VM-kvalet fortsätter för Sverige

En fin derbyhelg väntar

Det stundar derbyhelg ute i fotbollseuropa. Här är de största derbymatcherna i helgen.
Se hela tablån här.

Merseysidederby med Liverpool-Everton

⏰ Lördag kl. 18.30
📺 Viaplay / V Sport Premium / Ultra

På lördagkväll är det dags för ännu ett Friendly Derby när Liverpool tar emot Everton. Lagen parkerar på en sjätte- respektive en sjundeplats inför omgången. Båda lagen har en dålig formkurva även om Liverpool kommer från en seger nu senast. Senast de här två lagen möttes blev det 2-2 men skadan på van Dijk var det som drog mest fokus.

Ruhrderbyt med Schalke-Dortmund

⏰ Lördag kl. 18.30
📺 Viaplay / V Sport Football

Samtidigt som Merseyside-derbyt spelas Ruhrderbyt mellan Schalke och Dortmund. Det är ett derby med krisstämpel, framförallt för Schalke som är på väg att åka ur för första gången sedan 1981. I nuläget har de skrapat ihop 9 poäng på 21 matcher och parkerar i botten med långt att klättra för att nå säker mark. Dortmunds ligasäsong blev inte som laget hade hoppats och ligatiteln är förlorad sen en tid tillbaka. Inför omgången så ligger Dortmund på en sjätteplats med 33 poäng, 16 poäng upp till ligaledarna Bayern München, och faktum är att deras Europaplatser är i fara. Båda lagen från Gelsenkirchen behöver poäng här.

Londonderby med West Ham – Tottenham

⏰ Söndag kl. 13.00
📺 Viaplay / V Sport Premium

West Ham gör en succésäsong, något som nog inte många hade på känn inför säsongen. Efter ett par års harvande är de nu uppe och hotar om europaplatserna. Inför omgången innehar man femteplatsen och 42 poäng, lika många som Chelsea och man ligger före Liverpool, Everton, Spurs och Arsenal.
För Spurs går det lite tyngre med 4 förluster på sina 5 senaste ligamatcher. Helt klart mer medvind för Hammers här.

Derby della Madonninna med Inter-Milan

⏰ Söndag kl. 15.00
📺 Cmore / Cmore Fotboll

Serie A är hyperintressant och Milanoklubbarna är tillbaka och utmanar i toppen. Den här matchen kan bli avgörande när vi summerar säsongen då Milan i nuläget har serieledning, och vid en Intervinst tar Nerazzuri över förstaplatsen. Senast de här två lagen möttes i Coppa Italia var det grinigt och det kan nog bli mycket känslor även i den här matchen.


Se hela tablån här.