-->

Viaplay sänder Tysons comeback-fight

Mike Tyson gör comeback, och Viaplay sänder legendarens match mot Roy Jones Jr den 28 november. 
På samma gala går den svenska världsstjärnan Badou Jack sin första match på närmare ett år. 
– Det är en sensationell mix av då- och nutid när världens mest mytomspunna fighter gör comeback, samtidigt som Sveriges i särklass bästa boxare är tillbaka i ringen, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.,


Till Viaplay


Mike Tyson slog igenom på 1980-talet genom att skrämma slag på hela tungviktsklassen. Det unga kraftpaketet från Brooklyn, New York inledde sin proffskarriär med att slå ut sina 19 första motståndare, inte sällan spektakulärt och brutalt. 
1986 blev Iron Mike, blott 20 år gammal, tidernas yngste tungviktsvärldsmästare när han knockade Trevor Berbick. Boxnings- och idrottsvärlden hade fått en ny superstjärna. 
Under en stundtals skandalartad karriär skulle Tyson förlora och sedermera återerövra tungviktstiteln innan han 2005 slutligen la av efter 50 segrar på 56 matcher, varav hela 44 på knockout. 
– Om du stannar någon på stan och frågar efter ett namn på en boxare så är chansen väldigt hög att vederbörande svarar Mike Tyson, trots att denne avslutade sin karriär för 15 år sedan. Tysons obarmhärtiga rykte innanför ringen och stundtals väldigt skadliga utanför densamma har gjort honom till en av världens mest berömda och omtalade idrottsmän. Vi visade honom när han fick sitt genombrott för över 30 år sedan och det är onekligen en sensation att han går en så över hela världen uppmärksammad match igen, även om den går under ett helt annat regelverk än vanligt, säger Per Nunstedt. 

På en annan nivå
På förmatchprogrammet kommer Badou Jack möta Blake McKernan. Jack är den ende svenske boxare som blivit världsmästare i två viktklasser, och han är vid 37 års ålder på jakt efter en ny titelmatch.
– Jag är redo att visa min motståndare att jag är på en helt annan nivå än honom. Jag dedikerar matchen till min stiftelse (Badou Jack Foundation) och alla flyktingbarn. Jag hoppas att både Tyson och Jones Jr lämnar matchen oskadda, säger Badou Jack till Viaplay.
Trots att Tyson–Jones Jr är en så kallad uppvisningsmatch över åtta ronder, är det få som tror att boxarna kommer lägga fingrarna emellan. 
– Jag måste vara i form, hur ska jag annars försvara mig om han släpper sina bomber? Jag kan inte räkna med att domaren ska skydda mig, säger Jones Jr till Sky Sports.
Jones Jr hann under en glimrande karriär bli världsmästare i inte mindre än fem viktklasser, från mellanvikt ända upp till tungvikt. 
– Det här kommer bli min definition av skoj, brutna ben och käkar, har Tyson sagt. 

Visar form och explosivitet
Tyson har hunnit att bli 54 år, medan Jones Jr fyllt 51. 
– Mike Tyson har varit generös med att delat kortare träningsvideos och bilder där han uppenbarligen visar form och explosivitet. Vad det sen är värt när gonggongen går mot Jones Jr vet ingen. Det är just ovissheten kring hela eventet som också är triggern för boxningspubliken. Vilken form har de, hur mycket finns kvar från glansdagarna, hur hårt kommer de att gå för det, säger Nunstedt. 
Som uppladdning inför matcherna sänder Viaplay och TV10 en boxningsstudio tidigare samma kväll med gäster, reportage och analyser. 
Galan från Los Angeles med Tyson vs Jones Jr och Badou Jack ingår i Viaplays ordinarie sportpaket.  


Till Viaplay