Topptipset 20/4

Svenska Spel slänger in 250 000 pix extra på tisdagens Topptips. Favoriten ska gärna fällas på Stamford Bridge och nere i Championship lyser dragen fram. Dessutom gästspelar Superettan och Bundesliga med två fräscha bataljer. Slutsnackat, jakten på 8 rätt startar nedan! 

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Chelsea – Brighton X

En tabell ljuger aldrig lyder ett välkänt uttryck. Frågan är om det verkligen stämmer när det gäller Brighton. Potters fiskmåsar har bjudit på lysande spel under hela säsongen utan att få fullt betalt i form av poäng. Nu har Southampton och Newcastle besegrats i närtid och kanske är det en retroaktiv utdelning vi kommer att bevittna under säsongens sista del. Turen går nu till Stamford Bridge där Chelsea står redo att skjuta ner fåglarna. Någon enkel promenad i parken lär det dock inte bli för Tuchels mannar. Värdarna är givetvis favoriter men en tight match är att förutspå. Samtliga tecken och jobba in bortaknallen!

2. Helsingborg – Örgryte 1

Jörgen Lennartsson fick nöja sig med delad pinne i premiären mot Sundsvall. Ett surt mål i baken på matchens sista spark gör givetvis att två förlorade poäng istället för en vunnen går att applicera, men spelmässigt såg det väl godkänt ut. Hemma i Sundets Pärla välkomnas nu Örgryte. Gästerna såg tämligen bleka ut mot Öster och inkasserade således även en torsk. Visst är truppen intressant sett till namn som Ackermann och Zeljkovic i fram, men undertecknad blir inte förvånad om Marcus Birros favoritlag får slita på den undre halvan av tabellen i år. Ettan lämnas allena. 

3. Bayern München – Bayer Leverkusen 1

Det stormar hos Bayern München. Inte nog med att skadelistan är av modell längre där klassgubbar som Lewandowski, Costa och Gnabry finns. Tränare Hansi Flick har enligt tidningsblaskorna sagt att han vill lämna sitt nuvarande uppdrag. I helgen blev det förvisso en seger, men det var med nöd och näppe borta mot Wolfsburg. Leverkusen har återuppstått från de döda. Via sju pinnar de senaste tre är jakten på en CL-plats nu i full gång. Ettan blir svår att bortse från med tanke på vilket lag Die Roten ändå besitter, men täcks genast upp med krysset.

4. Brentford – Cardiff 1 

Det närmar sig slutet i The Championship där Brentford, trots en hel radda med oavgjorda matcher på slutet, har hyfsade chanser att knipa en av direktplatserna till PL. Om det ska vara tal om raka vägen upp ska dock ett lag som Cardiff besegras hemma på Community Stadium. Försvaret har ordnat upp sig sedan general Pontus Jansson gjort comeback efter skadefrånvaro och giftige Ivan Toney kan göra kaos med samtliga försvar när 25-åringen vaknat på rätt sida. Gästerna från Wales har ingenting värt namnet att spela för och det räcker gott för att singla ettan! 

5. Norwich – Watford 2

Norwich är tillbaka i det engelska finrummet nästa säsong. Kanariefåglarna har gjort en oerhört stabil säsong och är odiskutabelt seriens bästa lag. På eget gräs har blott två nederlag noterats under säsongen men de speciella förutsättningar som råder på Carrow Road under lördagen ger Watford goda chanser att störa. Bålgetingarna har en andraplats att försvara. Ken Sema och company såg darriga ut mot Luton och här gäller skärpning omgående. Svårsiat möte där gästerna har mest att spela för och därför får utgångstecknet. Större plånböcker tar fram gaffeln och hugger in ettan som komplement.

6. Preston – Derby X

På tal om darrigt är Derby sannerligen ett nervöst gäng. Kontraktet är långt ifrån säkert och bakom jagar Rotherham med två matcher mindre spelade. Snacka om viktiga poäng på spel för Rooneys manskap när resan går till Deepdale. Mot Blackburn tappades ledning till förlust senast och här lär The Rams sälja sig dyrt. Preston är ett av seriens sämsta lag när det vankas spel på egna arenan men har snott poäng av både Norwich och Bournemouth i närtid. Lilywhites kan inte räknas ut och här rullas heltäckningsmattan ut omedelbart!

7. Sheffield Wednesday – Blackburn 1

Om det inte ska bli spel i League One nästa säsong måste Sheffield Wednesday, som har sju poäng upp till Derby, hitta receptet till seger mot Blackburn. “Ugglorna” sjabblade bort tre blytunga pinnar mot Bristol (1-1) senast via en straffmiss och ett sent insläppt mål, men insatsen bådade gott och hemma på Hillsborough bör sista chansen tas. Besökarna för dagen må förvisso ha segrat sist, men överlag har Rovers gjort en iskall säsong. När inte mycket finns kvar att spela för så går vi fullt på motivationsettan. Go Owls!

8. Swansea – QPR 2

Avrundar kupongen gör vi borta i Wales där Swansea troligen får “nöja” sig med en kvalplats till Premier League. Svanarna drabbades av uppflyttningsfrossa mot Wycombe senast och såg länge ut att torska hemma på Liberty Stadium, men två sena mål av Jamal Lowe och Liam Cullen räddade till sist en pinne. Bättre prestation är ett måste när Queens Park Rangers packar matsäcken och beger sig västerut. Gästerna har stått för gedigna insatser på slutet där lag som Middlesbrough, Sheffield Wednesday och Coventry samtliga lagts på rygg. Värdarna går inte att hålla hårt i handen här. Samtliga tecken! 

Spiken! – Brentford

Brentford närmar sig seger. Insatserna är tillräckligt bra för att landa tre pinnar och det är bara en tidsfråga innan det sker. Mot Cardiff med dunkel form i ryggen ska chanserna vara goda. Spika “Bina”! 

Skrällen! – Brighton

Potters gäng förtjänar mer poäng sett till xG-tabellen, känslan är att det ringer i klockorna när som helst. Fiskmåsarna trivs att slå ur underläge och Chelsea får passa sig ordentligt.

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Chelsea – Brighton 1×2
  • 2. Helsingborg – Örgryte 1
  • 3. B.München – Leverkusen 1x
  • 4. Brentford – Cardiff 1
  • 5. Norwich – Watford 12
  • 6. Preston – Derby 1×2
  • 7. Sheffield W – Blackburn 1
  • 8. Swansea – QPR 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100