kr på spel varje dag

Se alla matcher från EM med Cmore

Vilket lag imponerande mest under första spelomgången?